Blizzardin varrotun verkkoräiskintä Overwatchin vastikään päättynyt avoin beetatestijakso ylitti kaikki odotukset.

Peliin tarttui vajaan viikon aikana yhteensä 9,7 miljoonaa pelaajaa kaikki alustat yhteen laskettuina, mikä tekee beetatestistä studiojätin kaikkien aikojen menestyneimmän. Yhdessä valtava testaajajoukkio pelasi yli 37 miljoonaa matsia ja upotti beetaan reilut 81 miljoonaa tuntia peliaikaa.

Raportit kertovat beetatestin olleen ennätyksellinen myös Blizzardin sisäisiä kuvioita suuremmalla mittakaavalla. Ubisoft toitotti vajaan 6,5 miljoonan The Division -beetatestinsä olleen historian suurin uuden pelisarjan beeta, ja Overwatchin voi todeta rynnineen tästä merkkipaalusta ohi reippaasti. EA:n Star Wars Battlefrontin viimevuotisesta beetatestistä uutisoitiin puolestaan kaikkien aikojen mittavimpana tapauksena, mutta Blizzardin räiskintä näyttäisi peitonneen jopa scififanien kestosuosikin muutamalla sadalla tuhannella pelaajalla.

– Meidän päämääränämme oli varmistaa, että mahdollisimman moni pelaaja pääsisi kokemaan täyden pelin ennen sen julkaisua. Vastaanotto oli huima, ja toivomme, että kaikilla oli hauskaa, Blizzardin toimitusjohtaja Mike Morhaime kommentoi lukuja.

Overwatch ilmestyy pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle tiistaina 24. toukokuuta.

Lähde: GameSpot, Eurogamer

Lisää luettavaa