Burnout-kehittäjää kaavailtiin uuden F-Zero-kaahailun ruoriin / Uutiset / pelaaja.fi

Burnout-kehittäjää kaavailtiin uuden F-Zero-kaahailun ruoriin

23.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Nintendon kiitelty ajopelisarja F-Zero oli vähällä saada jatkoa Wii U:lla Burnout-sarjan luoneen Criterionin kehittämänä, pelisivusto Nintendo Life raportoi. Sivusto perustaa tietonsa anonyyminä pideltyltä lähteeltään saamaansa tietoon, jonka todenmukaisuuden se kertoo vahvistaneensa myös vielä Criterion-perustaja Alex Wardilta.

Nintendo Lifen tietojen mukaan Nintendon eurooppalainen osasto lähestyi Criterionia vuoden 2011 tienoilla pyytäen studiota kehittämään varhaisen esittelyversion uudesta F-Zero-pelistä. Kyseisellä esittelyversiolla oli ilmeisesti myös kiire, sillä Nintendo olisi halunnut vilautella sitä jo saman vuoden E3-messuilla Wii U:n paljastuksen yhteydessä.

Criterion ei koskaan kuitenkaan päätynyt ottamaan tehtävää käsiinsä. Merkittäväksi syyksi projektin kariutumiselle Nintendo Life nostaa esiin ajankohdan, joka ei ollut sopiva Criterionille. Noihin aikoihin studio oli nimittäin kovassa työn touhussa Need for Speed: Most Wantedin useiden eri versioiden kanssa.

Projektin epäonnistumisen myötä uutta F-Zero-peliä ei olekaan nähty markkinoilla sitten vuonna 2004 japanilaisille Game Boy Advance -käsikonsoleille saapuneen F-Zero Climaxin. Sentään Nintendo ei ole täysin unohtanut sarjaansa, sillä Mario Kart 8 on kahden lisäsisältöpakettinsa myötä saanut parikin F-Zero-teemaista rataa.

Nykyisellään Criterionista on jäljellä ilmeisesti vain hyvin pieni osa siitä, mitä studio oli vielä Need for Speed: Most Wantedin aikoihin. Viimeksi Criterionista nähtiin elonmerkkejä viime vuonna, kun se esitteli ympäripyöreästi sen uusinta, muun muassa helikoptereita ja mönkijöitä tarjoavaa projektiaan.

Alex Ward jätti Criterionin yhdessä perustajakumppaninsa Fiona Sperryn kanssa vuosien 2013-2014 vaihteessa. Twitterissä Ward on nyt F-Zero-tiedon ilmaantumisen myötä nostanut esiin myös joukon muita erilaisia peli-ideoita, joita Criterionille ilmeisesti ehdoteltiin jo yli kymmenen vuotta sitten.

Lähde: Nintendo Life

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Harmi, ettei toteutunut. Tätä oltaisiin kaivattu

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Perhana, Gamecuben F-Zero GX on 2003-vuosimallisenakin edelleen upea teos niin teknisesti kuin pelillisesti ja mieleen on usein eksynyt kuinka magee olisi saman pelin jatko nykygrafiikoilla. Ehkä vielä jonakin pivänä, nyt kun niin Punch-Out, Kid Icarus kuin Star Foxkin on herätetty eloon

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer
Lainaus käyttäjältä lindario

Perhana, Gamecuben F-Zero GX on 2003-vuosimallisenakin edelleen upea teos niin teknisesti kuin pelillisesti ja mieleen on usein eksynyt kuinka magee olisi saman pelin jatko nykygrafiikoilla. Ehkä vielä jonakin pivänä, nyt kun niin Punch-Out, Kid Icarus kuin Star Foxkin on herätetty eloon

nääh nykyään ei osata tehä hyviä pelejä. hemmoilla on liia kovat paineet kun ekak pitää pitää tyytyväisenä kaikki joukkorahoittajat ja tokaks on vaa isoja yrityksiä tiukoilla myyntituloksilla. ja internetissä kritiikki ja bugit löytävät nopeasti tiensä pomoille jotka potkii työntekijöitä. tehdään vaan aaa-pelien remakeja mikä on lähinnä naurattavaa. luovuus on kuollut ja kuoli jo ajat sitten. eikä porukat osaa enää nauttia peleistä kokeillaan 5 minuuttia missä ajassa pelin pitäis jo antaa kaikki antinsa ja päätetään et pidetäänkö vai ei. ei tajuta et hyvä peli aukeaa hitaasti sen takia monet hyvät pelit karsiutuu kokonaan.

ja f-zerolla ei koskaan ollu tarpeeksi suurta fanikuntaa ja vaikka olisikin, niin sietlä saataisiin ulos vain laginen 1080p30fps pökäle, jossa on käytetty hienoja efectejä mutta pelattavuus on surkeaa, vähän kuin psvitan wipeout, joka mielestäni lagitti liikaa verrattuna esimerkiksi psonen wipeutteihin joissa ihasteli grafiikan sulavuutta. peli jossa millintarkka ohjaus on tärkeää ei saa toimia hitaasti