Capcomin Gamescom-ylläri on muuttunut sitten Sony-aikojen

Capcomin Sonylta nappaamaa Remember Me -peliä on kehitelty jo neljän vuoden ajan. Siinä ajassa pelin suunta on ehtinyt muuttua hieman ainakin kertaalleen.

16.8.2012 10:50

Capcom ilmoitti yllättäen aiemmin tällä viikolla julkaisevansa ensi vuoden puolella pelin nimeltä Remember Me. Aikoinaan Adrift-nimellä ja hetken PlayStation 3:n yksinoikeutenakin tunnettua peliä oli aiemmin esitelty lähinnä vain lyhyen kiusoittelupätkän muodossa. Siltikin peliä on kehitelty jo neljä vuotta, missä ajassa myös projektin ottama suunta on kokenut muutamia muutoksia.

– Emme esitelleet varsinaista peliä viime vuonna, vaan näytimme konseptitaidetta. Nykyinen projekti ei kuitenkaan ole enää varsinaisesti sama, vaan evoluutio aiemmasta, Dontnod-pelistudion perustaja Oskar Guilbert kertoi GamesIndustry Internationalille.

– Sonyn kanssa työstämämme konsepti oli erilainen.

Guilbertin mukaan Sony halusi pelistä hieman erilaisemman kuin mitä Dontnodilla oltaisiin itse mieluummin kaavailtu. Projekti saattoikin muodostui näin osin ongelmalliseksi sekä Sonylle että kehittäjille, sillä lopulta viime vuoden helmikuun aikoihin elektroniikkajätti päätti hylätä projektin kokonaan yhdessä muutaman muun vastineen kanssa.  

Kehittäjät onnistuivat kuitenkin saamaan oikeutensa peliin takaisin. Sijoittajiensa rahoilla he pystyivät myös jatkamaan pelinsä kehitystä, kunnes vastaan tuli Capcom, jonka siipien suojiin kehittäjät kokivat pelinsä sopivan varsin mainiosti. Julkaisusopimuksen yhteydessä nykyisin noin sadasta hengestä koostuva Dontnod menetti tosin jälleen pelin oikeudet.

Remember Me on nyt tarkoitus tuoda markkinoille tulevan toukokuun aikoihin. Peliä kehitetään sekä Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle että pc:lle.

Ohessa vielä kertaalleen pelin traileri.

Linkki traileriin

Lähde: GamesIndustry International, Joystiq

Lisää luettavaa