Call of Duty: Black Ops III:n suorituskyky saa huutia myös konsolivertailussa / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty: Black Ops III:n suorituskyky saa huutia myös konsolivertailussa

13.11.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9
Call of Duty: Black Ops III:n suorituskyky saa huutia myös konsolivertailussa

Activisionin loppuvuoden suurjulkaisu Call of Duty: Black Ops III:n suorituskyky sai jo huutia pc:llä, mutta nyt vuorossa ovat pelin konsoliversiot.

Viime viikolla julkaistun Call of Duty: Black Ops III:n pc-versio tuomittiin lähes pelikelvottomaksi optimointiongelmien vuoksi. Nyt Eurogamerin Digital Foundry on laittanut Black Ops III:n Xbox One- ja PS4-versioiden suorituskyvyn testiin, eivätkä tulokset kerro hyvää konsoliversioistakaan.

Analyysin mukaan Call of Duty: Black Ops III:n suorituskykyä sovitetaan konsoleille dynaamisella skaalaimella joka laskee pelin natiiviresoluutiota tilanteen vaatiessa. PS4-versiossa skaalausta tapahtuu Digital Foundryn mukaan melko vähän, ja peli yltääkin lähes poikkeuksetta tavoiteltuun 1080p-resoluutioon. Xbox Onella tavoitteena on 1600x900 -resoluutio, mutta pelin kerrotaan yltävän tavoitteeseensa vain harvoin. Alimmillaan resoluutio on 1200x900, mikä johtaa analyysin mukaan suttuiseen ulkoasuun Call of Duty: Black Ops III:n Xbox One -versiossa.

Skaalauksesta huolimatta Call of Duty: Black Ops III:n konsoliversiot kärsivät myös ruudunpäivitysnopeuteen liittyvistä ongelmista. Yksinpelikampanjassa peli yltää 60 ruutua/sekunti -tavoitetahtiin vain harvakseltaan. Ongelma käy selvemmin ilmi Black Ops III:n Xbox One -versiossa, jossa ruudunpäivitysnopeuden havaittiin laskevan kiivaan taistelun tiimellyksessä alle 40 ruutua/sekunti -vauhtiin.

Digital Foundryn Call of Duty: Black Ops III -videoanalyysi on nähtävissä alla:

Lähde: Digital Foundry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

En ymmärtänyt sanaakaan tekstistä mutta Black Ops III on osoittautunut hyväksi peliksi. Kai sitä sitten pitäisi muuttaa mielipidettään tämän vallankumouksellisen tutkimuksen myötä..?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

En ymmärtänyt sanaakaan tekstistä mutta Black Ops III on osoittautunut hyväksi peliksi. Kai sitä sitten pitäisi muuttaa mielipidettään tämän vallankumouksellisen tutkimuksen myötä..?

Jos peli on sinusta hyvä, niin mikä on ongelma? Tämähän vain kertoo, että peli ei yllä tavoiteltuun 60fps ruudunpäivitykseen, joka ei ole mikään ihme näillä tämän sukupolven konsoleilla.

Nämä konsolit pyörittää edellisen sukupolven pelejä kunnolla. Esim. Nathan Drake Collectionissa Uncharted -pelit pyörii nyt niinkuin niiden olisi aina pitänyt pyöriä ja sisältää älyttömän määrän muitakin parannuksia. Jos olisin tiennyt, että se on muutakin, kuin reso ja fps nosto, niin olisin ostanut sen jo aikaisemmin. Konsolit on vähintään yhden sukupolven jäljessä kehityksestä. Fakta.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Suorituskykyongelmat koskevat pääasiassa pelin kampanjatilaa, moninpeli on ilmeisesti suht. vakaa 60fps, kuten adhd-reaktioräiskinnän kuuluukin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitään muuta ei oikein irronnut videolta kuin se, että oikean päätöksen olen tehnyt jättäen tämän pelisarjan jo toisen osan kohdalla. Ensimmäistä en edes ikinä ole pelannut ja MW tuli pelattua vain koska peli oli lainassa.

Ei kyllä innosta yhtään tuollainen tyhjänpäiväinen Michael Bay -räiskintä. JA täällä varmasti useat tykkäävät: ei siinä mitään ongelmaa ole. Minä vain en innostu yhtään. Edelleenkään. Varmasti hyvä peli genressään, siinä missä Assassin's Creeditkin, jotka myös olen nykyisin jättänyt korkeintaan alelaariin.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

pc versio pelikelvoton? No ehkä jos pelaa leivänpaahtimella. Ite saan 60fps full hd;ta heleposti. 30 framee upscaletettuna 4k resoon yksinpelissä. Ja minunkin koneen osat on vanhentuneita lukuunottamatta näytönohjainta.

Ja 40 framee ei mikään huono ole, sekin on ihan sulavaa pelaamista varsinkin yksinpelissä. Eikä se itseasiassa vaikuta moninpeliinkään jos muutkin on samoissa frameissa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Enpä optimoinneista paljon tiedä, mutta mille vehkeelle nää huonosti optimoidut on tehty, jos ne ei toimi pc:llä eikä konsolilla, macille vai?

Käyttäjän aabd2 kuva
aabd2

Niin en tiedä mistä johtuu mutta itselläni PC versiossa FPS on aluksi kyllä 1080p resoluutiolla yli 100 mutta noin 10 - 15 minuutin kuluttua fps alkaa hiipumaan. Lopulta FPS tippu sinne 30 -15 ja jää hyppimään sinne vaikka mitä tekisi.

Fallout 4 ja Crysis 3 näin esimerkiksi pyörivät 1440p resoluutiolla ongelmitta useammankin tunnin yli 60fps vauhdilla maximi asetuksilla lukuun ottamatta AA pehmennystä. Niin kyllä se on oltava silloin pelin ongelmista kiinni eikä koneen heikkoudesta.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Moni edellisen sukupolven CoD odottaa vielä korkkaajaansa hyllyissäni. Tod. näk. lähinnä tarinatilat tulee vaan vetäistyä, sit kun vetäisen.
PS4:sen eka CoD eli Ghosts tuli pelattua uuden konsolin alkuhuumassa, mut muuten en muistaakseni oo tutustunut kuin ensimmäiseen Modern Warfareen.

Käyttäjän rollorokka kuva
rollorokka
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

En ymmärtänyt sanaakaan tekstistä mutta Black Ops III on osoittautunut hyväksi peliksi. Kai sitä sitten pitäisi muuttaa mielipidettään tämän vallankumouksellisen tutkimuksen myötä..?

Samaa mieltä. En ole huomannut pelatessani mitään suorituskykyongelmia.