Resident Evil -pelien uudelleenjulkaisut jatkuvat tänä keväänä. Pelaajat pääsevät jälleen Leon S. Kennedyn matkaan, kun päivitetty Resident Evil 4 saapuu kauppojen hyllyille 24. maaliskuuta 2023.

Pelin kehitellyt ja sen myös julkaiseva Capcom on paljastanut nyt hieman lisätietoja päivitetystä kauhuselviytymispelistään.

Studion mukaan uudistetussa versiossa pelaajat pääsevät esimerkiksi selvittelemään erilaisia sivutehtäviä. Nopeaa reaktiota vaativat QTE:t (quick-time event) on poistettu pelimekaniikoista, joten pelaajien ei enää tarvitse panikoida oikean toimintanapin löytämistä tiukoissa paikossa. Pelaajat voivat nyt myös kantaa mukanaan useampaa veistä, sillä ne hajoavat muutaman käyttökerran jälkeen. 

Lisäksi Ashley-hahmoon on tehty olellisia muutoksia. Tytöllä ei enää ole terveys-palkkia yläpuolellaan ja haavoituttuaan hänet täytyy käydä elvyttämässä ennen kuin matkaa pääsee jatkamaan. Hän pystyy myös avittamaan Leonia esimerkiksi ovien avaamisessa. Näillä päivityksillä hahmosta on ollut tarkoitus tehdä enemmän kumppanin kuin holhokin tuntuinen osa pelikokemusta.

Alkuperäinen Resident Evil 4 julkaistiin vuonna 2005. Päivitetty 2023 julkaisu saapuu PlayStation 4 ja 5 -konsoleille, Xbox Series -konsolille sekä pc:lle.

Alla Resident Evil 4 -remaken traileri.

Lähde: Game Informer, Game Informer (2), IGN

Lisää luettavaa