Call of Cthulhu -kehittäjä siirtyy uuteen omistukseen / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Cthulhu -kehittäjä siirtyy uuteen omistukseen

16.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Ranskalaisjulkaisija Bigben Interactive on ostamassa kokonaisuudessaan Ranskasta myöskin kotoisin olevan Cyanide-studion. Hinnaksi kesäkuussa valmistuvalle kaupalle muodostuu 20 miljoonaa euroa, josta puolet maksetaan rahana ja puolet Bigbenin osakkeina.

Hankinta on Bigbenille iso askel pelinkehityksen maailmaan. Se on omistanut aiemmin myös osuuden ajopelikehittäjä Kylotonnista, mutta Cyaniden myötä se saanut haltuunsa kehittäjän, jolla piisaa kokemusta useista eri genreistä aina roolipeleistä hiippailuun. Cyaniden luomuksiin lukeutuvat esimerkiksi Of Orcs and Men ja siitä syntynsä saanut Styx-sarja, joiden ohella se on antanut kehitystukea muun muassa Space Hulk: Deathwingin ja The Councilin kaltaisille tuotoksille..

Parhaillaan Cyanidella tiedetään olevan työn alla uusi Call of Cthulhu -seikkailuSpace Hulk: Tactics sekä Werewolf: The Apocalypse.

Bigbenin tämän hetken julkaisutarjontaan on mahtunut sellaisia hieman pienemmän luokan tuotoksia kuin WRC-rallipelit, GravelSherlock Holmes: The Devil's Daughter sekä useat rugby- sekä käsipallopelit. Julkaisijan mukaan hankinnan kerrotaan tuovan Cyaniden käyttöön kuitenkin kokonaan uuden joukon resursseja mahdollistaen aiempaa isomman ja kunnianhimoisemman pelikatalogin luomisen.

Tähän mennessä Cyanide on tehnyt vahvaa yhteistyötä ranskalaisjulkaisija Focus Home Interactiven kanssa. Siltäkin kauppoihin on saatu vuosien varrella joukko pelejä, jotka edustavat budjetiltaan sitä hieman maltillisempaa linjaa esimerkiksi Ubisoftin kaltaisten jättijulkaisijoiden rinnalla. Näitä ovat olleet muun muassa The Surge, Battlefleet Gothic: Armada ja monet muut Sherlock Holmes -sarjan osat. Life is Strangen tehneen Dontnodin uusi Vampyr-peli lukeutuu sen tuleviin peleihin niin kuin myös kaikki Cyaniden tähän asti julkistetut tuotokset. 

Lähde: Bigben Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.