Burnout-kehittäjä valvomaan EA:n toisen autopelisarjan tulevaisuutta

Need for Speed -sarjaa kehitetään myös jatkossa Criterionin valvovan silmän alla.

23.6.2012 15:45

Burnout-peleillä nimeä tehnyt Criterion on ottanut Electronic Artsin Need for Speed -sarjan täysin siipiensä suojiin. Siinä missä yhtiö on toki ehtinyt jo aiemminkin työskentelemään Need for Speed -pelien parissa, tarkoittaa muutos sitä, että jatkossa pelisarja on toistuvasti studion valvovan silmän alla.

– Kädenjälkemme tulee näkymään tulevaisuudessa kaikissa Need for Speedin sekä Burnoutin osa-alueissa. Sarjaa ei heitellä enää yhtiöltä toiselle, pelitalon johtoportaassa vaikuttava Alex Ward lupaili Gameinformerille.

Täysin varmaa ei vielä ole, josko yhtiö on vastaamassa täysin yksikseen useista sarjan seuraavista osista. Ward on kuitenkin vakuuttanut, että valvontavalta antaa esimerkiksi eräänlaisen päätösvallan siitä, mihin suuntaan sarja liikkuu seuraavaksi. Ward itse unelmoikin näkevänsä vielä peräti pelin, joka tavalla jos toisella pakkaisi aiemmin nähtyjen Need for Speedien erikoisuudet yhteen pakettiin.

Pelistudion tulevaisuus painottuukin näin jatkossa varsin vahvasti juuri Need for Speedin. Burnoutin suhteen Ward on pysynyt varsin hiljaisena, mutta on toki myöntänyt, että Criterionille ajatellaan sarjaa kyllä edelleenkin.

Criterionin seuraava peli, Need for Speed: Most Wanted, saapuu Eurooppaan marraskuun 1. päivä. Peli on tarkoitus julkaista niin PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, Vitalle, pc:lle sekä Android ja iOS-laitteille.

Lähde: Gameinformer

Lisää luettavaa