Bloomberg: Redfall-kehittäjät toivoivat Microsoftin peruvan projektin / Uutiset / pelaaja.fi

Bloomberg: Redfall-kehittäjät toivoivat Microsoftin peruvan projektin

2.06.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
17

Redfallin kehittäjillä oli vakavia huolia pelin tilasta jo kauan ennen ongelmallisen pelin julkaisua.

Keväällä ilmestynyt Redfall sai ilmestyessään tyrmäävän vastaanoton sekä kriitikoilta että pelaajilta. Kesken kehitystyön Microsoftin omistukseen siirtyneen Arkane Studiosin pelin kehitysvaikeudet alkoivat jo edellisen omistajan aikaan, Bloomberg-julkaisun raportti kertoo.

Bloombergin mukaan Arkane aloitti Redfallin kehittämisen jo vuonna 2018. Tuolloin ZeniMax-yhtiön omistuksessa toimineen studion emoyhtiö odotti kehitysstudioiltaan mikromaksupainotteisempia pelejä, minkä vuoksi myös Arkane alkoi kehittää moninpelipainotteisempaa projektia. Redfallin kehityksen kerrotaan kuitenkin kärsineen alusta saakka vaikeuksista, joita selkeän suunnan puute sekä yksinpelin ja verkkopelin suunnittelun väliset ristiriidat tuottivat kehittäjille.

Projektin kehityksestä perillä olevien lähteiden mukaan Arkane kärsi myös henkilöstön puutteesta Redfallin kehityksen ajan. Studiolla ei ollut riittävästi kehittäjiä moninpeliprojektin kehitykseen, eikä se pystynyt pitämään kiinni kokeneemmista kehittäjistään tai täyttämään avoimia työpaikkoja riittävän tehokkaasti.

Arkane Studios päätyi lopulta Microsoftin omistukseen yhtiön hankittua ZeniMaxin studiot vuonna 2020. Bloomberg kertoo monien kehittäjien toivoneen tuolloin uusien omistajien peruuttavan vaikeuksista kärsineen Redfallin kehityksen tai tarjoavan heille tilaisuuden työstää se uudelleen yksin pelattavana pelinä. Microsoftin kerrotaan kuitenkin sallineen ZeniMaxin toimia omalla tavallaan myös yrityskaupan jälkeen, eikä projektia enää pystytty pelastamaan, vaikka sen julkaisu viivästyikin lopulta kevääseen 2023.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Miksi juuri tälle pelille piti lätkäistä 70€ hintalappu? Maltillisemmalla hinnoittelulla olisi vastaanotto ollut varmaan parempi.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Koska Microsoft ei tällä hetkellä tiedä miten se saisi laivan käännettyä pois karikolta.

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Oliko tämä hypetetty vain koska oli Bethesdan julkaisema? Jos ostaa pelin heti julkaisussa ja onkin erittäin ala-arvoinen tekele, saa siitä syyttää vain itseään näiden viimevuosien pelijulkaisujen valossa. Sen vertan hangessa höyryävä tuote etten kokeilisi edes ilmaiseksi

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Hieno pelivuosi tulossa mikkikseltä. Redfall ja hikinen avaruuspeli Bughesda tyyliin. Ei ihme että PS porskuttaa myynneissä kaukana horisontissa. Phil ite myönsi ettei ne edellisen sukupolven takia enää tule saamaan pleikkaria kiinni. "Ei ihmiset ala myymään pleikkareita yhden pelin takia ja ostamaan Xboxia tilalle"

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies
Lainaus Augustus

Miksi juuri tälle pelille piti lätkäistä 70€ hintalappu? Maltillisemmalla hinnoittelulla olisi vastaanotto ollut varmaan parempi.

Miksi porukka muutenki ostaa sellaista peliä, joka tulee 1 Day game passiin

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Tästä jutusta tulee mieleen Bioware, joka koki aika lailla saman kohtalon - EA pisti yksinpeleihin erikoistuneen firman puurtamaan moninpeliä (Anthem). Pelille kävi niinkuin kävi ja Biowarelta alkoi samoihin aikoihin lähteä kokeneempaa porukkaa muihin firmoihin. Nyt siellä sitten ollaan ihmeissään, kun uusien Dragon Age- ja Mass Effect-pelien kehitys vaikeutuu osaavien RPG-veteraanien puuttuessa tiimistä.

Arkanenkin vahvuus on nimenomaan yksinpelattavat tarinalliset pelit, joten Bethesdan olisi ehkä kannattanut kuunnellä pelintekijöitä eikä jääräpäisesti ajaa omia ideoitaan dollarinkuvat silmissään.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

@Kalastajamies

Varmaa koska gamepass maksaa 15e kuussa. Jos pelaat aktiivisesti jotai multiplayer peliä tulee loppupeleissä halvemmaksi ostaa se.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Kalastajamies

[quote="Augustus"]Miksi juuri tälle pelille piti lätkäistä 70€ hintalappu? Maltillisemmalla hinnoittelulla olisi vastaanotto ollut varmaan parempi.[/quote]

Miksi porukka muutenki ostaa sellaista peliä, joka tulee 1 Day game passiin

Jos Gamepass ei kiinnosta muuten kuin yhden pelin osalta.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies
Lainaus Augustus

[quote="Kalastajamies"][quote="Augustus"]Miksi juuri tälle pelille piti lätkäistä 70€ hintalappu? Maltillisemmalla hinnoittelulla olisi vastaanotto ollut varmaan parempi.[/quote]

Miksi porukka muutenki ostaa sellaista peliä, joka tulee 1 Day game passiin[/quote]

Jos Gamepass ei kiinnosta muuten kuin yhden pelin osalta.

Olen tilannut ja tilaan jatkossakin game passia tai plus extraa jopa yhden peli takia. Ei aina ole varma onko sopiva peli, jos ei osukkaa. Aina voi kokeilla toista peliä 🤷.