Brittimedia valitsi vuoden parhaat laitteet / Uutiset / pelaaja.fi

Brittimedia valitsi vuoden parhaat laitteet

25.12.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
30

Vuosi 2006 oli siinä mielessä erittäin tärkeä pelialle, että Xbox 360 sai vihdoinkin haastajansa mukaan uuden konsolisukupolven kilpajuoksuun. Britannian yleisradio BBC teki taannoin kyselyn kuluneen vuoden parhaasta laitteesta. Siihen vastasivat arvostetuiden teknologialehtien päätoimittajat.

Eniten kiitosta keräsi huippumenestynyt Wii, mutta myös muun muassa PlayStation 3 ja teräväpiirtoprojektori saivat osuutensa.

Fraser Macdonald, Stuff Magazine

- Vuoden suurin puheenaihe on ollut ehdottomasti PlayStation 3. Se on loistava uuden konsolisukupolven, Blu-ray-teknologian, wi-fin ja kodin mediaviihteen yhdistelmä. Sonyn uutuuskonsoli on erinomainen vehje lukijoillemme.

- Olen perinteisesti ollut Nintendon miehiä ja suhtautunut epäilevästi PlayStationiin. PS3:n pelit ovat kuitenkin aivan mahtavia. Olen pelannut eniten MotorStormia, joka on todellista silmänruokaa.

- Sonyn vempain on kokonaisuutena kiinnostavin uusista konsoleista, mutta myös Nintendon Wii on tehnyt minuun suuren vaikutuksen: siinä on jotain, mitä PlayStation 3 ja Xbox 360 yrittävät saavuttaa. Uskon, että Wii houkuttelee erityisesti ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin harkinneet pelikonsolin ostamista.

- Konsoleiden julkaisuja hehkutetaan nykyään niin paljon, että toimittajana pelkään niiden olevan loppujen lopuksi pettymyksiä. Onneksi uuden sukupolven koneiden julkaisut ovat olleet todellisia menestyksiä.

Martin Lynch, Gizmondo

- Monet ajattelevat, että teräväpiirtomateriaalin saaminen olohuoneeseensa hoituu lcd- tai hdtv:n hankkimisella. Tähän on kuitenkin loistava vaihtoehto, teräväpiirtoprojektorit. Niiden avulla pelaamiseen saa elokuvatunnelmaa. Miksi hankkia kallis ja litteä televisio, kun samaan hintaan voi hankkia huomattavasti suuremman ja paremman kuvan?

infocus.jpg

- Yksi vuoden parhaimmannäköisistä tuotteista oli InFocus IN76 Play Big HD -projektori. Sen tekijät heittivät kaikki tylsät standardit romukoppaan! Kauniin ulkomuotonsa lisäksi sen tarjoama kuvanlaatu on erinomaista. Tuote on siinäkin mielessä loistava, että laatu ei kärsi pienemmissäkään huoneissa.

Katie Lee, Shiny Shiny

- Vuoden 2006 ehdoton menestystarina oli Wii. Olin ajatellut pitkään, että Nintendo on joutunut koiran asemaan pelibisneksessä, mutta Wii muutti ajatukseni. Uusi konsoli on todella innovatiivinen, mikä oli rohkea ja jännittävä veto Nintendolta.

- Monet puhuvat vain PlayStation 3:sta ja Xbox 360:sta, mutta niiden omistajat ovat aktiivipelaajia. Nintendon laitteessa on se hieno puoli, että se sopii ihan kaikille. Ystävät ja perheenjäsenet, jotka eivät pelaa normaalisti, voivat nyt kokeilla sitä vaivatta. Uskon, että PlayStation 3 on ensi vuoden paras laite, mutta tänä vuonna tittelin vei ehdottomasti Wii.

Gina Trapani, Lifehacker

- Nyt, kun Apple Macit käyttävät Intelin siruja, mahdottomasta on tullut mahdollinen: tietokone voi pyörittää sekä Mac- että Windows-käyttöjärjestelmiä. Ennen asiaa ovat vaivanneet monet ongelmat. Esimerkiksi Applen Boot Campia käytettäessä tietokone oli aina käynnistettävä uudelleen, kun halusi vaihtaa käyttöjärjestelmää. Parallels Desktopilla kahden käyttöjärjestelmän yhteiskäyttö onnistuu luontevasti kahta työpöytää hyväksikäyttäen. Tämän takia Parallels on myös valintani vuoden laitteeksi.

James Beechinor-Collins, T3 Magazine

- Valintani vuoden 2006 laitteeksi on ehdottomasti Wii. Se on täydellinen esimerkki uuden sukupolven pelaamisesta. Nintendo on valinnut täysin uuden tavan lähestyä pelaamista, mikä innostaa uusia ihmisiä harrastuksen pariin. Nyt kuka vaan voi pelata videopelejä helposti!

- Wiissä ei ole kysymys nopeudesta tai paremmista grafiikoista. Nintendo on miettinyt tarkkaan, mikä veisi alaa oikeasti eteenpäin. Se merkitsee ainakin minulle uuden sukupolven pelaamista. Mielestäni on turhaa ajatella Wiitä Xbox 360:n tai PlayStation 3:n pahimmaksi kilpailijaksi. Se on pikemminkin loistava vaihtoehto perinteisemmille pelikonsoleille. Nintendo lähti hieman eri suuntaan kuin Sony ja Microsoft, ja uskon sen koituvan heille voitoksi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Wii on varmaan tämän vuoden kovin laite,kun on saanut hyviä arvosteluja.

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Wii on loistava laite.

Kiinnostus uutta Pleikkaria kohtaan tulee kasvamaan ensi vuonna, myös Euroopassa.

Käyttäjän Pelaaja_Ossi kuva
Pelaaja_Ossi

Varsinkin ensi vuoden loppupuolella myyntitilastot menevät varmasti mielenkiintoiseksi. On mahdotonta ennustaa, kuka vie voiton lopulta. Wii on kuromassa Xbox 360:n etumatkaa hyvää vauhtia kiinni, mutta PS3 pääsee taatusti hyvään myyntivauhtiin ensi vuonna.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Paljon ennemmin itse LCD tv:stä katson kuin projektorista.

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Lähes kaikki Wiit menivät ennakkovaraajille ja loput niille harvoille, jotka pääsivät jonon etupäähän. Luulisin että kunnon mainoskampanjat aloitetaan ensi vuoden alkupuolella, kun uudet erät tulevat ja konsoleita on kaikkien saatavilla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Juuri ketään aktiivipelaajien lisäksi ei ole kuullut Wiistä. Eikä ihme. Wiitä ei ole mainostettu" juu on ihme ettei Wiitä mainosteta juuri lainkaan, DS:äähän mainostettiin jopa suomen telkussa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eihän se mikään ihme ole ettei wiitä mainosteta. Mitähän järkeä sitä olisi mainostaa kun koneita ei ole saatavilla kaikille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ymmärrän täysin miksi Wii:tä ei mainosteta. Johtuu vain ja ainoastaan siitä, että useat tulevat erätkin on jo myyty loppuun. Onhan se tyhmää mainostaa laitetta isolla rahalla ja sitten kaupassa myydä "ei oota", joten uskon mainoskampanioiden pyörähtävä käyntiin helmi-maaliskuussa, kun on mitä myydä.

Mielestäni Nintendo on pystynyt tuomaan konsoleita markkinoille hyvää tahtia, kun ajatellaan että reiluun kuukauteen 3-4 miljoonaa konsolia. Lisäksi tehtaat jauhavat kauheita määriä ds liteä markkinoille.

Käyttäjän Simon Elo kuva
Simon Elo

Wii kieltämättä saa pelaamattomatkin pelaamaan, se on tullut empiirisesti todistettua. :) Pelkkää Wiitä en kyllä jaksaisi käyttää, joten vieressä on mukava olla Xbox 360. Saa nähdä tuleeko Wiistä kikkailukone vai todellinen innovaatio.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ymmärrän kyllä sen, ettei Witä olla vielä mainostettu. Toivottavasti sitä mainostetaan kuitenkin ensi vuonna, jotta laite pääsee suuren yleisön tietoisuuteen. Ehkä Nintendo aikoo käydä kilpasille Sonyn mainoskamppanjan kanssa? USA:ssa se toimi.

Nostoja