Book of Travels on pieni ruotsalainen verkkoroolipeli täynnä isoja lupauksia

Shelter-sarjaa tehnyt Might and Delight on paljastanut seesteisen Book of Travels -verkkoroolipelin.

15.9.2019 13:03

Book of Travels on paljastunut ruotsalaiselta Might and Delight -kehitysstudiolta. Monien tietoisuuteen Shelter-peleillä noussut tiimi ryhtyy kokeilulliseksi seuraavaksi verkkoroolipelien genressä, jota se haluaa viedä omaan suuntaansa tyynen kunnianhimoisella otteella.

Ideana Book of Travelsissa on luoda oma seikkailijansa, jolla lähdetään haahuilemaan läpi satumaisen maailman ilman minkäänlaisia pelin etenemisen määrittäviä tienviittoja. Satumaisen pelimaailman luvataan olevan vapaasti tutkittavissa ja sen on määrä tukea useita erilaisia pelityylejä ja omien tavoitteiden asettamista. Kokemuspisteitä on esimerkiksi tarjolla taistelujen ohella niin tutkiskelun, rohkeuden, keräilyn kuin kaupankäynninkin kaltaisista asioista, ja yhteenotoissakin tappio voi olla välillä opettavaisempaa kuin voitto.

Varsinaisia hahmoluokkia Book of Travelsissa ei valita, vaan hahmoa luodessa näissä halutaan painottaa enemmän persoonallisuuden ja identiteetin kaltaisia asioita. Erilaisia kykyjä mukaan luvataan reilua 300 kappaletta ja niiden kunkin kerrotaan vaikuttavan isosti asioihin, joita hahmo voi pelimaailmassa kokea. Varsinaista puuhasteltavaa maailma tarjoaa satunnaisesti vastaan tulevilla tapahtumilla, joiden on määrä piilottaa taakseen niin erilaisia esineitä, hahmoja, salaisuuksia kuin erilaisia salaisia pelillisiä jippoja. 

Mikään massiivimoninpeli Book of Travels ei ole, vaan sitä on itse asiassa kuvailtu nimenomaan ”Tiny Multiplayer Online” -peliksi. Matkallaan kohdata voi siis muita hahmoja ja näiden kanssa voi myös halutessaan matkustella rajatussa kapasiteetissä. Muihin pelaajiin törmääminen ei ole kuitenkaan yhtäjaksoista, vaan se muistuttaa enemmän Journeyn kaltaisia satunnaisempia kohtaamisia. Muiden pelaajien kanssa ei myöskään kommunikoida suoraan äänen tai tekstin välillä, vaan pelimaailmasta kerättävien symbolien voimin.

Suunnitelmissa Book of Travels olisi saada pc:lle ensi vuonna. Lokakuun 17. päivä sitä varten käynnistetään vielä oma Kickstarter-kampanjansa. Pelin valmistuminen ei ole kuitenkaan kiinni joukkorahoitusmenestyksestä, vaan tarkoituksena kampanjalla olisi kerätä yhteen pelaajien ideoita Book of Travelsia varten. Uuden sisällön lisäämisen kun pitäisi olla sujuvaa peliin rakennetun tapahtumajärjestelmän ansiosta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa