Blizzardin ja NetEasen välirikko yltyy – kiinalaisjulkaisija purki World of Warcraft -patsaan suorassa lähetyksessä

NetEase on silminnähden tyytymätön Blizzard-yhteistyön päättymiseen.

22.1.2023 10:01

Blizzardin ja NetEasen välisen yhteistyön päättyminen on saanut fyysisen ilmentymän.

NetEase toimi Blizzard-pelien julkaisijana Kiinan markkinoilla vuosien ajan. Blizzard ilmoitti kuitenkin viime vuoden lopulla yhteistyön päättymisestä, minkä myötä myös suurin osa sen peleistä, massiivimoninpeli World of Warcraft mukaan lukien, poistuvat toistaiseksi saatavilta markkina-alueella tässä kuussa.

Kiinalaisjulkaisija ilmaisi jo viime vuoden puolella olevansa tyytymätön yhtiöiden välisen sopimuksen päättymiseen. Eripura on jatkunut sopimuksen päättymisen lähestyessä, sillä yhtiö on purkanut Hangzhoussa sijaitsevan pääkonttorinsa pihalle pystytetyn World of Warcraft -patsaan.

NetEase päätyi myös tekemään kirvestä esittävän patsaan purkamisesta julkisen näytöksen. Yhtiön nimittäin kerrotaan lähettäneen purkamisoperaation suoratoistolähetyksenä Naraka Bladepoint -pelin kanavalla.

Sosiaalisessa mediassa jaettujen videoiden perusteella purkutöihin osallistuneille henkilöille jaettiin myös palkinnoksi Blizzardin vihreää teetä, minkä on tulkittu olevan piikittelyä Blizzardin suuntaan. Kiinalaisessa verkkoslangissa vihreään teehen liittyvää solvausta on käytetty kuvaamaan viattomuuteen verhottua moraalitonta ja manipuloivaa toimintaa.

World of Warcraftin ja muiden Blizzard-pelien paluusta Kiinan markkinoille ei ole tällä haavaa tietoa. Pelit poistuvat saatavilta huomenna lisenssisopimuksen päättyessä.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa