Call of Duty: Black Ops 4 sai loottilaatikot neljä kuukautta julkaisunsa jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty: Black Ops 4 sai loottilaatikot neljä kuukautta julkaisunsa jälkeen

21.02.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Viime vuonna julkaistu Call of Duty: Black Ops 4 on saanut tuoreessa päivityksessä loottilaatikoita.

Uudistuksen myötä Call of Duty: Black Ops 4:n pelaajat voivat käyttää oikeaa rahaa satunnaisten kosmeettisten varusteiden hankkimiseen. Reserve Crates -nimellä kulkevat laatikot sisältävät kolme virtuaalista esinettä, kuten asusteita ja asekuoseja. Lisäksi niistä voi saada Signature Weapon -aseita, jotka tarjoavat 25 % kokemuspistebonuksen jokaisesta taposta.

Black Ops 4:n loottilaatikot ovat saaneet penseän vastaanoton peliyhteisötä. Peli ei esimerkiksi esitä loottilaatikoiden todennäköisyyksiä avoimesti, jonka lisäksi laatikoista voi saada samoja esineitä useampaan kertaan. Lisäksi pelkkä päätös lisätä vajaan parin euron hintaisia mikromaksuja täysihintaiseen peliin, jonka lisäsisällöstä osa on lukittu 50 euron hintaisen kausipassin taakse, on itsessään saanut pelaajien kulmakarvat koholle.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olisi paljon vähemmän ärsyttäviä jos ensinnäkin peleissä olisi niitä valmiitakin hepeneitä yhtä paljon valittavaksi kuin silloin, kun niitä ei erikseen myyty ja sitten vasta niiden jälkeen tulisi pelkästään kosmeettisia lisiä myytäväksi lisää.

Nythän se tilanne on useimmiten se, että perusvermeet on mitään sanomattomia sekä niitä on aika vähäinen valikoima (että voidaan myydä lisää).

Itseä ei nuo hepeneet sun muut varsinaisesti kiinnosta, sillä en loppujen lopuksi joidenkin pelien alun hahmonluontia lukuun ottamatta kauheasti vaihtele asusteita hahmoille, mutta ihan periaatteesta täysihintaisessa pelissä pitäisi olla jo ennen mikromaksuja tietty määrä sisältöä.

Ei niin, että peli tai sen osa-alue jätetään tarkoituksella vajaaksi lisämyyntejä varten. Olkoonkin kyseessä "vain" ulkoasut ja muut.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Säästää nykyään paljon rahaa, kun ei vain periaatteesta osta täyden hinnan pelejä joissa on mikromaksuja.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus snaketus

Säästää nykyään paljon rahaa, kun ei vain periaatteesta osta täyden hinnan pelejä joissa on mikromaksuja.

Selkeästi pelifirmatkin huomanneet tuon, kun mikromaksut tuodaan vasta myöhemmin päivityksillä. Mikromaksutonta AAA-peliä on nykyään vaikeampi löytää kuin rehellistä poliitikkoa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Helpommalla pääsee kun ei ota mikromaksullisia pelejä ollenkaan, tietysti se on vaikeaa kun ne ympätään jälkikäteen.. Mikromaksut ovat pelialalla todellinen syöpä joka on vaikea kukistaa. Yksi joka toimisi mutta se vaatii pelaajilta malttia eli ostaa pelin mutta ei osta mitään minkä saa vain maksamalla oikeaa rahaa. Pelifirmoille tiedoksi että olisi sitten kiva jos ne maksut eivät vaikeuttaisi pelaamista, koska moneessa autopelissä ja sotapelissä kun sattuu saamaan niillä mikromaksuilla paremman auton tai aseen. Luen tähän kastiin myös sen jolla pystyt parantelemaan autoa/asetta mikromaksulla. Pelifirmat huom ! mikromaksujen ostamat pelaajat omille servuille jos tuo on mahdoton muuten toteuttaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En puolustele mikromaksuja mutta en kyllä jätä itseä kiinnostavia pelejä ostamatta tai pelaamatta vain sen takia, että niissä on mikromaksuja. Kyse on siitä, että mitä sen takia tekee: ostaa pelin vasta alennuksesta tai jos kyseessä vain kosmeettiset jutut, niin jättää ne turhuudet ostamatta. Useimmissa teoksissa ne on kuitenkin (onneksi) sen verran sivussa ettei niihin juuri tarvitse tällaisen pelaamiseen keskittyvän pelaajan kiinnittää huomiota.

Okei, Forza Horizoneissa ärsyttää se ruletin pyöritys, joka on täysin noista tuuripeleistä keksitty mekanismi mutta ärsytys tulee lähinnä siitä, että se vie niin paljon aikaa. Niistähän tulee massia ja autoja jatkuvasti ihan pelaamalla, joten en senkään suhteen näe muita ongelmia asiassa. Jossain Gran Turismoissa piti grindata autoja varten ja näissä niitä tunkee suunnilleen joka kisan jälkeen lisää.

Lainaus Billet

koska moneessa autopelissä ja sotapelissä kun sattuu saamaan niillä mikromaksuilla paremman auton tai aseen. Luen tähän kastiin myös sen jolla pystyt parantelemaan autoa/asetta mikromaksulla.

Nyt kyllä kaipaisi esimerkkejä koska mukana myös "monessa". Mikromaksuja en puolusta mutta jos tällaista väittää niin olettaisi voivan heittää useamman esimerkinkin. Itse en ole törmännyt tai kuullut auto- tai sotapeleistä, joissa tällaista "maksamalla pärjää"-filosofiaa on mukana.

Okei, jos tarkoitat vaikka Battlefieldien paketteja, joilla saa aseet auki ilman pelaamista, niin sitä en koe samaksi asiaksi. Joka tapauksessahan siellä on pelaajia, joilla on auki enemmän aseita kuin niillä, jotka eivät ole pelanneet yhtä paljon. Lähtökohtaisesti tuossa kokisinkin ongelmaksi sen, että edes on lukittuja aseita. Toisaalta luultavasti ne on lukittuja juuri mikromaksujen takia, joten kyllä se paha siellä taustalla vaikuttaa.

Käyttäjän gangsteri kuva
gangsteri

Missäpä pelissä ei tänäpäivänä olisi mikromaksuja. Toki ymmärrän että pelit ovat bisnestä ja niillä on tarkoitus tahkota rahaa, mutta omasta mielestäni nämä lootti laatikot ja sattuman varaan perustuvat mikromaksut ovat moraalittomia ja suoraan sanottuna kusetusta. Lisäksi jos pelin mikromaksut selkeästi tuovat huomattavaa etua ns. normaalia pelaajaa kohtaan syö se ainakin allekirjoittaneelta hyvin paljon intoa kyseistä peliä enää jatkaa tai jatko-osaa ostaa. Kuten esimerkiksi Nhl19 hut on mikromaksujen takia täyttä tuskaa. Oman joukkueen kasaaminen on turhauttavan hidasta kun n.joka toinen joukkue koostuu veteraaneista jotka on lähes voittamattomia (toki tämä ei ole änärin ainoa ongelma). Cod:issa on myöskin havaittavissa näitä lootti-laatikoista saatavia ylivoimaisia aseita.

Mielestäni mikromaksut tässä muodossa millä ne nykyään peleistä löytyy, kuuluvat korkeintaan free to play peleihin jos edes sinnekkään.