Blu-rayn voitto vaakalaudalla / Uutiset / pelaaja.fi

Blu-rayn voitto vaakalaudalla

25.04.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
68

Vaikka Blu-ray voittikin HD DVD:n formaattisodassa aiemmin tänä vuonna, se ei silti välttämättä tule yleistymään. Blu-ray-soitinten myynti ei ole ollut toistaiseksi kovin suurta, sillä suurin osa ostetuista Blu-ray-soittimista ovat olleet myös Blu-ray-soittimina toimivia PlayStation 3 -pelikonsoleita.

Mikäli suurin osa PS3:n omistajista ei aktiivisesti käytä konsoliaan Blu-ray-elokuvien katseluun, on Blu-ray-soitinten kanta melko pieni. Sitä vastoin uudeksi formaatiksi saattaa muodostua verkosta ladattavat elokuvat. Jotkut uskovat myös vanhan dvd:n pitävän pintansa.

"Vuonna 2008 jopa 85-prosenttia myydyistä Blu-ray-soittimista ovat PlayStation 3:ia. Pc:llä Blu-ray-asemat eivät yleisty ennen vuotta 2013.", analyytikko Steve Wilson kirjoittaa.

Wilsonin mukaan myös skaalaavat dvd-soittimet ovat entistä suositumpia ja ihmiset saattavat tulevaisuudessakin mielummin katsella dvd-elokuvia kokoajan parantuvilla soittimilla, kuin sijoittaa rahaa Blu-rayhin.

Lähde: MCVUK

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Expert myy Sonyn Blu-ray soitinta hintaan 339 € ja verkkokauppa.com vielä tätäkin halvemmalla, joten kyllä se elokuvafriikkien osasto tämän pian löytää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jaah, voi olla että blu-rayn yleistyminen vie aikansa, mutta on silti typerää väittää, että dvd-toistimet pystyisivät kilpailemaan kovinkaan kauan uutta elokuvatoistinta hankkivien keskuudessa. Nimittäin jos kaupan hyllyllä on vierekkäin dvd-toistin ja Blu-ray toistin ja hintaero on riittävän pieni, niin on aivan varmaa että ihmiset valitsevat blu-rayn. Sanoisin että todellinen suosio alkaa siinä vaiheessa (1-2 vuotta) kun blu-ray-toistimia/ps3:a saa noin parilla sadalla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei DVD soittimetkaan heti yleistyny.
Ja miten tämä "uutinen" liittyy peleihin?
Ja skaalattu DVD näyttää kyllä ihan hyvältä mutta vaikka olisi 100 supertietokonetta skaalamassa kuvaa niin ei se pääse blurayn tasolle koska sitä ylimääräistä dataa ei vaan ole DVD levyllä.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Ja miten tämä ”uutinen” liittyy peleihin?"

PS3 liittyy aika vahvasti peleihin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Noi latauselokuvat eivät tule muuten olemaan todellinen kilpailija blu-raylle vielä moneen vuoteen. Nimittäin jotta niiden massamarkkinat toteutuisivat tulisi Suomessa kaikki nykyiset vanhanaikaiseen puhelinkaapeleihin perustuvat laajakaistat uudistaa joka kodissa valokaapeli nopeuksiin. Nimittäin nykyisten kaapeleiden maksiminopeuksilla on turha haaveilla Blu-ray tasoisen matskun lataamisesta.

Tietysti latauspalvelut saavuttavat jonkinlaista suosiota niiden harvojen keskuudessa joilla siihen on riittävät nopeudet, mutta massamarkkinoista on turha haaveilla. Vai kuinka todennäköiseltä tuntuisi että parin megan laajakaistalla varustettu "naapurin Matti" odottaisi kymmeniä tunteja jotta saisi 50 gigan teräväpiirtoleffansa katsottua...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllähän tuo vie aikansa ennen kuin uusi formaatti yleistyy, mutta kyllä se jossain vaiheessa tulee lyömään itsensä myös massoissa läpi. Tätä enteilee jo lukuisat leffaharrastajat jotka ovat jo vaihtaneet blu-rayhin... "tavikset" sitten seuraavat perässä. Näin kävi aiempienkin formaattien kohdalla ja näin tulee käymään nytkin.

PS3:lla on muuten hyvin pullat uunissa blu-rayn suhteen. Se tulee saamaan paljon käyttäjiä niistä jotka Blu-ray toistinta ovat hankkimassa. PS3:han on vieläkin ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan markkinoiden paras blu-ray toistin. Tietysti myös blu-ray tulee hyötymään ps3:sta sillä monet pelaajat saavat sen kautta ilmaisen blu-ray soittimen joka lisää formaatin suosiota muidenkin kuin leffaharrastajien keskuudessa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Tietysti latauspalvelut saavuttavat jonkinlaista suosiota niiden harvojen keskuudessa joilla siihen on riittävät nopeudet, mutta massamarkkinoista on turha haaveilla. Vai kuinka todennäköiseltä tuntuisi että parin megan laajakaistalla varustettu ”naapurin Matti” odottaisi kymmeniä tunteja jotta saisi 50 gigan teräväpiirtoleffansa katsottua…"

Niinpä. Ja melko monille on kuitenkin tärkeää omistaa se kotelo ja levy.

Kyllä se Blu-ray vielä yleistyy, mutta varmaan melko paljon hitaammin kuin DVD:n yleistyminen. Hintojen pitäisi tulla reilusti alas laadukkaimpien soittimien osalta. PS3 on hinta/laatu suhteeltaan paras Blu-ray soitin tällä hetkellä, mutta senkin osalta hinta pitäisi tulla vielä hiaman alaspäin, Suomessa ainakin 300-400e tietämiin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tiltin mainos blokkaa uuden viestin lähetyksen aika tehokkaasti. Eihän se joka kerta osu kohdalle, mutta harmittaa kun kirjoitettu viesti jää lähettämättä. Tarkastakaahan skriptit.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Olen aina ja edelleen ladattavien leffoja vastaan. Tahdon omistaa leffat ihan levynä ja kansina, enkä vain tiedostona kovalevyllä. Kovalevyn putoaminen järveen on mahdollisempaa kuin hyllyllisen DVD:tä.

Itselleni sillä ei ole väliä pitääkö DVD pintansa vielä pitkään vai viekö BR täysin. Kummatkin käy, vaikkakin säteen hinnat ovat aika suuria.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Kyse on bluraysta ei ps3 menestyksestä urpo."

Urpoja näyttää löytyvän vähän joka puolelta. Pelaajalehti.com uutisoi peleihin ja konsoleihin liittyvistä asioista. PlayStation 3 on konsoli, joten jos 85-prosenttia myydyistä Blu-ray-soittimista on pleikkareita niin sehän on selvä konsoliuutinen.