Blu-rayn voitto tietää kovaa nostetta PS3:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Blu-rayn voitto tietää kovaa nostetta PS3:lle

20.02.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
57

Viime päivinä puhuttanut Blu-rayn ja HD DVD:n välinen formaattisota päättyi eilen Blu-rayn voittoon. Tämä nosti Sonyn osakkeita reilusti ja vaikuttaa myös Sonyn PlayStation 3:een.

PS3 käyttää Blu-ray -levyjä pelien tallennusmediana ja toimii myös laadukkaana Blu-ray -soittimena. Formaattisodan voitto tarkoittaa siis myös PS3:n myynnin nousua, ainakin analyytikoiden mukaan.

Analyytikko Ralph Shackart esitti näkemyksensä: "PS3:n myynti tulee nousemaan Blu-rayn voiton ansiosta. Ihmiset uskaltavat sijoittaa siihen rahansa, sillä se toimii myös teräväpiirtosoittimena, toisin kuin kilpailija Xbox 360."

PS3 jätti Xbox 360:n jälkeensä tammikuun myynneissä, mutta yhteistilastoissa Xbox 360 on silti edelleen PS3:a edellä.

Lähde: Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Konsolin myynti blu-ray-soittimena saattaa kasvaa, mutta kuinka moni ostaa konsolin todellisuudessa peleille?

Käyttäjän FINReko kuva
FINReko

No uskoisin että Bluray-soittimia myydään entistä enemmän jatkossa. PS3 on kyllä itselleni luultavasti tuleva BR-soitin koska pelkät Bluraytä soittavat koneet ovat aika kalliita ja PS3:lla voi sentään pelailla hyviä pelejä.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Konsolin myynti blu-ray-soittimena saattaa kasvaa, mutta kuinka moni ostaa konsolin todellisuudessa peleille?"

Kun ihmiset maksavat 400-500 euroa niin he odottavat saavansa muutakin kuin pelikonsolin, vaikka se pelikonsoliksi tulisikin. Nyt ihmiset ovat tyytyväisempiä sijoitukseensa kun samalla voi katsoa Blu-ray -elokuvia, aivan sama tuleeko konsolia semmoisena käytettyä vai ei, se vaikuttaa silti päätökseen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ralph Shackart puhuu asiaa.

Käyttäjän Cyberwarmachine kuva
Cyberwarmachine

Ties vaikka tuo PS3 tulisi sekin tässä joskus hommattua. :)

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Kieltämättä nyt on hyvä syy ostaa PS3, eikä se hint asitten tunnukkaan niin kauhealta. Piristys myynneissä kyllä kelpaa.

Käyttäjän Chopperi kuva
Chopperi

Itse ainakin hommaan kesätyö rahoilla mitä luultavimmin ps3:sen mutta uskon silti että suurimman osan pelaamisestani hoidan boxilla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

hieno uutinen.

toinen hieno:

Sony fuusioituu Nintendon kanssa. Nintendo-pomot saavat kenkää.

PS3 saa oman "cell-motensa" ;D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Blu Raylla ei ole pätkänkään merkitystä tavalliselle kadun tallaajalle vielä muutamaan vuoteen, joten mitään "reilua" nostetta ei tule. Hifistit tosin voivat saada jotain iloa PS3:n Blu-Rayn tuesta. Niin kauan kuin DVD-formaatilla on paras leffatarjonta, päivitystä Blu-Rayhin ei tarvitse tehdä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Ihmiset uskaltavat sijoittaa siihen rahansa, sillä se toimii myös teräväpiirtosoittimena, toisin kuin kilpailija Xbox 360.”

Ainakin USA:ssa ja UK:ssa toimii jo Live:n kautta HD-leffapalvelu täyttä päätä.On kuulemma ollut vielä menestys molemmissa maissa. Miksi luullaan että sen datan pitää olla DVD-aihiolla?

Nostoja