Capcomin 20-vuotiaalle roolipelisarjalle yllättävää jatkoa

Breath of Fire saa uuden pääsarjan osan, jota ei kuitenkaan nähdä konsoleilla, eikä länsijulkaisustakaan vielä ole varmuutta. Noh, PlayStation 4:n Deep Downista on julkaistu sentään myös uusi video.

2.8.2013 07:45

Yli kymmenen vuoden odottamisen jälkeen Capcom on ilmoittanut Breath of Fire 6:n olevan kehitteillä. Halleluja-huutojen kanssa kannattanee ottaa kuitenkin sopivan varovaisesti, sillä 20-vuotiaan pelisarjan uusin tuleminen tapahtuu ainakin toistaiseksi vain Japanissa tableteilla, älypuhelimilla ja pc:llä.

Siitäkin huolimatta, että pelisarjan pääosat ovat aiemmin viihtyneet juurikin konsoleilla, on peli raporttien mukaan kehitetty nimenomaan juuri kosketusnäyttöjä painottaen. Noin muuten mukana nähdään myös verkko-ominaisuuksia sekä mahdollisuus siirtää tallennusdataa alustalta toiselle.

Breath of Fire 6 tuotiin julkisuuteen Capcomin japanilaisen osaston hiljattain järjestämässä erikoistapahtumassa. Kaikkiaan yhtiö julkisti siellä kymmenisen peliä, joista valtaosa oli juurikin Japanin älypuhelin- ja tablettimarkkinoille suunnattuja tuotteita. Aivan hiljattain julkistuksen sai tosin myös PlayStation 3:n ja Wii U:n oma versio Monster Hunter Frontier G -massiivimoninpelistä, joka sekin on kylläkin ainakin toistaiseksi jäämässä vain Japaniin.

Länsimaita nimenomaan koskevana uutisena Capcom on sentään tiedottanut, että Super Nintendon Breath of Fire II on lähikuukausien aikana päätymässä Wii U:n Virtual Consoleen. PlayStation 4:n julkistustilaisuudessa alkujaan väläytelty Deep Down on sekin saanut pitkästä aikaa pientä huomiota Capcomin julkaistua siitä uuden lyhykäisen trailerin. Pelitalo on myös ilmaissut, että kyseinen teos olisi esillä syyskuun Tokyo Game Show -messutapahtumassa.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Capcom

Lisää luettavaa