Call of Juarez -räiskintäsarjan pelejä katosi yllättäen myynnistä / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Juarez -räiskintäsarjan pelejä katosi yllättäen myynnistä

1.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Call of Juarez -räiskintäsarjan kaksi viimeisintä osaa The Cartel ja Gunslinger ovat alkaneet kadota myynnistä latauskaupoista. Pelejä ei voi ostaa enää suoraan Steamista eikä Xbox 360:n tai PlayStation 3:n kauppapaikalta, ja niiden UPlay-myynnin loppuminenkin lienee enää vain ajan kysymys.

Kato tapahtui juuri sopivasti maaliskuun päätteeksi eli samoihin aikoihin, kun monien isompien viihdeyritysten tilivuodet vaihtuvat. Mitä todennäköisemmin poistojen taustalla on siis jonkinlainen sopimuksellinen syy.

Poistolla ei näytä olevan vaikutusta kahden ensimmäisen Call of Juarez -pelin saatavuuteen. Sekä ne niin kuin myös kadonneet pelit ovat olleet puolalaisstudio Techlandin käsialaa. Studio tunnetaan myös Dead Island -sarjasta ja Dying Lightista.

Jos pelit on sattunut hankkimaan omistukseensa latauskaupoista aiemmin, pitäisi niiden pysyä myynnin loppumisesta huolimatta edelleen uudelleenladattavina.

Lähde: Steam (cached), Xbox Marketplace, UPlay

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Gunslinger lienee noita pääsarjan pelejäkin parempi teos. Tai no, itse en ole muita edes pelannut mutta siis sen perusteella miltä ne vaikuttaa. Itse myös pidin kovasti Gunslingeristä.

Käyttäjän Stan kuva
Stan
Lainaus zappah

Gunslinger lienee noita pääsarjan pelejäkin parempi teos. Tai no, itse en ole muita edes pelannut mutta siis sen perusteella miltä ne vaikuttaa. Itse myös pidin kovasti Gunslingeristä.

Itse kaikki osia pelanneena suosittelen koittamaan ensimmäistä ja toista osaa, cartel ei ollut mikään hyvä niin sen katoaminen ei paljoa häiritse. Gunslinger on kyllä kuitenkin kaikista se paras.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Digitaalisen jakelun ihanuutta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Vaikka steam ei enää myisikään niin monissa kaupoissa sitä silti myydään joilla on vielä jäljellä

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

On kyllä harmillista, mutta asiasta tekee vielä pahemman se, jos jokin peli poistetaan ilman mitään varoitusta. Kun Alan Wake oli katoamassa Steamista, silloin asia oli etukäteen julkisuudessa ja muistaakseni peli oli reilussa alennuksessa hetken aikaa ennen kuin poistui myynnistä. Eli ainakin ne joita peli vähääkään kiinnosti, saivat edes yhden viimeisen mahdollisuuden hankkia sen. Mutta vissiin tästä Gunslingerin katoamisesta ei ollut etukäteen mitään uutisointia?

Käyttäjän nakkihiiri kuva
nakkihiiri

Kunpa ubi julkistaisi E3lla uuden call of juarezin. Laaja hiekkalaatikkoräiske gunslingerin näköisenä tekis eetvarttia.

Ja BlueShell, jos joku on tähän päivään asti jahkaillut että ostaisko gunslingerin vaiko eikö ostais vai ostaisko vaiko eikö niin ihan itseään saa syyttää jos menee sitten tilaisuus ohi. Se on jo niin monta vuotta vanha ja ollu todella isoissa alennuksissa.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell
Lainaus nakkihiiri

Se on jo niin monta vuotta vanha ja ollu todella isoissa alennuksissa.

Videopeleissä (puhun nyt lähinnä yksinpeleistä) on se hyvä puoli, että niissä ei ole "parasta ennen" päivämäärää, jota ennen ne tulee nauttia. Minä ainakin voin yhä löytää jotain täysin ohitse menneitä, 20 vuoden takaisia kiinnostavia PS1-pelejä vielä nykypäivänä.