Castlevanian ja Zeldan henki kohtaavat Game Boy Color -estetiikalla – tässä on Shovel Knight -tekijöiden seuraava peli / Uutiset / pelaaja.fi

Castlevanian ja Zeldan henki kohtaavat Game Boy Color -estetiikalla – tässä on Shovel Knight -tekijöiden seuraava peli

2.02.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Mina the Hollower, Shovel Knight, Castlevania, Zelda, GBC, Game Boy Color, Yacht Club Games, Kickstarter,

Mina the Hollower on seuraava peli Shovel Knight -sarjan luoneelta Yacht Club Gamesilta.

Uutukaisellaan amerikkalaisstudio jatkaa retrotyylisten pelien kehittelyä, joskin tasoloikinnan sijaan tulossa on tällä kertaa ylhäältä kuvattua toimintaseikkailua. Keskeisenä mekaanisena ja visuaalisena innoittajana pelille ovatkin toimineet The Legend of Zelda -sarjan Game Boy Color -osat, mutta ripaus Castlevaniaa on sitäkin päässyt mukaan kepeän kauhuteeman muodossa.

Alkuperäisen Shovel Knightin tavoin osa Mina the Hollowerin kehityksestä rahoitetaan Kickstarterin kautta. Yacht Clubilla tosin huomioidaan, että isoin osa peliin käytettävistä varoista tulee silti nyt suoraan studiolta itseltään. Tarkoituksena Kickstarter-kampanjalla olisikin seurata Shovel Knightia tavassa, jolla studio loi kokonaan uuden peliuniversumin yhdessä yhteisönsä kanssa.

Jo muutamassa tunnissa peli on saavuttanut sille asetetun 311 503 dollarin joukkorahoitustavoitteen. Yacht Club ei ole kirjoitushetkellä vielä varmistanut, mitä mahdollisilla lisävaroilla olisi tarkoitus tehdä. Aikoinaan Shovel Knightin suuri joukkorahoitusmenestys johti käytännössä jopa useampaan Shovel Knight -peliseikkailuun.

Ainakin alustavasti Mina the Holloweria on kaavailtu ulos joulukuulle 2023. Pyrkimyksenä se olisi tuoda niin PlayStationeille, Xboxeille, Switchille kuin pc:llekin.

Mina the Hollowerin ohella Yacht Club Gamesin tiedetään työstävän edelleen myös Shovel Knight Dig -peliä yhdessä Nitrome-studion kanssa. Teoksella ei ole toistaiseksi vielä julkaisuajankohtaa.

Lähde: Kickstarter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Spaiku kuva
Spaiku

Hyvältä näyttää.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tosi kivan näköinen tuo GameBoy Color -estetiikka, joka on omaleimaista ja erottuu muista perus kasibitti Nintendon peleistä. Etenkin Oracle of Ages ja Seasons ovat suosikkejani kyseisellä alustalla.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Nätinnäköistä pikseligrafiikkaa ja pelimekaniikoissakin mukavan old school -meininki.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kiinnitin erityisesti huomiota tuohon Minan kykyyn polskia vedessä vailla huolen häivää. Yleensähän vanhoissa retropeleissä KAIKKI vesi on saatanasta, paitsi jos se sataa pisaroina taivaalta! Ihan sama minkä väristä vesi oli, miten myrskyisää se oli ja kuinka iso lammikko oli kyseessä, valtaosa retropelien sankareista tuntui aina skipanneen uimakoulun kokonaan, niin että pienikin kosketus veteen joko tappoi kertalaakista taikka vähintään vahingoitti sinua.

Vaan ei tässä pelissä; Mina painuu pinnan alle yhtä hyvin maalla kuin vedessä. Sinällään mielenkiintoista, että genrelleen täysin validi "este" on päätetty poistaa tässä tykkänään ja haastetta on päätetty tuoda muilla keinoilla. Mistä vetoa että tekijätiimikin on pohtinut asiaa siltä kannalta, että "Tarviiko veden olla aina tappavaa? Eikö se voisi olla kerrankin hyödyllistä pelaajalle?"

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus mecha_no_maniac

Vesihän toimi hyvin vastaavilla tavoilla juuri Game Boy -Zeldoissa. Toki haltuun täytyi ensin löytää räpylät tai vastaavat.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Riepu

Vesihän toimi hyvin vastaavilla tavoilla juuri Game Boy -Zeldoissa. Toki haltuun täytyi ensin löytää räpylät tai vastaavat.

Kappas, en muistanut enää moista, vaikka pelasinkin toista Oraclesia yli 15 vuotta sitten emulaattorilla. Voi hyvinkin olla, etten päässyt edes niin pitkälle, kun matka hyyty johonkin kohtaan, missä muistaakseni piti mennä jollain lentävällä karhulla. Sen enempää en olekaan GB-Zeldoja pelaillut ja muutenkin koko sarja on jäänyt aika vähäiselle huomiolle.

Eli tuo vesi-idea olikin lainattu aika suoraan inspis-materiaalistaan? No siinä tapauksessa se ei ollutkaan enää niin omaperäinen. Epätyypillinen mekaniikka se silti on, ainakin useimmissa pelaamissani retropeleissä, joissa pienikin vesilammikko voisi yhtä hyvin olla rikkihappoa kuolettavuutensa perusteella.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Nyt voi odottaa laatua. Shovel Knight oli mun 2014 vuoden peli.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Game Boy Color -estetiikkaan kyllä kuuluisi omasta mielestä olennaisena osana se näytön vähän vihertävän harmaan sävyinen tausta. Musta kielii enemmänkin NES:istä. 0/10 pelaamatta paskaa.

No ei oikeasti, Shovel Knightin jälkeen Yacht Club Gamesin uudet tuotokset kiinnostaa aina.