Britannian mainosvahti: No Man's Skyn Steam-sivut eivät johda kuluttajia harhaan / Uutiset / pelaaja.fi

Britannian mainosvahti: No Man's Skyn Steam-sivut eivät johda kuluttajia harhaan

30.11.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Indiekehittäjä Hello Games ei ole johtanut kuluttajia harhaan Steam-kauppasivuillaan, Britanniassa markkinointia silmällä pitävä Advertising Standards Authority eli ASA on linjannut.

ASA otti No Man's Skyn Steam-sivun syyniinsä aiemmin syyskuussa sen vastaanotettua joukon valituksia erityisesti kauppasivuilla käytetyistä kuvista ja videoista. Valitusten mukaan No Man's Skysta julkaistu materiaali ei esitellyt todenmukaisesti pelistä lopulta löytynyttä ominaisuustarjontaa tai ulkoasua.

Tarkasteluun ASA otti esimerkiksi No Man's Skyn kehityksen aikana tapahtuneet käyttöliittymämuutokset, pelistä löytyneet rakennukset, taistelujen koon, latausruutujen väitetyn puutteen ja eläimien käytösmallit. Tutkintansa organisaatio perusti laajalti Hello Gamesilta saatuun pelikuvaan ja syytöksiä käsitelleisiin vastauksiin.

Tutkimuksissaan ASA havaitsi hajanaisia pieneroja ennakkomateriaalin ja lopullisen tuotteen välillä. Erot olivat kuitenkin luonteeltaan sellaisia, ettei niillä nähty olevan varsinaista vaikutusta kuluttajien ostohaluihin. No Man's Skyn satunnaisesti syntyvien elementtien katsottiin olleen myös tarpeeksi kuvaava selitys sille, miksi pelaajien ei ole syytä odottaa näkevänsä esimerkiksi täsmälleen samoja maastoja ja taisteluita omissa seikkailuissaan kuin mitä mainokset näyttävät.

Kokonaisuudessaan ASA:n mittavan raportin aiheesta voi katsastaa sen kotisivuilta. Linjauksen myötä Hello Gamesille ei nouse ainakaan ASA:n toimesta komennettua tarvetta muokata No Man's Skyn Steam- tai PlayStation Store -kauppasivua.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Tutkintansa organisaatio perusti laajalti Hello Gamesilta saatuun pelikuvaan

ei oikeen tunnu luotettavalta tutkinnalta tämä

Käyttäjän Sitsor_Of_Makkaiver kuva
Sitsor_Of_Makkaiver

Pistäkää peli sinne teidän storeen. Eiköhän ne pleikka-pellet osta taas.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo
Lainaus käyttäjältä Sitsor_Of_Makkaiver

Pistäkää peli sinne teidän storeen. Eiköhän ne pleikka-pellet osta taas.

PC dorkat osti ne jo.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Lordo

[quote='käyttäjältä Sitsor_Of_Makkaiver']Pistäkää peli sinne teidän storeen. Eiköhän ne pleikka-pellet osta taas.[/quote]

PC dorkat osti ne jo.

Noh noh riita poikki. Kaikki tämän pökäleen ostajat ovat tasapuolisesti yhtä dorkia/pellejä oli alusta sitten mikä hyvänsä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Lordo

Lainaus käyttäjältä Sitsor_Of_MakkaiverPistäkää peli sinne teidän storeen. Eiköhän ne pleikka-pellet osta taas.

PC dorkat osti ne jo.

Kyllä menis kaupaks X-dorkillekin.

Nostoja