Criterion Games etsii uusia aluevaltauksia. Burnout-sarjasta tutun studion johtaja Alex Ward on kertonut Criterionin siirtyvän eteenpäin autopeleistä.

Ward kertoi studion tulevaisuudensuunnitelmista Twitter-tilillään, jossa hän kertoi kymmenen vuoden jälkeen haluavansa tehdä autopelien sijaan jotakin uutta. Samalla hän myönsi, ettei hänellä ja studiolla ole vielä tässä vaiheessa mitään näytettävää tai julkistettavaa seuraavasta pelistään.

– Osa teistä on pettyneitä päätökseemme, mutta en mahda sille mitään. Monet toivovat meiltä uutta Burnoutia, mutta yhtä monet toivovat uutta Need for Speedia ja Road Rashia. Vaikka rakastankin näitä pelejä, en henkilökohtaisesti ole tekemässsä niitä, Ward twiittasi.

Criterionin kaksi viimeisintä peliä lukeutuivat Need for Speed -sarjaan, ja studion ehdittiinkin huhuilla tekevän seuraavaksi uutta Need for Speed: Undergroundia. Ward lyttäsi Underground-huhun nopeasti.

– Täysin väärää tietoa. Uusintaversioita ja rebootteja? Olemme siirtyneet niistä eteenpäin. Sanon myös tämän: Jatko-osia, uusintaversioita ja rebootteja. Ne ovat jo nähtyjä, hän kuittasi.

Criterion Games perustettiin vuonna 1993, mutta nousi pelikansan suurempaan tietoisuuteen nimenomaan vuonna 2001 käynnistyneellä Burnout-kaahailusarjallaan. Autopelien lisäksi studio on kehittänyt muun muassa PlayStation 2:n räiskintäpelin Black.

Lähde: Eurogamer // @AlexanderJWard

Korjaus: Criterion Gamesin johtaja on Alex Ward, eikä Alex Garner, kuten virheellisesti uutisoitiin. Uutinen päivitetty erehdyksen korjaamiseksi.

Lisää luettavaa