Blizzard-perustaja ja -johtaja Mike Morhaime siirtyy sivuun 27 vuoden jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzard-perustaja ja -johtaja Mike Morhaime siirtyy sivuun 27 vuoden jälkeen

4.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Blizzard Entertainmentilla sen alkuhetkistä lähtien työskennellyt Mike Morhaime on siirtymässä sivuun yhtiön johdosta. Morhaime vaikuttaa Blizzardilla vastaisuudessa neuvonantajana, kun taas hänen pestinsä ottaa vastaan World of Warcraftin vastaavana tuottajana tunnettu J. Allen Brack.

– Työskenneltyäni vuosia pelien ja maailmojen parissa eräiden alan lahjakkaimpien ihmisten kanssa olen päättänyt, että on jonkun toisen aika johtaa Blizzard Entertainmentia, Morhaime kertoo jäähyväiskirjeessään.

Morhaime ehti toimia Blizzardin pääpamppuna kokonaiset 14 vuotta, kun tämän kokonaishistoria yhtiössä koostuu kaikkiaan 27 vuodesta. Yhdessä Allen Adhamin ja Frank Pearcen kanssa hän perusti helmikuussa 1991 Silicon & Synapsen, joka vielä ennen Blizzard-nimeä tunnettiin hetken aikaa myös Chaos Studiosina.

Morhaimen paikan ottava Brack on vaikuttanut Blizzardilla tähän mennessä 12 vuotta. Hänen mukaansa Blizzardin on määrä hänenkin alaisuudessaan luoda pelejä pelattavuus edellä ja yhteisöään kuunnellen. Uusiksi tukijoiksi hän saa rinnalleen Blizzardin johdossa Ray Greskon ja Adhamin. Overwatchin ja Diablo III:n luomisessa muun muassa avustanut Gresko on jatkossa Blizzardin kehitysjohtaja, kun taas Adham tasapainottelee vastaisuudessa "useiden uusien pelien" valvomisen ja koko yhtiötä koskevien hallinnollisten tehtävien välillä.

Lähde: Blizzard Entertainment

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ei siinä aikansa kutakin ja yksitellen noita Blizzardin perustajia ja johtohahmoja siirtyy siivuun. Harva varmaan pelialla tekee edes noin pitkää uraa yhden ja saman studion parissa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Onhan se aina pieni huolenaihe, kun hyvä tyyppi lähtee pelifirman johdosta, mutta Brack vaikuttaa kyllä päällisin puolin hyvin konservatiiviselta valinnalta seuraajaksi. Samanlainen leppoisa setämies, kuin Morhaime. Eikä siinä mitään, Blizzardin linjassa ei ainakaan minusta ole ollut mitään korjaamista, joten en valita, jos hommat jatkuu samaan malliin.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Katsoipa sitä miten vaan, 27 vuotta yhdellä työnantajalla ja 14 vuotta samoissa työtehtävissä on melkoinen suoritus. Kaikkea hyvää Morhaimelle, ei hän tätä ainakaan enää rahastakaan tee, kun kaveri net worth on pari miljardia dollaria.