Call of Duty kamppailee huijareiden kanssa – konsolipelaajat kytkevät alustojen välistä pelaamista pois päältä

Call of Duty kärsii huijareista niin Modern Warfaressa kuin Warzonessa.

15.5.2020 08:22

Niin Call of Duty: Modern Warfaren kuin ilmaisen battle royale -peli Call of Duty: Warzonen moninpelit kärsivät ongelmista huijareiden kanssa. Kehittäjä Infinity Ward ilmoitti tällä viikolla potkineensa yhteensä nyt yli 70 000 pelaajaa pois Warzonesta huijaamisen takia. 

Pelikieltojen jälkeenkin pelaajat ovat edelleen valittaneet huijareista muun muassa Call of Dutylle omistetuilla Reddit-palstoilla. Videoilla näkyy muun muassa seinien läpi ampumista ja aseiden rekyylin puuttumista. 

Sad that crossplay has come to this… from r/modernwarfare

Konsoleilla huijaamisesta kärsitään vähemmän kuin pc:llä, koska pelien pelaaminen huijausten kanssa konsoleilla on vaikeampaa. Call of Duty -pelien alustojen välisen pelaamisen myötä konsolipelaajatkin ovat kuitenkin joutuneet kosketuksiin pc-huijareiden kanssa. Tätä pakoillakseen jotkut konsolipelaajat ovatkin kytkeneet alustojen välisen pelaamisen pois päältä. 

Alustojen välisen pelaamisen kytkeminen pois päältä luonnollisesti pienentää potentiaalisten pelikavereiden määrää, jolloin pelisessioiden löytämisessäkin kestää pidempään. Eurogamer-sivuston testin perusteella PlayStation 4:llä Warzonen peliaulaan pääseminen kestää 30 sekuntia, kun alustojen välinen pelaaminen on päällä, ja 3 minuuttia kun se on pois päältä. Call of Duty -pelit myös kehottavat kytkemään ominaisuuden päälle, jos pelaaja yrittää liittyä mukaan taisteluihin ilman sitä. 

Jotkut pelaajat ovat toivoneet Infinity Wardilta ja Activisionilta niinkin järeitä toimia kuin alustojen välisen pelaamisen kytkemistä pois päältä kokonaan kunnes huijausongelma on saatu paremmin kuriin. Muita ratkaisuehdotuksia ovat pc-pelaajien puhelinnumeron vaatiminen pelaajatilin tietoihin ja alustojen välisen pelaamisen mahdollistaminen vain konsoleiden välillä. 

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa