Eilen PlayStation 4:llä julkaisunsa saanut Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered ei ole löytänyt tietään ollenkaan Venäjän PlayStation Storeen. Call of Duty -sarjan paikallinen Twitter-tili on tiedottanut, että Sony on päättänyt jättää pelin myymisen väliin maassa ja että se tuodaan myöhempänä ajankohta Venäjällä vain Xbox Onelle sekä pc:lle.

Vastaavaa tapahtui aiemmin myös uuden Call of Duty: Modern Warfaren sekä sen sisarpeli Call of Duty: Warzonen kanssa. Minkäänlaista virallista syytä myynnin estämiselle ei ole annettu, joskin on epäilty, että Sonyn paikallinen osasto on päättänyt ottaa peleistä etäisyyttä johtuen niiden tavasta käsitellä Venäjää ja venäläisiä.

Modern Warfare 2:n kampanja oli kymmenen vuotta sitten ahkerasti otsikoissa siitä löytyneen No Russian -tehtävän myötä. Vapaaehtoisesti skipattavaksi tehty tehtävä päästi räiskimään siviilejä venäläisten terroristien joukossa moskovalaisella lentokentällä. Jo tuolloin kohtaus päätettiin poistaa jälkikäteen pelin alkuperäisestä versiosta Venäjällä Activisionin toimesta.

Lähde: Call of Duty Russia (Twitter), GamesIndustry

Lisää luettavaa