Blizzardin peruuttama StarCraft: Ghost palasi julkisuuteen – uutta pelikuvaa vuotanut / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzardin peruuttama StarCraft: Ghost palasi julkisuuteen – uutta pelikuvaa vuotanut

17.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
StarCraft: Ghost, Starcraft, ghost, Blizzard, Blizzard Entertainment

PlayStation 2:lle, alkuperäiselle Xboxille ja GameCubelle aikoinaan työn alla olleesta StarCraft: Ghostista on ilmaantunut uutta materiaalia katsottavaksi nettiin. Näytille on saatu erityisesti videokuvaa, jonka on raportoitu olevan peräisin vanhasta kehitysyksiköstä löytyneestä pelin versiosta, joka on sittemmin levinnyt netissä eteenpäin laajemminkin.

Useita nettivideoita on vedetty jo pois näkyviltä, mutta kirjoitushetkellä ainakin oheinen seitsemän minuuttia pitkä pätkä on yhä näkyvillä. Siinä tarjolla on pikainen silmäys peruspelikuvaan, jossa Ghostin päähenkilö Nova tutkiskelee niin ympäristöjä kuin torjuu muutamia vihollisuhkiakin.

Ihan pelkkiä ruutukaappauksiakin pelistä on tullut tarjolle.

Nähtäväksi jää, mikäli pelistä irtoaa vuodon myötä hiljalleen vielä huomattavasti enemmän yksityiskohtia ja silmäiltävää.

StarCraft: Ghost oli alun perin vuonna 2002 julkistuksensa saanut peli, joka lopulta peruuttiin muutamaa vuotta myöhemmin. Hankkeen kohtaloksi muodostui muun muassa World of Warcraftin menestys, jonka tukemiseksi Blizzard halusi keskittää resursseja. Konsolisukupolven vaihdos ja sen vaatimat resurssipanostukset vaikuttivat myös pelin hylkäämiseen.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Muistan nähneeni vähän pelikuvaan Tilt:in (TV ohjelma) uutisosiossa ja se näytti "ihan siistiltä". Stealth-peliä en vielä niihin aikoihin ollut pelannut, joten se kiinnosti, sekä Ghostin kyvyt. Sitten kun peli ilmestyi seuraavan kerran Pelaaja-lehden sivuilla se oli ekan persoonan räiskintä ja Gamecube-versio peruttiin, silloin sanoin "no thanks". Matt McMuscles teki hiljattain What Happened?-episodin pelistä, suosittelen tsekkaamaan.

Lisäksi toi tyyppi joka pelaa on saakelin huono tähtääjä. Onko tämä ensimmäinen kerta kun hän käyttää kaksoistikkuja? DSP ja Wings of Redemption:kin pelaa paremmin kun tämä.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Aika hyvältähän tämä näyttää, vaikka kyseessä onkin aikainen demo. Harmi ettei tätä ikinä julkaistu millekään konsolisukupolvelle, koska StarCraftin maailmassa olisi mistä ammentaa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Muistan tuon mimmin ja näyttävän ihmisen kokoisen nuken siitä, joita E3-messujen kuvareportaaseista näki 2000-luvun alkupuolelta.

Demoksi ja aikalaisekseen aika hyvän näköinen peli.