Blizzardin koko kattaus palvelunestohyökkäysten kourissa viime yönä / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzardin koko kattaus palvelunestohyökkäysten kourissa viime yönä

14.04.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Blizzardin koko kattaus palvelunestohyökkäysten kourissa viime yönä

Blizzardin pelien Battle.net-palvelimet romahtivat aamuyöstä.

Pitkälti kaikkien talon pelien toimintaan hetkellisesti vaikuttaneet ongelmat ovat Blizzardin mukaan väsymättömien palvelunestohyökkäyksien tulosta. Tilanne saatiin hallintaan muutamissa tunneissa ja palvelimet pyörivät jälleen tavalliseen tapaan, mutta yhtiö selvittelee edelleen, mitä yöllä tarkalleen tapahtui.

Kunnian hyökkäyksistä on tavalliseen tapaansa ottanut pelialaa ennenkin ahkerasti kiusannut Lizard Squad, joka seurasi kaaoksen etenemistä suorana Twitterissä. Ryhmä väittää murtautuneensa pelipalvelimien ohella myös Blizzardin työntekijöiden henkilökohtaisille tileille, ja verkossa kiertävätkin nyt kuvankaappaukset erinäisistä yhteystietolistoista ja Outlook-profiileista.

Lähde: Lizard Squad (Twitter)Battle.net, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Mikähän tässä on ollut motiivina hax0reilla... Noh, toivottavasti näiden hyökkäysten myötä tietoturva paranee.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Ei kai noilla räkänokilla ole muuta motiivia kuin virtuaalipippelin venyttely. Vaikea tuota on mihinkään ideologiaankaan mahduttaa. Voihan tietysti olla että joku ressukka on hävinnyt korttipelin tai pkillattu.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619
Lainaus käyttäjältä Kansalainen

Mikähän tässä on ollut motiivina hax0reilla... Noh, toivottavasti näiden hyökkäysten myötä tietoturva paranee.

DDos hyökkäys ei välttämättä vaikuta tietoturvallisuuteen mitenkään.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen
Lainaus käyttäjältä Tahvo619

DDos hyökkäys ei välttämättä vaikuta tietoturvallisuuteen mitenkään.

Mutta DDoS-hyökkäyksillä ei saada myöskään henkilökohtaisia tietoja serveiltä, eikö? DDoS-hyökkäykset vain ruuhkauttavat palvelun, jolloin sitä ei voi käyttää, mutta tietääkseni sen ei pitäisi murtaa mitään salauksia.

Tässä tapauksessahan oltiin päästy käsiksi noihin henkilökohtaisiin tietoihin, joiden luulisi olevan salattuina, ainakin jollain lailla. Joten päättelin että salaus on murrettu, ja nyt kun haavoittovuus on tiedossa, se voidaan paikata. Lopputuloksena se, että tietoturva paranee.

En väitä siis tietäväni näistä asioista tuon taivaallisempaa, mutta yritin vain löytää jotain positiivista tästä "hyökkäyksestä".

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä Kansalainen

Mikähän tässä on ollut motiivina hax0reilla... Noh, toivottavasti näiden hyökkäysten myötä tietoturva paranee.

Hyökkäysten syy on luultavasti Blizzardin sulkema epävirallinen vanilla World of Warcraft serveri, jossa oli noin miljoona rekisteröitynyt käyttäjää ja yli 100'000 päivittäistä pelaajaa. Blizzardilla ei ole mitään aikeita tuoda omaa vanilla serveriä pelattavaksi. Halusivat ihan muuten vaan pilata alkuperäisen pelin fanien ilon. Ajatuksena varmaan, että nämä pelaajat on "varastettu" Blizzardilta, mutta suurin osa näistä pelaajista pelaa ks. serverillä juuri sen takia, että nyky-WoW ei maistu ja Blizzard ei aio tehdä asialle mitään. Blizzard on vieläpä vittuillut faneillensa, jotka ovat kyselleet mahdollisuudesta saada virallinen vanilla serveri pelattavaksi. "Te luulette, että haluatte pelata vanillaa, mutta ette oikeasti halua sitä." No selvästi halusivat, ja pelasivat. Sehän ei Blizzardille käy. Paska firma.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

[quote='käyttäjältä Kansalainen']Mikähän tässä on ollut motiivina hax0reilla... Noh, toivottavasti näiden hyökkäysten myötä tietoturva paranee.[/quote]Hyökkäysten syy on luultavasti Blizzardin sulkema epävirallinen vanilla World of Warcraft serveri, jossa oli noin miljoona rekisteröitynyt käyttäjää ja yli 100'000 päivittäistä pelaajaa. Blizzardilla ei ole mitään aikeita tuoda omaa vanilla serveriä pelattavaksi. Halusivat ihan muuten vaan pilata alkuperäisen pelin fanien ilon. Ajatuksena varmaan, että nämä pelaajat on "varastettu" Blizzardilta, mutta suurin osa näistä pelaajista pelaa ks. serverillä juuri sen takia, että nyky-WoW ei maistu ja Blizzard ei aio tehdä asialle mitään. Blizzard on vieläpä vittuillut faneillensa, jotka ovat kyselleet mahdollisuudesta saada virallinen vanilla serveri pelattavaksi. "Te luulette, että haluatte pelata vanillaa, mutta ette oikeasti halua sitä." No selvästi halusivat, ja pelasivat. Sehän ei Blizzardille käy. Paska firma.

Juuru näin. Peruin mun Overwatch Collector's Editionin ennakkotilauksen. En tämän takia, mutta kuitenkin. Tämä vain teki päätöksestä paremman.