Capcom on valmis PS5:een ja uuteen Xboxiin – Resident Evil -pelimoottori suunniteltiin seuraavaa sukupolvea silmällä pitäen / Uutiset / pelaaja.fi

Capcom on valmis PS5:een ja uuteen Xboxiin – Resident Evil -pelimoottori suunniteltiin seuraavaa sukupolvea silmällä pitäen

17.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Capcom on valmis PlayStation 5:een ja uuteen Xboxiin –  Resident Evil -pelimoottori suunniteltiin seuraavaa sukupolvea silmällä pitäen

Japanilaisjulkaisija ja -kehittäjä Capcom on valmistautunut seuraavan sukupolven saapumiseen, ainakin teknologian osalta. Tuoreessa taloustiedotteessaan yhtiön johto on kertonut, että sen uusimmissa Resident Evil -peleissä käytetty RE Engine -pelimoottori suunniteltiin alkujaankin siten, että moottori voi helposti kehittää ja hienosäätää seuraava konsolisukupolvea varten.

Pelimoottorista toiseen siirtyminen on useimmiten yksi suurimmista haasteista, jotka pelinkehittäjät kohtaavat konsolisukupolven vaihdoksen yhteydessä. Heikko valmistautuminen uusiin työkaluihin on aiempienkin konsolipolvien aikana aiheuttanut huomattavia sopeutumisongelmia kehittäjillä, ja jopa koitunut kohtalokkaaksi studioille ja julkaisijoiille. Capcom pyrkii välttämään tämän.

- Pelit, jotka on kehitetty nykypolvella RE Enginellä ovat saaneet erinomaisen vastaanoton, ja moottoria rakentaessa pidimme mukautumisen uudelle sukupolvelle mielessämme alusta asti. Koemmekin RE Enginen yhdeksi vahvuuksistamme, joka edesauttaa uuden sukupolven pelien kehitystä, tiedotteessa todetaan.

RE Engineä on hyödynnetty toistaiseksi Resident Evil VII: Biohazard-, Resident Evil 2 Remake- ja Devil May Cry 5 -peleissä.

Seuraava konsolisukupolvi käy päivä päivältä ajankohtaisemmaksi. Microsoftin odotetaan julkistavan ainakin yhden uuden sukupolven konsolin ensi kuussa käynnistyvillä E3 2019 -messuilla, kun taas Sony on jo paljastanut alustavat suunnitelmansa PlayStation 5:n osalta. Nintendo sen sijaan julkaisi Switchin vasta muutama vuosi takaperin, eikä sen odoteta julkistavan täysin uutta pelikonetta toviin.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.