Burnout- ja Need for Speed -studio jättämässä autopelit / Uutiset / pelaaja.fi

Burnout- ja Need for Speed -studio jättämässä autopelit

16.04.2013 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20

Criterion Games etsii uusia aluevaltauksia. Burnout-sarjasta tutun studion johtaja Alex Ward on kertonut Criterionin siirtyvän eteenpäin autopeleistä.

Ward kertoi studion tulevaisuudensuunnitelmista Twitter-tilillään, jossa hän kertoi kymmenen vuoden jälkeen haluavansa tehdä autopelien sijaan jotakin uutta. Samalla hän myönsi, ettei hänellä ja studiolla ole vielä tässä vaiheessa mitään näytettävää tai julkistettavaa seuraavasta pelistään.

- Osa teistä on pettyneitä päätökseemme, mutta en mahda sille mitään. Monet toivovat meiltä uutta Burnoutia, mutta yhtä monet toivovat uutta Need for Speedia ja Road Rashia. Vaikka rakastankin näitä pelejä, en henkilökohtaisesti ole tekemässsä niitä, Ward twiittasi.

Criterionin kaksi viimeisintä peliä lukeutuivat Need for Speed -sarjaan, ja studion ehdittiinkin huhuilla tekevän seuraavaksi uutta Need for Speed: Undergroundia. Ward lyttäsi Underground-huhun nopeasti.

- Täysin väärää tietoa. Uusintaversioita ja rebootteja? Olemme siirtyneet niistä eteenpäin. Sanon myös tämän: Jatko-osia, uusintaversioita ja rebootteja. Ne ovat jo nähtyjä, hän kuittasi.

Criterion Games perustettiin vuonna 1993, mutta nousi pelikansan suurempaan tietoisuuteen nimenomaan vuonna 2001 käynnistyneellä Burnout-kaahailusarjallaan. Autopelien lisäksi studio on kehittänyt muun muassa PlayStation 2:n räiskintäpelin Black.

Lähde: Eurogamer // @AlexanderJWard

Korjaus: Criterion Gamesin johtaja on Alex Ward, eikä Alex Garner, kuten virheellisesti uutisoitiin. Uutinen päivitetty erehdyksen korjaamiseksi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Osirus kuva
Osirus

Niin justiin. Undergroundista olisin odottanut kovasti reboottia, kun taas Hot Pursuit ja Most Wanted eivät kiinnostaneet lainkaan. Lisäksi Paradise 2 olisi myös kelvannut.

Noh, jospa he vielä joskus palaavat autopelien pariin. En toki kiellä etteivätkö he osaisi muitakin pelejä tehdä.

Käyttäjän jakke660 kuva
jakke660

Eiih :( Mä oon niin paljon tykänny noitten kahden studion laadukkaista autopeleistä :( ne oli kaikki hyviä :/

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Siis mitä? Jättävät autopelit kokonaan? Mikään muu autopelisarja ei ole koskaan iskenyt yhtä kovaa kuin burnout, ja nyt sitäkään ei tule enää. . . . Ihan valehtelematta tulee tippa linssiin. Kamala juttu.

Toisaalta päätöksen ymmärtää, hyvä ajatella noin ennen kuin liika on liikaa. Mutta silti, harmittaa kyllä ihan suunnattomasti. :(

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Eiköhän Criterionille tule ikävä autopelejä ennemmin tai myöhemmin... :)

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ymmärrettävää ja jopa kunnioitettavaa studion kannalta että haluavat tehdä viimein aivan jotain muuta.

Koskaan en ollut NFS-sarjan suurin ystävä, mutta Burnouttia jää kyllä ikävä =(....hälläväliä, että sarjassa ei ollut oikeita automerkkejä, kun itse pelit olivat vauhdikkaampia ja hauskempia kuin yksikään toinen autopeli-genren sarja....Vaikea uskoa että vielä joskus genreen saataisiin viihdyttävämpi peli kuin Burnout 3: Takedown.

Vaikka kaikki eivät Bugbearin Ridge Racerista pitäneetkään, niin mielestäni tässä nyt olisi EA:lla paikka ottaa Bugbear kehittämään sarjan pelejä....heiltä kun sitä osaamista kuitenkin löytyy reilun vuosikymmenen ajan vastaavista peleistä.

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

Paradise 2:sta ei tulekkaan? ;__;

Käyttäjän jakke660 kuva
jakke660
Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari

Eiköhän Criterionille tule ikävä autopelejä ennemmin tai myöhemmin...

Toivotaan parasta :)

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Olisin paljon mieluummin ottanut uusia Burnoutteja kuin "köyhän miehen Burnoutteja" jotka oli nimetty Need for Speedeiksi. Ei sillä ettei nekin olleet ihan hyviä pelejä, mutta niistä oli poistettu ne viimeisetkin rippeet miksi olin heikosta laadusta huolimatta kiinnostunut NFS-peleistä ja näistä puuttui myös Burnouttien paras moodi.

Se ettei Criterion tee NFS-pelejä ei juurikaan harmita, mutta se ettei tule uusia Burnoutteja onkin sitten huonompi homma.

Käyttäjän mäntti kuva
mäntti

Black ansaitsisi kyllä jatko-osan.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

HIenoa, että uskaltavat kokeilla jotain uutta. Ja en kyllä kannata sitä ideaa, että Bugbear EA:lle jatkamaan Burnoutia. Toivottavasti he tekevät nyt sitä oman tyylistään romurallia pitkään ja hartaasti. Criterionilta tosiaan Black 2 next gen -raudalle olisi aika kova julkistus.

Nostoja