Brittiprinssi Harry ei ole Fortniten suuri ystävä: "pelin ei pitäisi olla sallittu" / Uutiset / pelaaja.fi

Brittiprinssi Harry ei ole Fortniten suuri ystävä: "pelin ei pitäisi olla sallittu"

4.04.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Epic Gamesin ilmiöpeli Fortnite on saavuttanut virallisesti sen mittaluokan, että jo Britannian kuninkaallisessa perheessä siltä ei ole voitu välttyä. Asia tuli selville tällä viikolla, kun prinssi Harry antoi ymmärtää lontoolaisen NMKY:n tapahtumassa, kuinka Fortnite pitäisi hänen mielestään mahdollisesti jopa kieltää.

– Pelin ei kuuluisi olla sallittu. Missä on hyöty, että se löytyy kotitaloudestasi? Se on luotu addiktoimaan sinut tietokoneen äärellä niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Se on vastuutonta, brittimedia raportoi Harryn todenneen.

Harry puhui tapahtumassa mielenterveysasiantuntioiden kanssa osana isompaa mielenterveyttä käsittelevää kampanjaansa. Samassa yhteydessä tämä sohaisi myös sosiaalista mediaa toteamalla sen olevan addiktoivampaa kuin alkoholi ja huumeet, sekä kehoitti vanhempia saamaan lapset vuorovaikuttamaan enemmän ulkomaailman kanssa.

Fortniten valtaisan suosion myötä varsinkin pelien mahdollinen koukuttavuus on puhuttanut jälleen isosti maailmalla ihan Suomeakin myöten. Erilaiset moraalipaniikin muodot eivät ole mikään uusi ilmiö peleistä puhuttaessa. Osin tämän myötä Suomeen onkin syntynyt ajan myötä esimerkiksi pelikasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on ollut auttaa ihmisiä ymmärtämään pelaamista ja sitä koskevia ilmiöitä.

Lähde: BBC, The Daily Express

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hienoa huomata, että kunkaalliset olisivat yhä edelleen valmiita käyttämään valtaansa tyrannin lailla kieltämällä mm. yksittäisiä viihdetuotteita, jos heillä jotain valtaa enää olisi.

Jos joku asia pitäisi kieltää nyky-yhteiskunnassa niin kuninkaallisten erityisasema pelkän syntyperän perusteella olisi ensimmäisenä listalla.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Oli se sitten metallimusiikki, sarjakuvat tai videopelit, joku on aina huolissaan niiden vaikutuksesta lapsiin. Nyt ja ikuisesti...

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Tukka pois ja Muurille :D
Monarkia kuuluu keskiajalle ja Game of Thronesiin

Käyttäjän Noxious kuva
Noxious

Juu ei. Ei mene läpi. Se on vanhempien hommaa rajoittaa lapsiensa pelaamista eikä kuninkaallisten.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Tavallaan ymmärrän huolen. Kun on lukenut että peli on aiheuttanut monta eroa, koulut jäänyt kesken jne, mutta tosiaan kuten aiemmin täällä sanottiin, on vastuu vanhemmilla ja ihmisellä itsellään. Varmasti vanhempaa sukupolvea pelottaa, ku eivät välttämättä pelaa eivätkä tajua pelaamista ja pitävät turhana harrastuksena.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Sosiaaliset mediat ovat paljon pahempia koukuttavuuden, stressin ja keskittymishäiriöiden suhteen, joten jos aloteltaisiin sieltä Facebookista, Twitteristä ja Instagramista, ja sitten siirryttäisiin erilaisiin keskustelupalstoihin.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Rinssi pelannu ja saanut kuokkaan, joten peli pannaan XD

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka
Lainaus Sundance Kid

Oli se sitten metallimusiikki, sarjakuvat tai videopelit, joku on aina huolissaan niiden vaikutuksesta lapsiin. Nyt ja ikuisesti...

Olen huolissani monarkkian vaikutuksesta maan talouteen.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Sanoo mies, jonka lähes 100-vuotias isoisä sai ihan pokkana ajaa kolarin, ilman ajokorttia. Ja myöhemmin ukko huristeli myös ilman turvavyötä, koska turvavön varoitusääni oli varta vasten kytketty pois papan autosta. Tavan pulliaisille nämä molemmat ovat toki laittomuuksia, mutta ei näemmä arvon aatelisille kermaperseille.

Ajokorttihan ei tunnetusti ole muuta kuin muoviläpyskä, joten sen olemassaolo ei itsessään vaikuta ajotaitoihin taikka -turvallisuuteen millään lailla. Samaa ei voida kuitenkaan sanoa turvavöistä, varsinkin kun joku perkeleen lähes 100-vuotias ukonrähjä lähtee toikkaroimaan liikenteessä miten sattuu.

Joten on aika surkuhupaisaa nähdä jonkun brittiläisen kruunupään piipittävän tämmöisestä, samalla kun hänen omat sukulaisensa asettuvat ylimielisesti lain yläpuolelle. Pahimmillaan muille hengenvaarallisilla tavoilla.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

(Tukka on siis verorahoilla ostettu)
IMAGE(https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2018/11/AD-COMPOSITE-Prince-Harry-V2.jpg?strip=all&quality=100&w=750&h=500&crop=1)