Destiny-kehittäjä Bungie on julkaissut lausunnon siitä, miten se parantaa monimuotoisuutta ja osallisuutta työpaikalla.

Bungien toimitusjohtaja Pete Parsons kuvaa tuoreessa blogikirjoituksessa tulevia toimenpiteitä monimuotoisuuden ja osallisuuden parantamiseksi yhtiössä. Parsons pohtii Bungien reagointia viime kuukausien aikana esille nousseisiin uutisiin, joiden keskiössä on Activision Blizzardin ja Ubisoftin kaltaisten isojen pelitalojen kamppailu sukupuoleen perustuvan syrjinnän ja seksuaalisen häirinnän kanssa.

Yksi suurimmista Bungien lausunnon linjaamista muutoksista on pakollisen välityslausekkeen poistaminen kaikista työsopimuksista. Pakollinen välimiesmenettely on ammattiliitot ohittava sopimus, jossa työntekijät ratkaisevat kiistat työnantajiensa kanssa yksityisesti tuomioistuimen sijasta. Toiminta on salaista eikä päätöksestä voi valittaa. Menettely esimerkiksi estää työntekijöitä haastamasta työnantajia oikeuteen tai puhumasta riita-asioista julkisuudessa.

Lisäksi Bungie on muun muassa palkannut henkilöstöpäällikökseen Holly Barbacovin, jolla on vankka kokemus monimuotoisuutta ja osallisuutta edistävistä aloitteista. Yhtiö tarkistaa myös palkkauskäytäntöjään sekä asiakirjojaan varmistaakseen, ettei käytössä ole puolueellista kieltä tai epäoikeudenmukaisia vaatimuksia.

Syytemyrskyn silmässä kieppunut Activision Blizzard haastettiin äskettäin jälleen kerran oikeuteen työpaikkasyrjinnästä ja juttu päättyi 18 miljoonan dollarin sovittelusummaan.

Lähde: Bungie

Lisää luettavaa