Civilization-haastaja Humankind luopuu Denuvo-kopiosuojauksesta julkaisussa – "integraatio ei ole tarpeeksi hyvä" / Uutiset / pelaaja.fi

Civilization-haastaja Humankind luopuu Denuvo-kopiosuojauksesta julkaisussa – "integraatio ei ole tarpeeksi hyvä"

21.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Civilization, Amplitude, Amplitude Studios, Humankind, Strategia, Denuvo, kopiosuojaus, DRM

Elokuussa saapuva strategiapeli Humankind on luopumassa Denuvo-kopiosuojausjärjestelmän käytöstä julkaisussaan, kehittäjä Amplitude Studios on ilmoittanut.

Peliä on testattu nyt tovin aikaa suljetussa beta-kuosissa ja myös Denuvon käyttöä on mietitty oleellisena osana peliä. Amplitude Studiosilla kun nähdään, että lyhyelläkin tähtäimellä se voisi auttaa tukemaan oleellisella tavalla pitkään ja hartaasti työstetyn pelin julkaisua.

– Olemme tehneet töitä tämän pelin parissa nyt yli neljä vuotta ja henkilökohtaisesti se on ollut minun unelmaprojektini viimeisen 25 vuoden ajalta. Olemme olleet tämän vuoden toivotuimpia pelejä Steamissa, joten tiedämme, että olemme piraattien kohteena kovemmin kuin yhdenkään aiemman pelimme kanssa. Jos Denuvo voisi pidätellä murretun version saapumista edes muutaman päivän, helpottaisi se jo suojelemaan julkaisuamme, studiopomo Romain de Waubert de Genlis toteaa.

Studiossa on beta-testin tiimoilta tultu kuitenkin tulokseen, ettei Denuvo toimi pelissä tällä hetkellä nykyisellä toteutusratkaisullaan tarpeeksi hyvin. Prioriteettina Amplitudella kun on kuitenkin tarjota paras mahdollinen pelikokemus, johon Denuvon mukanaolo ei saisi vaikuttaa.

– Koemme että tämä on mahdollista oikeanlaisella integraatiolla, mitä halusimme testata myös suljetussa betassa. Näimme kuitenkin, että nykyinen integrointitapa ei ollut tarpeeksi hyvä emmekä voi korjata sitä ennen julkaisua. Olemme siis poistamassa sen, Amplitude-johtaja summaa.

Denuvo ja DRM-teknologia ylipäätänsä puhuttavat alituiseen pc-pelaamisen kohdalla. Viimeisimpänä asia on noussut puheeksi varsinkin Resident Evil Villagen kanssa. Capcom päätyi päivittämään peliä hiljattain, koska sen kopiosuojausjärjestelmien katsottiin tehneen hallaa pelin suorituskyvylle.

Humankind on määrä julkaista Windows-ja Mac-koneille sekä Stadialle 17. elokuuta. Laajemmin pelistä voi lukea heinäkuun Pelaaja-lehdestä.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Onpa yllättävän rehellinen ulostulo julkaisemattomasta pelistä ja vielä studiopomon suusta. Toivottavasti tätä ratkaisua kunnioitettaisiin myös piraattipiireissä, sillä se on jo niin vanha vitsaus, kun piraatit pyörivät paremmin ja muutenkin ovat yleisesti koneen kannalta terveellisempiä kuin Denuvo.

Itse en ole välittänyt suojauksesta tähän asti, koska ongelmia ei ole ollut. En myöskään ole ottanut sen ihmeemmin selvää, pyöriikö pelit paremmin ilman suojausta, koska nämä tulee kuitenkin ostettua kaikille mahdollisille jakelualustoille, joilla ensimmäisenä julkaistaan.

Nostoja