Square Enix esitteli E3-messuilla uuden pelimoottorinsa näyttävällä Agni’s Philosophy -videolla. Yhtiön teknologiavastaava Yoshihisa Hashimoto kertoo RPG Siten haastattelussa, että jopa blu-ray voi käydä teknologiaa hyödyntäville peleille ahtaaksi.

Hashimoton mukaan pelimoottorin kanssa työskennellessä voidaan hyödyntää tietokoneanimaatioille omistettua materiaalia, ainakin jos kehittäjien odotukset tulevien laitteiden suorituskyvystä pitävät paikkansa.

E3-messuilla esitetystä teknologiademosta ja pelimoottorista vastaa Squaren Luminous Studio. Kehitystiimiin on kerätty ihmisiä lukuisista eri maista ja eri ryhmistä, kuten esimerkiksi Eidos Montrealin Tomb Raider -ryhmästä.

Teknologiademoa varten yhtiö teetätti Visual Works -animaatio-osastollaan esirenderöidyn version videosta, johon Luminous Studion väki tähtäsi. Osaa materiaalista käytettiin molemmissa. Esirenderöityä versiota ei kuitenkaan ole näytetty julkisesti.

Vaikka esitetty video kestääkin vain reilut kolme minuuttia, käytettiin sen tekemiseen rutkasti aikaa. Pelkästään juonikehyksen pohtimiseen kului puoli vuotta, ja saman verran kesti vision toteuttaminen käytännössä.

Hashimoto sivuaa mittavassa haastattelussa myös odotuksiaan tulevaisuuden laitteille ja peleille. Hänen tavoitteisiinsa kuuluu sujuva 60 kuvan sekuntivauhdilla rullaava ruudunpäivitys. Uuden teknologian sovelluskohteista hän ei kuitennkaan vielä halunnut puhua tarkemmin.

Lähde: RPG Site

 

Lisää luettavaa