Castlevania Advance Collection sekä ActRaiser-uusioversio paljastuivat – ja ne ovat pelattavissa vielä tänään! / Uutiset / pelaaja.fi

Castlevania Advance Collection sekä ActRaiser-uusioversio paljastuivat – ja ne ovat pelattavissa vielä tänään!

24.09.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Castlevania Advance Collection, Actraiser, Act Raiser, Actraiser Renaissance, Square Enix, Konami, yllätysjulkaisu

Tämän viikon perjantai on tuomassa mukanaan kaksin kappalein yllätysjulkaisuja.

Toinen näistä tapauksista on Konamin uusi kokoelmapaketti Castlevania Advance Collection, joka pakkaa sisuksiinsa kolme Game Boy Advancella aikoinaan nähtyä Castlevania-seikkailua sekä neljänen bonuspelin sarjan historiasta. Uusiojulkaisun myös pelit on varustettu muun muassa virheiden korjaamisen mahdollistavalla kelaustoiminnalla, pikatallennuksilla ja musiikkisoittimella. Peleistä on tuotu pelattavaksi myös muutama eri alueellinen versio.

Castlevania Advance Collectionin pelit ovat:

  • Castlevania: Circle of the Moon
  • Castlevania: Harmony of Dissonance
  • Castlevania: Aria of Sorrow
  • Castlevania: Dracula X

Saataville Castlevania Advance Collection on määrä tuoda vielä nyt perjantain aikana PS5:lle, PS4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle, Switchille ja Steamin kautta pc:lle. Hintaa sille kertyy noin 20 euroa.

Toinen yllätysjulkaisuista on saapunut Square Enixiltä, jolta on tupsahtanut saataville Super Nintendo -klassikon uusiksi muovannut Actraiser Renaissance. Uusi versio pitää sisällään niin alkuperäisen pelin toiminta- kuin kaupunkirakenteluosuuden, mutta laajentaa myös näitä muun muassa uusilla alueilla, monipuolistetulla pelattavuudella ja tuoreella pomotaistelulla.

Hinnaksi Actraiser Renaissancelle on muodostunut 30 euroa. Saataville se on tuotu PS4:lle, Switchille, pc:lle ja Android- sekä iOS-laitteille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Uuh, meni Castlevaniat heti ostoon. Itselleni nuo olivat aikoinaan ehdottomasti Game Boy Advancen parhaita pelejä ja löytyvät kyllä vielä fyysisenäkin, mutta pitäähän nämä vielä Switchillekin saada. Nyt vaan joutuu sitten miettimään miten saa ajan riittämään näiden ja eilen ilmestyneen Diablo 2:n kesken kun pitäisi yrittää ehtiä perheenkin kanssa olla. Hankalaa tämä aikuisuus.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Nämä pelit olivat ensikosketukseni Konamin Metroidvanioihin ja omistan ne jo Wii U:n Virtual Consolella (kuin myös fyysiset GBA:lle). Muistelin että sain Harmony of Dissonance:ssa Bad Endingin, josta en ollut tietoinen aikanaan ja pidin sitä pettymyksenä kolmesta, pitäisi palata sen pariin joskus. Circle of the Moon suosikkini, "Awake" on erinomainen kappale joka pyörii päässä tänäkin päivänä. Aria of Sorrow ei ole huono, mutta en muista siitä juuri mitään, toinen joka ansaitsee uuden katsauksen. PC:lle tulee varmaankin hankittua myöhemmin, Wii U:lla voi pelata jos tulee kontrolloimaton hinku pelata heti, Saints Row-sarja pitää nyt kiireisenä.

Actraiserin paluu taas suurin ylläri, enemmän kun 3D Kirby. Parempaa pelisarjaa uudelleenjulkaista saa etsiä, vaikka tietyt kohdat trailerissa vaikuttaa graaffisesti halvalta budjettipeliltä - toivon että asiat ei ole näin.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Brutal1ty

Actraiserin paluu taas suurin ylläri, enemmän kun 3D Kirby. Parempaa pelisarjaa uudelleenjulkaista saa etsiä, vaikka tietyt kohdat trailerissa vaikuttaa graaffisesti halvalta budjettipeliltä - toivon että asiat ei ole näin.

https://www.youtube.com/watch?v=1Bx_bJF89vs
Digital Foundrylta hyvä video aiheesta. Alussa olivat, että ei mitä kakkaa, mutta lopussa kuitenkin suosittelivat peliä jopa aika innoissaan. Eli heikon alun jälkeen pitäisi olla ehtaa Actraiseria, jossa kaupungin rakentelu on tehty jopa syvemmin kuin Snes-pelissä.

Nostoja