Brutaali GTA V -virtuaalitodellisuusmodi järkytti luojansakin todentuntuisuudellaan / Uutiset / pelaaja.fi

Brutaali GTA V -virtuaalitodellisuusmodi järkytti luojansakin todentuntuisuudellaan

22.02.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
GTA V -virtuaalitodellisuusmodi järkytti luojansakin todentuntuisuudellaan

Grand Theft Auto V:n maailmaa on jo ehditty soveltaa virtuaalitodellisuudessa mitä moninaisimmin tavoin, mutta jossain näyttäisi kulkevan raja.

Oculus Riftin Reddit-yhteisöön ilmestyi viikonloppuna lyhyt video, joka esittelee pelaajan käsien liikkeitä seuraavaa teknologiaa Grand Theft Auto V:n puitteissa. Nappien rämpyttämisen sijaan virtuaalikypärän käyttäjä näyttäisi tähtäävän avuttomia uhrejaan itse aseella, ja videonpätkä on herättänyt katsojiensa keskuudessa paljon keskustelua pelin julmuudesta ja pelaajien sietokyvystä.

Modin kehittänyt insinööriopiskelija Joseph Delgado astui itse esiin pian videon leviämisen jälkeen, ja paljasti potevansa kummaa syyllisyyttä projektinsa tiimoilta. Ilmeisesti kokemuksen raakuus on liikaa jopa kehittäjälle itselleen, eikä mies ole laisinkaan varma siitä, pitäisikö modia julkaista.

– Haluan vain mainita, etten ole sadisti. Tällainen tavara voi todella saada leuat loksahtamaan. Se saa sinut tuntemaan katumusta, se on hullua, Delgado päivitteli keskustelupalstalla.

Osa pätkän nähneistä on kuitenkin käynyt epäilemään Delgadon projektin todellista tehoa. Koska kyseessä on lopulta vain peli, eivät paatuneimmat räiskijät koe modin tekevän kokemuksesta tunnetasolla kovinkaan erilaista.

– Se tuntuu helvetin brutaalilta. Luulisin, että vaistomme olla satuttamatta avuttomia ihmisiä on hyvin vahva. Jos et ole kokenut sitä, et voi ymmärtää, Delgado yritti selittää epäileväisille kommentoijille.

Tiedossa ei ole, tullaanko modia koskaan levittämään vapaasti. Sen kehityskaarta voi seurata täältä, ja video itse löytyy myös linkin takaa.

Lähde: veryjos, Reddit, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Höpö höpö. Jos se ei ole totta, niin se ei anakaan minussa saa aikaan minkäänlaisia oikean maailman tuntemuksia väkivaltaa ja sen järjettömyyttä kohtaan. Jos se on peli ja tiedostan sen, niin mitä enemmän saan vetää pataan viattomia ohikulkijoita niin sen parempi. Alitajuntani saa minut tajuamaan sen, että siinä ei satu ketään oikeasti. Ei sillä, että se olisi ainut asia mikä estää väkivaltaa oikeasti harjoittamasta, se vaan on aivan eri asia. Oikean ja tietokoneohjelman toisistaan erottaminen, hyvin yksinkertainen asia minulle. En ymmärrä miten se ei ole yksinkertaista joillekin muille.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Ja taas valuu veri pelikoneesta pöydälle. Eikö kukaan ajattele lapsia?

Käyttäjän Jaguar kuva
Jaguar

+1 Snaketus.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Voi voi pikkuista. Pitää vaipat vaihtaa varmaan.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Juu kyllähän siitä ihan huikea syyllisyys iskee päälle kun peli tuodaan suoraan silmien eteen ja tähtäät aseella ilmaa huitoen.
Minullekin tuli suorastaan kuvottava olo kun pelasin red steel 2:sta wiillä. Se miekan käyttäminen motella oli ihan kuin olisi oikeasti miekalla ihmisen lihaa viipaloinut.

Aletaan sitten puhumaan siitä kuinka todelliselta VR tuntuu kun se alkaa olemaan samaa tasoa mitä star trekin holodeck. Niin kauan kun peli selkeästi näyttää peliltä niin aivot kyllä tajuaa sen peliksi = epätodelliseksi. Aivan sama kuinka lähellä silmiä se kuva on ja kuinka paljon niillä käsillä sitä ilmaa huidotaan.

Nostoja