Bungien työntekijät kertoivat syrjinnästä ja ylipitkistä työviikoista – studion toimitusjohtaja pyysi anteeksi / Uutiset / pelaaja.fi

Bungien työntekijät kertoivat syrjinnästä ja ylipitkistä työviikoista – studion toimitusjohtaja pyysi anteeksi

12.12.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Pelialan työskentelyolosuhteista on kuulunut jälleen karua kerrottavaa.

Tällä kertaa Halo-pelisarjan luojana ja Destiny-kehittäjänä tunnetun Bungien työntekijät ovat kertoneet studion työkulttuurista. IGN-julkaisun haastattelussa 26 nykyistä ja entistä työntekijää ovat kertoneet esimerkiksi sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä, rasismista sekä väärinkäytöksiin syyllistyneiden henkilöiden suojelusta.

Työntekijät kertovat haastatteluissa etenkin Destiny-pelien tarinaa työstäneiden tiimien vetäjistä, joiden seksistiseen ja rasistiseen toimintaan puututtiin studion toimesta vasta sitten, kun useat tarinatiimin työntekijät uhkasivat irtisanoutua vastalauseena näiden käytöksestä. Syrjinnän ohella studion työntekijät kertoivat haastatteluissa myös pitkistä, jopa satatuntisista työviikoista, joiden kerrotaan johtaneen työntekijöiden loppuunpalamisiin. Vaikka viimeisimmät haastattelussa mainitut ongelmatilanteet ovat peräisin tältä vuodelta, kertovat työntekijät haastatteluissaan Bungien työkulttuuriin kehittyneen parempaan suuntaan viime vuosien aikana.  

Bungie julkaisi IGN:n artikkelin ilmestymisen jälkeen verkkosivuillaan toimitusjohtaja Pete Parsonsin lausunnon studion työkulttuurista. Parsons pyytää viestissään anteeksi kaikilta, jotka eivät ole kokeneet Bungien työolosuhteita turvalliseksi, reiluksi ja ammattimaiseksi. Parsons ei kiistä työntekijöiden kertomia kokemuksia, vaan myöntää studion aiheuttaneen toimillaan tai toimettomuudellaan tuskaa kyseisille henkilöille. Viestissään hän kertoo myös toimenpiteistä, joita studiossa on tehty ongelmien kitkemiseksi.

Parsonsin mukaan studio on viime vuosien aikana esimerkiksi poistanut riveistään väärinkäytöksiin syyllistyneitä henkilöitä riippumatta heidän asemastaan. Hän kertoo studion toimivan myös jatkossa ripeästi ongelmien ratkaisemiseksi, mikäli uusia syytöksiä ilmenee. Bungien kerrotaan pyrkivän kitkemään syrjintää myös tarkkailemalla ja parantamalla rekrytointi-, palkitsemis- ja ylentämiskäytäntöjään.

Parsons toteaa viestissään studion edistyneen merkittävästi vuosien varrella tehtyjen toimenpiteiden avulla. Samassa yhteydessä hän kuitenkin toteaa, ettei studio ole tehnyt vielä riittävästi, eikä toimenpiteitä ole tehty riittävän ajoissa. Toimet eivät myöskään poista ihmisten huonoja kokemuksia Bungiessa työskennellessään.

Lähde: IGN, Bungie

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.