Las Vegasissa juuri käynnistyneet CES-messut jättivät Xbox-pelaajat kylmäksi. Aloituspuheenvuoron pitänyt Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ei maininnut uudesta konsolista mitään.

Juontaja Ryan Seacrestin vetämä keskustelumuotoinen esitys jäi teknologiapainotteiseksi. Windows Phone 7 ja Windows 8 -käyttöjärjestelmät varastivat shown.

Xbox 360:lle toki julkistettiin jälleen lisää maksullisia videopalveluja, joita tuskin nähdään euroopassa. Myös Kinectin rooli tulee pysymään Xboxin lähitulevaisuudessa suurena.

Kinect for Windows ainoa uutinen

Myös Windowsin Kinect-tuki sai virallisen vahvistuksen. Microsoft tekee yhteistyötä yli 200 yrityksen kanssa varmistaakseen hyvän Kinect-kokemuksen myös pc-käyttöjärjestelmällä. Kinectin yhteensopivuus laajenee lähiviikkojen aikana. Sovellukset levittyvät autoteollisuudesta terveydenhuoltoon.

Metro UI -käyttöliittymä sai osansa Ballmerin energisestä hehkutuksesta. Loppuvuonna 2011 päivittynyt Xbox 360 -dashboard viimeisteli yhteisen ilmeen kaikkien Microsoft tuotteiden kesken. Windows 8:n myötä pc-käyttöjärjestelmä, puhelin ja pelikonsoli ovat samalla viivalla.

Teknologiasta, Nokian Lumia-puhelimista ja Windows 8:sta kiinnostuneiden kannattaa vilkuilla video Microsoftin sivuilta. Yllätysvieraana showssa esiintyi myös perin merkillinen Tweet Choir -gospelkuoro, jolla on potentiaalia nousta klassisten keynote-outouksien rinnalle. Xbox-pelaajille aloituspuheenvuoro ei Seesamikatu-naamapalmuilun lisäksi tarjoa mitään.

Kansainväliset CES-messut ovat tietotekniikka-alan suurimpia vuotuisia tapahtuma. Pitkän historiansa aikana messuilla on esitelty mullistavia laitteita, kuten vhs-nauhuri, cd-soitin, Xbox-konsoli ja plasma-tv.

Lisää luettavaa