Castlevania jatkuu Netflixissä neljännellä kaudella – uusi Angry Birds -sarja ja Ryan Reynoldsin tähdittämä Dragon’s Lair -elokuva myös tulossa

Netflix on toden teolla innostunut sovittamaan pelejä sarjoiksi ja elokuviksi.

28.3.2020 07:04

Netflix on vahvistanut jatkoa Castlevania-animaatiosarjalleen. Konamin klassikkopelien maailma pääsee elemään vielä suoratoistopalvelussa ainakin neljännen tuotantokauden verran.

Tiedossa ei vielä ole, milloin uusi kausi nähdään ja kuinka pitkä siitä on muodostumassa. Sarja on parhaillaan kokonaisuudessaan 22 jakson mittainen. Kesällä 2017 saapunut ensimmäinen kausi koostui aikoinaan vain neljästä jaksosta, kun syksyllä 2018 ilmestynyt kakkoskausi oli kahdeksan episodin mittainen. Nyt maaliskuussa ilmestynyt kolmas kausi koostui kymmenestä jaksosta.

Tuore Castlevania-kausi ei ole kuuluneen viikon ainut pelejä sivuava Netflix-julkistus. Suoratoistojätti vahvisti nimittäin hiljattain myös, että se on tilannut tarjontaansa uuden Angry Birds -animaatiosarjan ja näytellyn Dragon’s Lair -elokuvan.

Ensi vuodelle suunniteltu Angry Birds -ohjelma koostuu neljästäkymmenestä noin 11 minuuttia pitkästä jaksosta ja kantaa nimeä Angry Birds: Summer Madness. Siinä tutut lintuhahmot nähdään esiteini-ikäisinä kesäleiriaiheisissa kommelluksissa. Huumoriltaan sarjan on määrä ottaa mallia Angry Birds -elokuvilta.

Dragon’s Lair on vuorostaan sovitus vuoden 1983 kolikkopelin tarinasta ja seuraa siis ritari Dirk the Daringin pyrkimyksiä pelastaa prinsessa Daphne lohikäärmeen kynsistä. Parhaillaan keskusteluja päähenkilön ja tuottajan roolista käy Ryan Reynolds. Peliä alkujaan tekemässä olleet Don Bluth, Roy Lee, Trevor Engelson, Gary Goldman ja Jon Pomeroy ovat hekin mukana tuottamassa. Käsikirjoituksesta vastaavat vuorostaan Scary Stories to Tell in the Darkista tutut Daniel ja Kevin Hageman.

Dragon’s Lairin filmatisoinnista tekee erikoisen tapauksen se, että alkuperäinen kolikkopeli oli aikoinaan käytännössä interaktiivinen piiretty, jonka erilaisissa tilanteissa pelaajan oli määrä reagoida oikealla tavalla joko ohjaintikkua liikuttamalla tai nappia painamalla. Reaktioajat olivat tiukassa ja näin henki herkässä, mutta jokaisesta onnistumisesta palkittiin uudella näyttävällä animaatiopätkällä.

Ohessa vanha esittelypätkä Dragon’s Lairista.

Lähde: Netflix, Deadline

Lisää luettavaa