Blu-ray-elokuvien myynti kasvoi viime vuonna räjähtävästi / Uutiset / pelaaja.fi

Blu-ray-elokuvien myynti kasvoi viime vuonna räjähtävästi

5.01.2009 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
89

Blu-ray-elokuvien myynti lähti kovaan nousuun viime joulukuussa. Blu-ray-elokuvia myytiin viime joulukuussa Britanniassa 400 prosenttia enemmän kuin vuonna 2007 samalla aikavälillä.

Blu-ray-formaatti selätti kilpailevan HD DVD:n vuoden 2008 alussa, jonka vaikutukset näkyvät nyt myynneissä. Blu-rayn myyntejä on vauhdittanut myös Blu-ray-soitinten ja PS3:n alentuneet hinnat.

Dvd:stä ollaan silti vielä kaukana. Britanniassa myydyin Blu-ray oli The Dark Knight, jota myytiin joulukuun aikana 281 000 kappaletta. Parhaiten myyty dvd, Mamma Mia, myi sen sijaan kolme miljoonaa kappaletta jo ensimmäisen viikkonsa aikana.

Lähde: Pocket-Lint

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Aika hurja nousu, mutta samanlaista nousua tuskin voidaan odottaa tälle vuodelle Blu-Rayn osalta. Dvd:t tulevat olemaan vielä pitkään markkinoilla varmasti, ja Blu-Raylla menee varmasti vielä vuosia, että se voi edes kunnolla haastaa dvd:t...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ja tämä liittyy miten pelaamiseen ?

Olisi hyvä muistaa, että yksittäisten soittimien hinnat ovat tulleet roimasti alas ja niitä on myyty ennätys tahtiin. Joten BD-leffojen huimaa myyntiä ei voida edes rinnastaa edes PS3:n myynteihin enään. BD associationiin kuuluu 18 yritystä, joten BD-tekniikaan myynneistä koostuvat tulot ei mene pelkästään Sonyn taskuun.

... eli kysynkin miksi tästä asiasta uutisoideaan pelaajassa ? Viimeksi, kun tarkistin niin tämä lehti oli tarkoitettu konsolipelaajille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Muistaakseni DVD:n kasvuvauhti oli kuitenkin paljon heikompaa aikanaan. Blu-Rayn tulevaisuus näyttää mielestäni erittäin valoisalta. Kuluttajat ottaneet hyvin vastaan. Eipä sitä itsekään juuri tule enää DVD kiekkoja katsottua. En edes muista milloin olisin viimeksi DVD -leffan ostanut.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ja tähän väliiin minun kokenut ja ammattimainen mielipide asiasta: plaaaaaaaplaaaaaaplaaaaaaaaplalaaaah! plaaaaplaaaaplaaaplaaaaah. plaaaahplaaaahplaahplaaaaaaaaaaaaaplaaaaaaaaaahaplaaah.

Käyttäjän Arriibah kuva
Arriibah

Formaattihan syntyin kuolemaan nopesti vai kuinkas ne ASIANTUNTIJAT silloin tääälläkin sanoivat:)..?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Formaattihan syntyin kuolemaan nopesti vai kuinkas ne ASIANTUNTIJAT silloin tääälläkin sanoivat:)..?"

Ehtii se vielä kuolla, vaikka itse en siihen usko.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

eeemeli get out of here!!! thomas nyt potkut tolle, alentaa teidän pointseja

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Blu-Ray huoh, dvd elää ja voi hyvin vielä vuosia. Ja hyvä niin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

xbotit taas vauhdissa.

Käyttäjän Ridley kuva
Ridley

Jos oikein muistan niin Dark Knightin myynneistä lähes 25% meni Blu-ray levyinä... Ei mielestäni mikään huono saavutus niinkin uudelta formaatilta kuin Blu-ray.

Itse ainakin näen blu-rayn selvänä tulevaisuuden formaattina, kun teräväpiirto tv:t yleistyvät ja toistimien hinnat alkavat lähentyä normaalihintaisia dvd-pyörittimiä. Myös kilpalijaksi tituleeratun leffojen verkkolataamisen yleistyminen vie reilusti aikaa, sillä nykyisillä yhteyksillä ei päästä lähellekään suurelle yleisölle siedettäviä latausaikoja.

Nostoja