Bruce Wayne on kuollut, nyt on uuden sukupolven aika – Gotham Knights paljastui pelikuvan kera / Uutiset / pelaaja.fi

Bruce Wayne on kuollut, nyt on uuden sukupolven aika – Gotham Knights paljastui pelikuvan kera

22.08.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16
Gotham Knights, Robin, Nightwing, Red Hood, punahuppu, batman, WB Games Montreal, 2021

Gotham Knights on vahvistunut virallisesti seuraavaksi peliksi Batman: Arkham Originsin tehneeltä WB Games Montrealilta. Pitkään kiusoiteltu peli on odotetusti uusi Batman-aiheinen toimintaseikkailu, joskin tällä kertaa ilman Lepakkomiestä.

Gotham Knights sijoittuu maailmaan, jossa Bruce Wayne on menehtynyt ja näin olleen niin Lepakkotytön, Robinin, Yösiiven kuin Punahupun on otettava vastuulleen Gothamin pääasiallinen suojelu. Ensimmäisen pelikuvan perusteella hyödyntää pohjanaan selvästi monia Arkham-sarjan pelillisiä ideoita, mutta kuten olettaa saattaa, ei sankaruuksia tarvitse harrastaa tällä kertaa yksin. Useiden sankareiden myötä mukana on nimittäin yhteistyöelementti, joka usuttaa pelaajat jahtaamaan rikollisia tiimityönä kunkin eri hahmon erikoisuuksia hyödyntäen.

Kaikkiaan pelaajia voi olla netin välityksellä kerralla kaksi. Sooloilu on kuitenkin samalla aina vaihtoehto.

Ensimmäiset trailerit vahvistavat muun muassa Pakkaherran paluun sekä varmistavat käytännössä huhutun Pöllöjen hovin mukanaolon. Avoimesti tutkittavasta Gothamin kaupungista vuorostaan on luvattu dynaamista ja interaktiivista pelialuetta, jossa liikutaan muun muassa liidellen sekä tarttumakoukun ja moottoripyörän varassa.

Tapahtumiltaan peli ei ole sidoksissa aiemmin nähtyihin Arkham-peleihin.

Gotham Knights julkaistaan ensi vuonna. Peli on matkalla PlayStation 5:lle, Xbox Series X:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Näytti ihan hyvältä mutta olisin kyllä halunnut pelata myös Batmanilla. Visuaalisesti hienon näköistä ja hyvä että Gothamissa on nyt normaaleja ihmisiä eikä vain vihollisia.

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Arkham Origin > Arkham Knight.

Käyttäjän Pietu kuva
Pietu

Jooh, kiitos, mutta ei kiitos. Itselle Arkham-peleissä se pääasia oli itse Batman ja muilla hahmoilla pelaaminen oli melkoista pakkopullaa. Nimi viittaisi myös siihen, että mennään tosiaan moninpeli edellä ja luultavasti mukaan tungetaan myös mikromaksut. Uusi synkähtävä yksinpelattava Batman-peli olisi kyllä kelvannut, mutta tämän tulen nyt ainakin suosiolla skippaamaan. Luultavasti sama myös Suicide Squad -pelin kanssa, koska aihe ei voisi vähempää kiinnostaa.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Eli tarvitaan kolme Robinia ja nainen tekemään Batmanin työ. Ensivaikutelma on että tämä vaikuttaisi tahallisesti turhan "edgy:ltä". Tappaa nyt suosittu hahmo ja sitten osoittaa valokeila hänen sidekick:keihin. Toisaalta odotan kyllä että kolmannessa actissa tulee odotettava twisti että Bruce ei olekkaan kuollut ja sitten mennään yhdessä pelastamaan vanha pieru.

(Dick Graysonista tuli Nightwing, Jason Todd kuoli ja herätettiin henkiin, jonka jälkeen hän otti Jokerin Red Hood-persoonan ja oletan tuon ainoan nimellisen Robinin olevan Tim Drake...mikäli ette tajunneet ensimmäistä lausettani)

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Saa nähdä onko myös live service peli jossa tulee WB tapojen mukaan olemaan aivan mielettömästi oikealla rahalla ostettavaa kamaa

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Muuten vaikutti ihan kiinnostavalta mutta vähän meinasi jo ns. oksettaa kun näki nuo levelit hahmojen päällä. Lisänä se videolla mainittu että nousevat leveleissä mukana. Ei tuota olisi Arkham-pelien kaavaan todellakaan kaivattu.

Toivottavasti muuten jollain hahmolla onnistuu liihottelu Batmanin tapaan. Videolla Batgirl taisi hieman liidellä, joten toivoa on. Red Hood on kyllä tähän porukkaan taas niin sopimaton: korvataan Batman, joka ei tapa, tyypillä, joka taistelee ampumalla vihollisia. Vai mitä kumiluoteja se ampuu? Ja joo, hahmon lore voi olla ihan ok mutta pelillisesti siis ei minusta sovi tähän.

Kyllä tämä silti yhä kiinnostaa vaikka harmittaviakin seikkoja oli mukana.

Lainaus Brutal1ty

Eli tarvitaan kolme Robinia ja nainen tekemään Batmanin työ. Toisaalta odotan kyllä että kolmannessa actissa tulee odotettava twisti että Bruce ei olekkaan kuollut ja sitten mennään yhdessä pelastamaan vanha pieru.

Nämä samaiset mietteet tuli mieleen. Toisaalta tässä voi pelata yksinkin ja puhuttiin "buildista", joten ehkä pitää valita vain yksi hahmo, joten yksin pelattaessa voi olla niin, että yksi hahmo yrittää korvata Batmanin. Kaksinpelissä sitten on pakko olla kaksi kun kaksinpeli ei oikein muuten onnistu, joten silloin tulee myös se tarinallinen puoli, että tarvitaan kaksi korvaamaan yksi Batman.

Tai ehkä noita hahmoja sitten vain vaihdellaan milloin huvittaa?

Itsekin vahvasti veikkaan että Batmanin kuolema lienee liioiteltu.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Pyh pah, kaikenlaista... Kerran ei uutta batmania saa, niin taidan ostaa batman beginsin pleikkari kakkoselle, kun se on vielä pelaamatta...

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

legends never die-
sitäpaitsi uusi sukupolvi ei voi astua kehiin kun vanhan syntejä ei ole hyvitetty

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Arkham Knight-spoilereita. Jos et halua spoilaantua, yritä olla lukematta loppuviestiä. Toimitus, saisiko kommenttikenttään jonkunlaiset spoileritagit?

Onkohan tämä suoraa jatkoa Arkham Knightille? Sen lopussahan Batmanin henkilöllisyys paljastui ja näytettiin, kun Bruce käveli Wayne Manoriin ja talo räjähti. Minusta on aika selvää että Lepis lavasti kuolemansa suojellakseen lähipiiriään, mutta ehkä hän ei kertonut asiasta edes heille? Paitsi Kissanaiselle, jonka kanssa hän ryystää parhaillaan cocktaileja jossain tropiikissa.

Oli miten oli, pelikuva RPG-elementteineen ei oikein vakuuttanut. Tuubissakin videoille on jaettu avokätisesti alapeukkuja.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Peli ei tosiaan sijoitu samaan universumiin Arkhamien kanssa. Suicide Squad sen sijaan tekee näin.