Päättyneellä viikolla saatiin selvyys Call of Dutyn viimeisimmistä aikeista ja hämmästeltiin Rage-räiskinnän lennokasta paluuta. Microsoft ilahdutti myös monia uudella mukautuvalla peliohjaimellaan, eikä STALKER-fanien tulevaisuus näytä sekään tällä hetkellä yhtään hupsummalta.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme. 


Strategiajulkaisija Paradoxilla piisaa annettavaa

Ruotsalaispelitalo Paradox Interactive teki viikonloppuna ison joukon julkistuksia PDXCON-yhteisötapahtumansa kunniaksi. Julkistuksen saivat niin uusi historiallinen suurstrategiapeli Imperator: Rome, 4X-tyypin taktikointi Age of Wonders: Planetfall sekä joukko lautapeliprojekteja. Monet Paradoxin nykypelit saavat nekin edelleen laajennuksia.

Lue koko uutinen (Imperator, Planetfall, lautapelit, lisäosat)

– Näen kaikki muut mielenkiintoisina ja toimivana ideana paitsi tuon cities skylinin. Europa universalist erityisesti kiinnostaa lautapelinä. -taistelujake


Call of Duty: Black Ops IIII paljastui kunnollisesti – ei perinteistä yksinpelikampanjaa, mutta maistuisiko battle royale?

Activision ja Treyarch ovat esitelleet ensimmäistä kertaa kunnollisemmin Call of Duty: Black Ops IIII:n. Kuten huhut antoivat jo ennakkoon ymmärtää, ei uusin Call of Duty -peli tarjoa pelattavaksi enää perinteistä yksinpelikampanjaa, vana pääpaino on sen sijaan moninpelaamisessa, jota tarjoillaan kolmessa muodossa.

Kehittäjä Treyarchin mukaan yksinpelikampanjaa ei kaavailtu peliin missään vaiheessa kehitystä.

Lue koko uutinen

– Ompa sitten ensimmäinen sarjan peli (CoD 3 poislukien) jota ei edes alelaarista tule ostettua. Aivottomana Michael Bay räiskintänä CoDin yksinpelit menettelevät, ja ehkä zombi-mode siinä sivussa, mutta pelejä jotka jättävät yksinpelin kokonaan pois en halua olla nyt enkä jatkossakaan tukemassa. -Balnazzard

– Hyvä, toivottavasti muutkin isot mp-räiskinnät ottavat oppia ja jättävät yksinpelin pois. Vie turhaan resursseja pääherkulta. -PussikissaHelvetistä


Microsoft paljasti uuden mukautuvan peliohjaimen Xboxille ja pc:lle

Microsoft on ryhtynyt kamppailemaan pelaamisen esteettömyyden puolesta uudella mukautuvaksi suunnitellulla peliohjaimella. Virallisesti Xbox Adaptive Controlleriksi kutsuttu ohjain on tehty sellaisia pelaajia varten, jotka eivät voi käyttää luontevasti Xboxin tavanomaisempaa ohjainkapulaa.

Lue koko uutinen

– Hienoahan tuo on, sillä vaikka suurella enemmistöllä ei ole ongelmia ohjaimen suhteen, on se tuottanut tuolle vähemmistölle paljon päänvaivaa. -ELTP

– Hiiren jos sais ja sopivan palikan toiseen käteen. Tatilla tähtääminen on saatanasta, ei sitä youtuben perusteella hallitse edes ammattilaiset. -Audiovarmennus


Battlefield V vahvistui virallisesti, paljastustapahtumasta julki yksityiskohtia

Jo tovin aikaa huhuiltu Battlefield V on vahvistunut virallisesti seuraavaksi Battlefield-sarjan osaksi. Electronic Arts ja DICE käyttivät nimeä ensimmäistä kertaa julkisesti nyt keskiviikkona sarjan kotisivuilla, jotka varmistavat pelin kunnollisen julkistuksen tapahtuvan aiempien vihjailujen mukaisesti 23. toukokuuta kello 23.00 Suomen aikaan.

Lue koko uutinen

– Vaikka aikakausi ei perimmäinen syy olisikaan, uskoisin, että lähitulevaisuuteen sijoittuva peli mahdollistaisi kehittäjien tuottaa sisällöltään monipuolisempi peli. –BB-

 Nehän tälle saa näppärästi jatkon Battlefield VI(etnam) sitte joskus. Called it. -kribmeister


Lykkäyksiä vuodelle 2019

Lykkäyksiä tapahtuu tämän tästä, mutta viime viikolla selvästi useampi peli päätti samanaikaisesti jättää julkaisunsa suosiolla ensi vuodelle. Nämä olivat niin Metro Exodus, Shenmue III, Phoenix Point kuin Skull & Bones.

Lue koko uutinen (Metro, Shenmue, Phoenix Point, S&B)

– Voi vitalis. Tää on yks eniten odotettuja pelejä. Nää Metro-pelit on mm. tunnelmaltaan parhaimpia pelejä ikinä. -rap (Metro)

– Jos sitä on jo näin kauan odotettu, niin missäpä tuollainen lykkäys enää tuntuu. Tehkööt vaan rauhassa loppuun. -Megaman (Shenmue)


STALKER 2 paljastettiin

Selviytymisräiskintäpelisaja STALKER on saamassa uuden osan. Kolme STALKER-peliä kehittänyt GSC Game World on paljastanut STALKER 2:n olevan työn alla. Studio ei ole paljastanut yksityiskohtia pelin tiimoilta, mutta tulevalla pelillä on oma verkkosivusto, jonka mukaan peli on määrä julkaista vuonna 2021.

Lue koko uutinen

 2.0.2.1.

Blowout soon, fellow stalker! -rautahuilu

– Oispa tossa COOP ja EfT Tason ase muokkaus <3 -Truther


Tältä se nyt näyttää! Rage 2 panee hösseliksi ensimmäisellä pelikuvavideolla

Räiskintäpeli Rage 2:n toinen virallinen traileri on ilmestynyt. Maanantaina julkaistusta julkistusvideosta poiketen se esittelee jo hieman pelikuvaa ja auttaa tutustumaan samalla hieman paremmin pelin maailmaan.

Lue koko uutinen

– Julkistustrailerin värejä ei näy missään. -Andzerx

– Kyllä kelpaa 🙂 Doomin gameplay avoimessa maailmassa ja siihen vielä mausteeksi hieman Mad Max kaahailua. Hyvältä vaikuttaa. -Hanska


Huhu: Nintendon luottokehittäjä Retro Studios työstää erikoislaatuista Star Fox -peliä

Metroid Prime -sarjaa ja uudempia Donkey Kong Country -tasoloikkia tehnyt Retro Studios saattaa työstää parhaillaan Star Fox -kilpa-ajopeliä. Huhu nousi ensin ilmoille Reddit- ja 4chan-sivustojen kautta, minkä jälkeen niin Eurogamer kuin Kotaku ovat raportoineet kuulleensa lähteiltään vastaavia huhuja.

Lue koko uutinen

– Diddy Kong Racing oli kyllä kerrassaan mahtava peli. Sellaista kaipaan ja enkä usko olevani yksin. -Rokkijani

Star Fox on kyllä ehtinyt vuosien varrella sinkoilla moneen suuntaan, mutta mitään tällaista en ole koskaan osannut toivoa. Mikäli huhu pitää paikkansa, peli lähtee joka tapauksessa ostoskoriin saman tien. Tuollainen tavallisesta poikkeava ajopeli voisi olla piristävä elämys. Tärkeintä on, että klassinen sarja pidetään hengissä ja hahmot ajankohtaisina, oli genre sitten mitä hyvänsä. -Vulpes Arctos


Battle royale ei pelastanut pelistudiota – Radical Heights -kehittäjä Boss Key suljetaan

LawBreakers– ja Radical Heights -kehittäjä Boss Key Productions on sulkeutunut. Studion perustaja Cliff Bleszinski kertoi asiasta lyhyellä tiedotteella, jonka tämä julkaisi maanantaina henkilökohtaisen Twitter-tilinsä välityksellä..

Lue koko uutinen

– Surullisinta on se, että LawBreakers oli oikeasti hyvä peli. Tuo BR-peli nyt oli ensimmäinen niistä lukuisista uhreista, jotka tuota tulee yrittämään. -snaketus


Nämä pelit saapuivat tämän viikon aikana – erikoinen demonimatka ja kuvankauniita piirrosseikkailuja

Päättyneellä viikolla pidettiin edelleen taukoa isommista julkaisuista, mutta useita hieman pienempiä tapauksia piisasi senkin edestä. Latauskauppoihin eksyivät esimerkiksi kuvankaunis seikkailupeli Forgotton Anne, aikamatkailua ja murhamysteeritoimintaa yhdistävä Omensight sekä virallinen Little Witch Academia -peli. Muutaman vuoden takainen fantasiamäiske Dragon’s Crown terävöityi sekin PlayStation 4:lle ja Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux toi vielä roolipelattavaa 3DS:lle.

Lue koko uutinen

– Dragons crown ja Hyrule warriors kiinnostas, mutta vielä on Pillars of Eternity 2 kesken… -Heppulinen

Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa