Bungie ja Ubisoft yhdistivät voimansa ja haastoivat huijausohjelmien myyjät oikeuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Bungie ja Ubisoft yhdistivät voimansa ja haastoivat huijausohjelmien myyjät oikeuteen

2.08.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0
Bungie, Ubisoft, Destiny 2, Rainbow Six Siege, oikeusjuttu, huijaus, huijari

Bungie ja Ubisoft ovat lyöttäytyneet yhteen huijaamisen vastaisessa taistelussa.

Yhtiöt ovat haastaneet yhdessä oikeuteen huijausohjelmia tarjoavan Ring-1 -palvelun taustalla olevia henkilöitä. Kaliforniassa nostetun kanteen mukaan palvelu tarjoaa kuukausimaksua vastaan huijauksia esimerkiksi Rainbow Six Siegeen ja Destiny 2:een, mutta palvelun tarjonnassa kerrotaan olevan myös Rustin, Apex Legendsin, Call of Dutyn ja PlayerUnknown's Battlegroundsin kanssa toimivia huijausohjelmia.

Kanteessa mainitaan kaikkiaan seitsemän yksityishenkilöä, joiden toimien kerrotaan heikentävän sekä pelikokemusta että studioiden mainetta pelaajien keskuudessa. Lisäksi palvelun taustahenkilöiden väitetään syyllistyneen tavaramerkkirikkomukseen heidän käytettyään Destiny 2:n ja Rainbow Six Siegen kuvitusta huijausohjelmien markkinoinnissa. Yhtiöiden mukaan palvelun aiheuttamien vahinkojen määrä voi nousta miljooniin dollareihin, vaikka varsinaista vahingonkorvausvaadetta kanteessa ei esitetäkään.

Destiny 2 -kehittäjä Bungie on aikaisemminkin yhdistänyt voimiaan muiden pelistudioiden kanssa oikeustoimissa. Bungie ja Riot Games haastoivat tammikuussa oikeuteen Destiny 2- ja Valorant-huijauksia kaupitelleen GatorCheats-sivuston. Kyseinen oikeusjuttu soviteltiin keväällä kahden miljoonan dollarin korvaussummalla, jonka lisäksi GatorCheatsin ylläpitäjä sitoutui lopettamaan huijausohjelmien tarjoamisen.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja