Bungien ja Activisionin tiet eroavat – Destinyn tulevaisuus on kehittäjiensä käsissä / Uutiset / pelaaja.fi

Bungien ja Activisionin tiet eroavat – Destinyn tulevaisuus on kehittäjiensä käsissä

11.01.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Peliyhtiö Bungie on saamassa äärimmäisen vastuun hittisarja Destinysta. Yhdysvaltalaisstudio ilmoitti yhdessä Activisionin kanssa torstaiyönä Suomen aikaan, että osapuolet ovat aloittaneet toimet, joilla Destinyn julkaisuoikeudet siirtyvät kokonaisuudessaan Bungien haltuun.

– Me tiedämme, ettei omakustannetoiminta ole helppoa. Meillä on vielä paljon opittavaa, kun kasvamme itsenäiseksi ja globaaliksi studioksi, mutta näemme rajattomia mahdollisuuksia ja potentiaalia Destinyssa. Me tiedämme, että uudet seikkailut odottavat meitä kaikkia uusissa maailmoissa täynnä mysteerejä, seikkailuja ja toivoa, Bungie kertoo kotisivuillaan.

Peliblogi Kotakun lähteiden mukaan julkaisuoikeuksia koskeva uutinen otettiin Bungien sisällä juhlien vastaan. Bungie ja Activision ovat tähän mennessä ehtineet tehdä yhteistyötä Destinyn parissa kahdeksan vuotta, eikä se ole ollut mitään helppoa aikaa. Kotakun mukaan varsinkin sarjan sisältöä koskevat julkaisusuunnitelmat ovat hiertäneet yhtiöiden välejä. Ensimmäinen peli kävi tunnetusti myös läpi yleisesti haastavan kehitysjakson, mikä näkyi julkaisussa erityisesti ykkös-Destinyn tarinallisissa rakenteissa.

Sekä Activision että Bungie ovat todenneet, että julkaisuoikeuksien siirtäminen pyritään hoitamaan saumattomasti. Destiny 2:ta pc:llä jakavaa Battle.net-palvelua ylläpitävä Blizzard on yhtälailla kertonut, että peli on saamassa vastaisuudessakin sen täyden tuen.

Lähde: Bungie, Kotaku, Blizzard, Activision

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Destinyn kohtalo on tulla unohdetuksi tämän jälkeen

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus frozen

Destinyn kohtalo on tulla unohdetuksi tämän jälkeen

Päinvastoin, nyt Bungiella on vielä mahdollisuus korjata asiat ja tehdä kaikki paremmin Destiny 3:n kohdalla.

Mutta se siitä "10 vuoden yhteistyöstä" jota Bungie ja Activision aikanaan kovasti hehkuttivat. Bungien suurin virhe oli lähteä Microsoftin alaisuudesta tai ainakin tehdä sopimus Activisionin kanssa....luulisi että Infinity Wardin johtojäsenten eroaminen v.2009 olisi toiminut varoittavana esimerkkinä Bungielle ja muille studioille.

No hyvä kuitenkin että pääsivät Activisinista eroon, toivottavasti myös Blizzard tekisi samoin ennenkuin on liian myöhäistä....monet Blizzardin johtohahnmoista kun kuitenkin ovat jo lähteneet ja ne uutiset mitä Blizzardin sisältö on kuulunut eivät kovin mielyttävää luettavaa ole, eikä Blizzardin ja Activisionin eroaminen ole niin yksinkertainen prosessi kuin Bungien lähteminen.

Toivottavasti kohta Activision ei omista muuta kuin CoD-sarjan oikeudet. Ja Microsoftista puheenollen, tässä olisi nyt tuhannen taalan paikka ostaa studio takaisin, ja varmasti myös Sony saattaisi olla kiinnostunut. Tosin voi olla että Activisionin aiheuttaman märän jälkeen Bungien porukat tahtoisivat pysyä itsenäisenä studiona

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus Balnazzard

[quote="frozen"]Destinyn kohtalo on tulla unohdetuksi tämän jälkeen[/quote]

Päinvastoin, nyt Bungiella on vielä mahdollisuus korjata asiat ja tehdä kaikki paremmin Destiny 3:n kohdalla.

Mutta se siitä "10 vuoden yhteistyöstä" jota Bungie ja Activision aikanaan kovasti hehkuttivat. Bungien suurin virhe oli lähteä Microsoftin alaisuudesta tai ainakin tehdä sopimus Activisionin kanssa....luulisi että Infinity Wardin johtojäsenten eroaminen v.2009 olisi toiminut varoittavana esimerkkinä Bungielle ja muille studioille.

No hyvä kuitenkin että pääsivät Activisinista eroon, toivottavasti myös Blizzard tekisi samoin ennenkuin on liian myöhäistä...

Activision ei omista Blizzardia. Activision Blizzard (emoyhtiö, ei tuota itsessään mitään) omistaa sekä Activisionin (tekee pelejä), että Blizzard Entertainmentin (tekee pelejä), mutta kaikki kolme ovat kuitenkin omia yhtiöitään. Jos Blizzard haluaisi irti Activision Blizzardista, sen pitäisi ostaa osake-enemmistö itselleen, ja se ei liene edes mahdollista(?). Btw. Vivendi omisti Blizzardin ennen Activision Blizzardia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Activision_Blizzard

Bungie taas teki sopimuksen Activisonin kanssa, ei Activision Blizzardin kanssa. Mutta Bungie oli kokoajan oma yhtiönsä, Bungiella ja Activisionilla oli "vain" julkaisusopimus keskenään. Eroaminen siis selkeästi helpompaa. Tai ainakin Bungie olisi teoriassa voinut tehdä Destinyn lisäksi muitakin pelejä ja julkaista niitä itsenäisesti.

Ja mitä uutiseen tulee, kyllähän se taloudellinen huolettomuus tulevaisuudesta taatusti on mikä painaa yhtiöllä kuin yhtiöllä eniten vaakakupissa. Sen takia näitä sopimuksia tehdään, vaikka peljaajien näkökulmasta ne kuulostavat sielunsa myymisestä paholaiselle. Destinyn vapautuminen Activisionista ei välttämättä tarkoita parempaa menestystä Bungielle ja Destinylle, mutta tarinan puolesta pelit voivat silti muuttua huomattavasti mielenkiintoisemmiksi. Toivottavasti Bungie onnistuu.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No senpä takia sanoinkin, että "Blizzardin ja Activisionin eroaminen ole niin yksinkertainen prosessi kuin Bungien lähteminen."...Kyllä tuo on hyvin tiedossa, että Activision-Blizzard ovat yksi ja sama yhtiö, mutta sieltä päästä ne ongelmat kuitenkin ovat lähtöisin, ja juuri tästä on ollut puhetta, että siinä missä Blizzard on aiemmin saanut toimia melko vapaasti viimeiset 10 vuotta, niin nyt sitten ylemmältä taholta on ruvettu toimintaa ohjeilemaan huomattavasti tiukemmin.

Eli joo tuskin pystyvät tuosta lähtemään ja irtautumaan, ellei tuon Activision-Blizzard pomojen kanssa tuosta saada sovittua, ja he varmasti tulevat pitämään Blizzardista kynsin ja hampain kiinni, vaikka sitten tuhoaisivat Blizzardin siinä samalla.

Ja ei, ei tarkoita että Destinyn tulevaisuus olisi automaattisesti parempi, mutta ainakin nyt Bungie pääsee täsyin vapaasti päättämään itse pelisarjan tulevaisuudesta, ilman että Actvision/Activision-Blizzardilla olisi siihen mitään sanottavaa, tai yrittäisivät änkeä omia tuhoontuomittuja ideoitaan mukaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Aika outo juttu. Tuskin kumpikaan osapuoli on voinut irtautua siitä paljon puhutusta 10 vuoden sopparista yksipuolisesti, joten molemmat ovat ilmeisesti olleet yhtä mieltä, että teiden on parempi erota.

Voi olla, ettei Destinyt ole olleet massiiviseen panostukseen nähden kovin tuottoisia ja Bungie on taas työskennellyt kovan paineen alla ja joutunut tekemään kompromisseja viulut maksavan Activisionin mieliksi.

Käyttäjän Roinaa kuva
Roinaa

Activision vaikuttaa kumppanilta joka tukahduttaa luovuuden maksimoidakseen voitot. Hyvä asia että Bungie lähtee omilleen.

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu

Ai että pelkkä grindaus ja huonot pelit eivät kiinnostaneetkaan pelaajia? Mikä jäätävä yllätys!