Call of Duty 3:n PS3-versioon nettituki! / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty 3:n PS3-versioon nettituki!

10.10.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
80

Sony on joutunut rimpuilemaan käytännössä koko syksyn ikävien uutisten kanssa. Monista PlayStation 3 -peleistä ollaan jättämässä nettipeli pois Sonyn tarjotessa liian vähän informaatiota konsolin verkko-ominaisuuksista. Viimeisin suru-uutinen koski Neversoftin Tony Hawk's Project 8:a, jonka nettipelistä luovuttiin juuri kyseisestä syystä.

Activision antoi pelaajille kuitenkin toivoa Sonyn nettisysteemin toimivuudesta kertomalla, että Call of Duty 3:n PS3-versio sisältää verkkopelin. Samalla Sony sai huokaista helpotuksesta, sillä CoD3:n nettituki voi pelastaa paljon. PS3-versio tukee Acitivisionin mukaan Xbox 360 -version tavoin 24 pelaajan verkkopeliä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

+ PS3 version grafiikat ovat paremmat.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"+ PS3 version grafiikat ovat paremmat." haha:) onks sul silmis jotain vikaa? xo ja ps3 versiot näyttää prikulleen samoilta... urpo!

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Ounastelen, että suora pelaajalta pelaajalle -peli toimii tällä hetkellä PS3:lla hyvin. Siitähän koko verkkopeliskene lähti liikkeelle yli vuosikymmen sitten.

Kuitenkin konsolin verkkosysteemistä puuttunee vielä tässä vaiheessa sellaiset rakenteet, joita vaadittaisiin isompien ominaisuuksien tekemiseen. Esimerkiksi Virtua Tennis 3 panostaa online-uramoodiin ja on tiettävästi menettänyt verkkotuen PS3:lla.

Toistaiseksi PS3:n verkkopeleissä ei ole myöskään näkyvissä sellaisia uuden sukupolven piirteitä kuin esimerkiksi Gotham TV.

Tämä siis ihan mutupohjalta. Jos joku tietää enemmän, valaiskoot.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hakkiz, otahan ne Xbox-fanipoikalasit pois silmiltä, katsotaan sitten asiaa uudelleen.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

"Hakkiz, otahan ne Xbox-fanipoikalasit pois silmiltä, katsotaan sitten asiaa uudelleen."

Kerro toki enemmän, jos sinulla on parempaa tietoa tai edes todennäköisempiä teorioita. Olen innokas oppimaan uutta.

Käyttäjän vapaus_valita kuva
vapaus_valita

Hakkiz: "Olen innokas oppimaan uutta."

Tässä tapauksessa opetan, että lopetuksesi "jos joku tietää enemmän" on yksikössä (mainitsemasi 'joku' on yksittäinen henkilö). Silloin oikea muoto on "valaiskoon".

(Siis tuttuun tapaan 'N' yksikössä, 'T' monikossa.)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Esim. GT HD Classicin online-ominaisuudet: http://www.konsolifin.net/bbs/attachment.php?attachmentid=1019&d=1158924743
Spectator Mode vastannee Gotham TV:tä. B-Spec -skabat verkossa voivat olla mielenkiintoisia. Siinähän ei siis itse ajeta autoa, vaan annetaan AI-kuskille yksinkertaisia ohjeita.
Myös Resistanceen on luvassa mittava nettituki klaaneineen, tilastoineen jne.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Spectator Mode ei todellakaan ole sama asia kuin Gotham TV.

En yhtään ihmettele sitä ettei Sony laskuta verkkopalvelusta, sillä eihän heillä Liven kaltaista palvelua olekaan. Sen sijaan he käyttävät ulkopuolisten tekemiä softia peliseuran hakuun ja siihen lisäksi ovat vain tehneet paikan josta voi selata maksullista ladattavaa tavaraa. Sonyn verkkopalvelusta puuttuu se yhtenäisyys sekä asiakkaalle että pelinkehittäjille, joka Xbox 360 Livessä on.

Ei siinä, varmasti verkkopelit toimivat hyvin myös PS3:ssa mutta alkuperäisen Liven tyyliseen yhtenäiseen kokonaisuuteen ei Sonylläkään resurssit riitä. Joissakin asioissa vapaa systeemi voi olla jopa parempi, mutta monessa asiassa kokonaisuus ei ole niin toimiva kuin yhtenäinen kehys kulutajille ja pelintekijöille. Tämän yhtenäisyyden puuttuminen varmasti vaikutti esim. Virtua Tenniksen verkkopelin puuttumiseen, koska MS tarjoaa jonkun valmiin frameworkin verkkopelien kehitykseen ja Sony vielä oli hommat auki ja kaikki olisi pitänyt tehdä itse.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En pitäisi Liveä mitenkään erinomaisena juuri pelaajalle, muutta hömppää sieltä kyllä löytyy, mutta missä ovat laajat 20-50 pelaajan verkkopelit? Siitähän tässä on kysymys.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Xbox 360:n Perfect Dark Zero tukee 32 pelaajaa verkossa ja alkuperäisen Xboxin Delta Force: Black Hawk Down 50 pelaajaa.

Muistan kuitenkin jo viisi vuotta sitten pelanneeni PC:llä 64 pelaajan verkkopeliä - ja vieläpä mainiota sellaista -, joten tässä suhteessa konsolit ovat olleet pettymyksiä. Konsoleilta puuttuvat sellaiset eeppiset online-räiskinnät, joissa on kulkupelejä sukellusveneistä tankkeihin ja lentokoneisiin ja pelialueet ovat näennäisesti rajattomia.

Kärjistäen PC:n rinnalle tai ohi puskevia innovaatioita on nähty vain erilaisissa ajopeleissä (kuten esim. PGR2:n online-ura ja yksinpeliin integroidut tuloslistat, MotoGP: URT 3:n katsoja- ja selostajamoodi, Forzan autoklubit ja autokauppajärjestelmä, PGR3:n Gotham TV sekä Test Drive Unlimitedin yksinpeliin sulautettu moninpeli).