Bungie otti voiton taistelussa huijaamista vastaan – Destiny 2 -huijausten kehittäjät myöntyivät miljoonakorvauksiin / Uutiset / pelaaja.fi

Bungie otti voiton taistelussa huijaamista vastaan – Destiny 2 -huijausten kehittäjät myöntyivät miljoonakorvauksiin

21.06.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
2

Bungien oikeustaistelu Destiny 2 -huijauskehittäjiä vastaan on päättynyt voitokkaasti.

Destiny 2 -kehittäjä Bungie haastoi viime vuonna oikeuteen kanadalaisen Elite Boss Techin, jonka studio kertoi kehittäneen ja kaupitelleen huijausohjelmia suosittuun räiskintäpeliin. Bungien mukaan huijausohjelmien kehittäjät rikkoivat studion tekijänoikeuksia, jonka lisäksi Elite Boss Techin väitettiin syyllistyneen mm. petokseen ja rahanpesuun.

Aluksi vastaajat Elite Boss Tech ja yhtiön perustaja Robert Nelson kiistivät syyllistyneensä Bungien kanteessa mainittuihin rikkomuksiin, mutta lopulta osapuolet päätyivät sopimukseen ennen asian etenemistä oikeuden eteen. Sopimuksessa Elite Boss Tech ja Nelson myöntävät huijausohjelmiston integroituvan lisenssisopimuksen vastaisesti Destiny 2:n koodiin ja kiertävän pelin teknisiä estoja tekijänoikeuslakia rikkovalla tavalla.

Sopimuksen mukaan vastaajat maksavat vahingonkorvauksina Bungielle 13,53 miljoonaa dollaria. Korvaussumman taustalla on huijausohjelmiston 6 765 latauskertaa, joista laskettiin 2 000 dollarin vahingonkorvaus rikkomusta kohden. Vastaajat myös sitoutuvat pidättäytymään pysyvästi kehittämästä tai jakelemasta Bungien oikeuksia rikkovia sovelluksia.

Lähde: Torrentfreak

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Hieno avaus päivälle :)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Huijaustehtailijan kardinaalivirhe on ollut se, että on toimittu Kanadassa, jossa teoistaan voi jopa joutua vastuuseen. Sen päivän kun näkisi, että sama pystyttäisiin tekemään mm. kiinalaisille huijauskehittäjille. En siis usko, että tämä sinänsä ansaittu voitto tulee oikeasti muuttamaan yhtään mitään.

Nostoja