Call of Duty -julkaisija: Pelien ennakkotilaaminen on laskussa / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty -julkaisija: Pelien ennakkotilaaminen on laskussa

10.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16

Pelien ennakkotilaaminen on laskussa oleva trendi, mikäli pelijätti Activisionia on uskominen.

Activisionin viimeisimmän sijoittajapuhelun yhteydessä yhtiön julkaisupomo Eric Hirshberg on todennut, että pelien ennakkotilauksissa on nähtävissä koko pelialaa koskeva laskusuhdanne. Syyksi tälle Hirshberg on nimennyt varsinkin kolme tekijää: digitaalisten pelien kasvaneen suosion, pelien laajan ja välittömän saatavuuden sekä vanhoille konsoleille saapuvien pelien vähentyneen kysynnän.

Pelien ennakkotilaukset ovat pitkään olleet julkaisijoille tärkeä mittari, jolla pelien mahdollista vetovoimaa on voitu seurata jo ennen niiden julkaisua. Hirshberg näkeekin, että ennakkotilausnumeroihin luottaminen vanhaan malliin ei ole enää erityisen kannattavaa, vaan huomiota on kiinnitettävä jatkossa enemmän varsinkin kuluttajien ostoaikeisiin ja tietoisuuteen.

Hirshbergin mukaan edes uusin Call of Duty -peli Advanced Warfare ei ole ollut immuuni laskusuhtanteelle, vaikka peli on ilmeisesti muuten herättänyt erittäin vahvaa kiinnostusta pelaajissa. Hetkessä pelaajien into ennakkotilaamista kohtaan ei näytä tosin myöskään kuolleen, sillä Activision on uskotellut syyskuussa saapuvan Destiny-räiskinnän rikkovan kenties vielä uusien pelinimikkeiden ennakkotilausennätyksen.

Lähde: Gamesindustry, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Mikäli peleistä saisi tuntuvan alennuksen ennakkotilauksen yhteydessä (esim. -30%), niin varmasti ennakkotilausten määrä kasvaisi: kuka nyt haluaa maksaa 70€ pelistä, jonka laadusta ei ole mitään takuita?

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Juu kyllä ku tuli uusin UFC ennakko tilattua niin alko vähän nyppiin ittee. Kauheet hehkutukset mut ois pitäny oottaa niitä arvosteluja...

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Mikäli peleistä saisi tuntuvan alennuksen ennakkotilauksen yhteydessä (esim. -30%), niin varmasti ennakkotilausten määrä kasvaisi: kuka nyt haluaa maksaa 70€ pelistä, jonka laadusta ei ole mitään takuita?

Näin, varsinkin kun se laatukin heittelee nykyään aika laidasta laitaan, jopa saman julkaisijan peleissä. Silloin tällöin ennakkotilaaja maksaa jopa enemmän kuin julkaisun aikaan ostava.

Käyttäjän Remode kuva
Remode

Miksi ennakkotilaisin kun kumminkin vuoden päästä tulee se ultimate collection remastered edition... Ja tosiaan markkinointihehkutukset ovat nykyään todella kaukana todellisuuksista. Mieluummin odottelen nykyään arvosteluja.

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

On niin monta kertaa ihan lähiaikoinakin hyväksikäytetty kuluttajien luottamusta ja heitetty märkä rätti päin kasvoja ettei ole ihme.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Mikäli peleistä saisi tuntuvan alennuksen ennakkotilauksen yhteydessä (esim. -30%), niin varmasti ennakkotilausten määrä kasvaisi: kuka nyt haluaa maksaa 70€ pelistä, jonka laadusta ei ole mitään takuita?

Tämähän on jo arkipäivää tietokoneella. Esimerkiksi GMG:llä on aina 25% kuponkia joka käy ennakkotilauksiin ja hinnat on valmiiksi 10-20€ halvempia konsoleihin verrattuna. Tosin jos se 25% alennus on ainoa minkä ennakkotilausetuna saa, niin miksei saman tien odota että peli on pihalla ja osta samalla alennuksella julkaisun jälkeen :)
Ennakkotilauseduthan ne vittumaisimpia onkin. Joko on tosi turha in-game juttu tai sitten pelistä katkaistu osa jonka saa ostettua sitten ehkä muutaman viikon päästä erillisenä DLC:nä. Juuri tuo että pelit ei lopu kaupan hyllyltä on saanut sen aikaan että leikkaavat pelistä osan pois jolloin se loppuu kaupan hyllyltä keinotekoisesti.

Lainaus käyttäjältä Barrakuda

On niin monta kertaa ihan lähiaikoinakin hyväksikäytetty kuluttajien luottamusta ja heitetty märkä rätti päin kasvoja ettei ole ihme.

Hyvin jännää on että ihmiset kuitenkin näinkin kauan ennakkotilailleet ja jatkavat ennakkotilailua varmaan vielä pitkään vaikka laantumaan päin onkin.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Melko kova ennakkosuosio kyllä tuolla Destinylla, koska jo pelkästään USA:n ennakkomyynnit ovat 1.5 miljoonassa, kaikki alustat yhteenlaskettuna. GTA 5 olisi tuossa "ennakkotilausennätyksessä" ollut varmasti haastajana, jos peli olisi julkaistu molemmille sukupolville yhtaikaa. Mario Kart myös toki, jos MK8 olisi julkaistu myös vanhalle Wiille, rumennettuna.. :D

E: Pitäis opetella lukemaan.. uusien pelinimikkeiden ennakkotilausennätys olikin kyseessä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Itse yleensä ennakkotilaan kiinnostavat pelit 1-2 viikkoa ennen julkistusta, ellei ole mitään parempaakaan pelattavaa sillä hetkellä. Arvosteluiden en anna ikinä vaikuttaa ostopäätökseen, ei se omaa taloutta kaada jos peli onkin paska ja eihän sitä voi ikinä tietää ennen kuin on itse sen kokeillut.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Joissain tapauksissa ennakko on ihan ok juttu. Kuten itsellä Destiny:n kohdalla. En ollut innostunut pelistä, mutta päätin kokeilla betaa joka veti heti minut puoleensa. Kävin betan jälkeen heti varaamassa itselleni oman ja sain jotain ylimmääräistä krääsää. Summissa ennakkovaraaminen on kyllä tyhmintä mitä voi tehdä.

Edit: Hirveästi ei kannata arvosteluita seurata ja sen mukaan ostaa peliä, kyse on aikapitkälti kuitenkin arvostelian mielipiteestä. Itselläni on muutama nimeltä mainitsematon arvostelija joilla tiedän olevan aikalailla samanlainen pelimaku kuin minulla, joten heidän arvosteluista voin ottaa neuvoa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Suunta on hyvä. Kannustaahan se tekemään pelistä valmiimman, jos peli ei ole miljoonamenestys jo monta kuukautta ennen julkaisua. Nykyäänhän tavoite on myydä peliä mahdollisimman paljon ennakkoon ja ensimmäisellä viikolla, jottei arvosteluryöpytys ja puskaradio pääse pilaamaan hypeä. Ja liian moni kuluttaja on vieläkin tässä touhussa innolla mukana.