Borderlands 3 on Gearboxin menestyksekkäin pc-julkaisu ongelmista huolimatta / Uutiset / pelaaja.fi

Borderlands 3 on Gearboxin menestyksekkäin pc-julkaisu ongelmista huolimatta

16.09.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
13
Viime viikolla julkaistu Borderlands 3 on saanut menestyksekkään alun taipaleelleen.
 
Kehittäjä Gearboxin perustaja Randy Pitchford kertoo Twitter-tilillään Borderlands 3:n olevan pelaajamäärien valossa Gearboxin toistaiseksi menestyksekkäin pc-julkaisu. Pitchfordin mukaan pelin julkaisupäivän samanaikaiset pelaajamäärät ovat noin kaksinkertaiset verrattuna Borderlands 2:n pelaajahuippuun.
Lukemista huolimatta pelaajat eivät ole olleet täysin tyytyväisiä Borderlands 3:een vielä pelin julkaisussa. Pelin kerrotaan kärsivän ongelmista niin ruudunpäivityksen kuin tekstuurien kanssa.
 
Lähde: Twitter
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Kyllähän sen tiesi että "no steam no buy" porukka on sitä äänekästä vähemmistöä, ilmeisesti muutkin epicin yksinoikeudet on myynyt ihan mukavasti.

Itse olen pelaillut Xbox Onella (s malli), välillä tekstuurit latautuu vähän hitaanpuoleisesti ja isoissa taisteluissa fps droppaa, ei mitään peli-iloa pilaavaa kuitenkaan.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus jjl89

Kyllähän sen tiesi että "no steam no buy" porukka on sitä äänekästä vähemmistöä, ilmeisesti muutkin epicin yksinoikeudet on myynyt ihan mukavasti.

Itse olen pelaillut Xbox Onella (s malli), välillä tekstuurit latautuu vähän hitaanpuoleisesti ja isoissa taisteluissa fps droppaa, ei mitään peli-iloa pilaavaa kuitenkaan.

Minä esim: olen juuri "vähemmistössä" en osta koska ei stemissa. Epic:ssä ei sinänsä mitään vikaa, en vain pidä heidän toiminta tavoista, toki ei valvekaann ole pulmunen mutta ei niin räikeä kuin epic.

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Ah, sitä aikaa, kun pelejä ostettiin ja pelattiin pelaamisen ilosta eikä otettu poliittisia kannanottoja tai boikotoitu tyhjän takia :)

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Kauppapaikka ei näköjään tarvitse edes ostoskoria menestyäkseen, hutaistaan kauppapaikka kasaan puolihuolimattomasti kasaan ja panostetaan yksinoikeuksiin käyttäjämukavuuden sijaan. Kansa on äänestänyt sillä kuuluisalla lompakollaan ja kansa haluaa 50 eri kauppapaikkaa jotka ei piittaa kuluttajasta paskan vertaa. Jos pelistriimauspaska lyös itsensä läpi (ja sehän lyö koska se on paskinta ikinä ja tällaisesta nykyään näköjään tykätään), niin näistä 50 kauppapaikasta maksetaan myös 50 eri kuukausimaksua.

Ei luuttilootiakaan tai julkaisussa rikkinäisiä pelejä olisi jos ei niihin rahaa syydettäisi, mutta moderni pelaaja on masokisti jolla on pohjaton lompakko, joten tässä ollaan. Borderlands 3 on ilmeisesti julkaisussa rikki, kuten iso osa isoista julkaisusta. Muistan sen ajan jolloin toimiva peli oli minimivaatimus julkaisussa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan siinä se viimeistään nähtiin että ei tuo Epicin yksinoikeuspolitiikka paljon "Pekka Peruspelaajan" ostoskäyttäytymiseen vaikuta, vaan peli ostetaan sieltä mistä se on saatavilla, kaikki muu ylimääräinen "härpäke" kauppakaikan osalta ei Pekkaa kiinnosta. Että se siitä äänekkään vähemmistön "peli boikottiin" puheista, eipä tunnu paljon pelin menestykseen vaikuttavan ja odotettavissa on että näitä ajastettuja yksinoikeusdiilejä tulee Epicin puolesta vielä lisää.

Itse veikkaan että mikäli Valve ei nyt tosissaan ala ottamaan kilpailua huomioon niin Epic Store ja Microsoft GamePassillaan tulevat syömään/kaventamaan Steamin asiakaskuntaa melkoisesti tulevina vuosina. Valven paluusta triple A pelien kehittäjäksi taitaa silti olla turha haaveilla, vaikka tässä Steamille kävisi kuinka huonosti.... Gaben ottaa hatkat ja vetäytyy eläkepäiviä viettämään.

Olipa Epicin toimintatavoista sitten mitä mieltä tahansa, niin itse pidän sitä vain ja ainoastaan hyvänä asiana, ettei Valve ole PC-pelikaupan puolella enää ainoa kukko tunkiolla.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Minullakin tuo fps putoilee välillä sinne 40fpssän paikkeille vaikka koneesta löytyykin rtx2080 näytönohjain ja ryzen 7 3700x prosessori voin vain kuvitella miten ärsyttävää tuo voi olla heikommilla koneilla. Mutta yleisesti olen tykännyt pellistä noin 12tunnin pelaamisen jälkeen.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89
Lainaus taistelujake

Minullakin tuo fps putoilee välillä sinne 40fpssän paikkeille vaikka koneesta löytyykin rtx2080 näytönohjain ja ryzen 7 3700x prosessori voin vain kuvitella miten ärsyttävää tuo voi olla heikommilla koneilla. Mutta yleisesti olen tykännyt pellistä noin 12tunnin pelaamisen jälkeen.

Tän takia en uskaltanu pc:lle ostaa. Borderlands 2 dippailee koneellani vieläkin, vaikka ei mikää tehomylly käytössä ole niin pelikin on vanha.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ilman faktoja/statistiikkaa/numeroita/lukuja nämä läpänderit Epic Storen "tulosten rikkomisista" on pelkkää leukojen louskutusta. Siitä huolimatta täytyy olla samaa mieltä Balnazzarin kanssa siitä, että iso massa tuskin välittää mistä sen peli pitää ostaa, kunhan sen saa jostain ostettua PC:lle. Itsekään en sinänsä välitä onko peli Steamissa vai ei, mutta en silti voi tukea Epicin bisnestrategiaa. Tim Sweeney puhuu toista ja tekee toista eikä se saa kuin vitutuksen aikaiseksi. Ihan jo pelkästään se, että jos et suostu heidän yksinoikeuteensa, ei peliä hyväksytä kauppapaikalle lainkaan on omiaan valamaan uskoa Epic Storen tulevaisuuteen.

DARQ dev declined Epic

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Sain tänään kutsun GOG Galaxy 2.0:n beetavaiheeseen. Mitä nopeasti ohjelman avasin ja linkitin tilini sinne, niin vaikuttaa ihan pätevältä. Sieltä tosiaan löytyy kaikki pelit Epicista, Steamiin, sekä kaikki omistavasi digiversiot Xboxilla ja PS4:llä. Konsolipeleistä voi myös katsella tietoja, kuten koska viimeksi ja paljonko on pelannut. Myös tsiigupöntöt ja trophytkin näkyvät.

Ohjelma tosiaan kaventaa Steamin ja Epic Storen väliä entisestään, jos monet alustat alkavat ahdistamaan. Toistaiseksi kuitenkin Galaxyn store on ainoastaan GOG, minkä luulen pysyvän semmoisena. Kavereita voi lisätä ja stalkata tuon kautta, jos pelaavat esimerkiksi konsolilla, mutta itse en löytänyt helppoa tapaa toistaiseksi lisätä ketään, eikä ehdotuksissa ollut kuin pari nimeä.

Luulen, että tästä saattaa tulla kova juttu, ellei yllätyksiä tule.

Mitä uutiseen tulee, niin itse olen ok myös Epic Storen kanssa. En tosin käytä niin aktiivisesti ja listalla ainoastaan ilmais- ja yksinoikeuspelit. Tietysti se vähän sylettää, kun pelejä alkaa ilmestymään Steamiin, mutta jos nyt tottuisi tuohon G2.0:aan, niin kyllä se vähän helpottaa.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

En minä niin Epic Game Storesta välitä, mutta Randy Pitchford voisi minun puolesta lähteä Gearboxilta ja ryhtyä vaikka kokopäiväiseksi taikuriksi. En tiedä onnistuuko herralta kaniinin vetäminen hatusta, mutta pikkaisen kallistamalla pitäisi lorahtaa kusta ainakin lasillisen verran.

Kaikki häneen kohdistuvat syytökset tuskin ovat todenperäisiä, mutta jo pelkästään hänen omat julkiset sanomiset ja esiintymiset maalaavat hänestä aika vastenmielisen kuvan. David Eddingsiin, Claptrapin entiseen ääninäyttelijään, käsiksi käyminen ilmeisesti pitää kuitenkin paikkaansa, sillä tapahtumaa todisti kaksi muuta henkilöä, jotka sittemmin vahvistivat väitteen todenperäisyyden.

Mitä tulee tuotteiden boikotointiin, niin aika paljon saa tapahtua, että joku tuote tai yhtiö menee pannaan itsellä. Tiettyjen peliyhtiöiden pelejä ei tule käytännössä koskaan ostettua, mutta pohjimmainen syy sille on se, etteivät ne tee minua kiinnostavia pelejä. Jos olen jonkun tuotteen hankkimisen suhteen kahden vaiheilla, niin silloin tuotteen ulkopuoliset asiat saattavat painaa vaakakupissa enemmän.

Nostoja