Call of Duty -sarjan laajeneminen Warzoneksi ja mobiiliin kannatti – räiskintäjätti takoi 3 miljardia dollaria vuodessa / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty -sarjan laajeneminen Warzoneksi ja mobiiliin kannatti – räiskintäjätti takoi 3 miljardia dollaria vuodessa

4.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
call of duty, Warzone, Call of Duty Mobile, Black Ops, Black Ops Cold War

Call of Duty -sarjan tuoreet aluevaltaukset ovat tuottaneet runsaasti tuohta Activisionin taskuun. Pelitalo ilmoittaa, että menneen 12 kuukauden aikana pelisarja on takonut rahaa reilut kolme miljardia dollaria eli sellaiset 2,5 miljardia euroa.

Lukuun ovat vaikuttaneet niin juuri julkaistu Call of Duty: Black Ops Cold War niin kuin myös sekä Call of Duty: Modern Warfare sekä tuoreet ilmaispelit Call of Duty Mobile ja Call of Duty: Warzone. Activisionin mukaan summa on kasvanut 80 prosentilla viime vuodesta, kun taas Call of Duty -sarjan pelien myynti on ollut viime vuoden tilanteeseen nähden 40 prosentin kasvussa.

Tarkkoja myyntilukuja Activision ei ole vahvistanut.

Warzonen ja Mobilen saapuminen ovat auttaneet kohottamaan pelisarjan pelaajamäärät myös ennätyslukemiin. Activision kertoo, että pelkästään vuonna 2020 se arvioi Call of Dutya pelanneen 200 miljoonaa pelaajaa. Pc:llä ja konsoleilla pelaajamäärien raportoidaankin olleen suurempia kuin koskaan ennen sarjan historiassa.

Yksinomaan Warzonen kerrotaan vetäneen puoleensa kaikkiaan 85 miljoonaa pelaajaa tähän asti. Peli julkaistiin alkujaan maaliskuussa. Call of Duty Mobile ylsi lokakuussa vuorostaan vuoden ikään.

Lähde: Activision

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Aika hyvin.
Toivottavasti kehittäjät saavat myös oman osuutensa kasvaneista tuotoista sillä varmasti ollut melkoinen homma esim. päivittää pelimoottori Modern Warfare:n reboottia varten.