Civilization-luoja Sid Meier varoittaa pelialaa NFT:n vaaroista – "pelattavuus laitettava edelle" / Uutiset / pelaaja.fi

Civilization-luoja Sid Meier varoittaa pelialaa NFT:n vaaroista – "pelattavuus laitettava edelle"

1.03.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
Civilizationin isä Sid Meier varoittaa pelialaa NFT:n vaaroista – "pelattavuus laitettava edelle"

Kehittäjälegenda Sid Meier varoittaa suunnasta, johon pelien monetisointi muun muassa NFT-teknologian avulla on viemässä pelialaa ja itse viihdemuotoa.

Civilization-sarjankin isänä tunnettu Meier on kertonut BBC:n haastattelussa olevansa huolissaan, että pelien alati kehittyviä rahoitusmalleja suunniteltaisiin kasvavissa määrin pelimekaniikan ja pelattavuuden kustannuksella. Hän varoittaakin muita kehittäjiä, kuinka suunnanmuutoksella ja NFT:n kaltaisen teknologian puskemisella on konkreettinen vaara vieroksuttaa pelaajat pois pelien parista.

– Todellinen haaste ja samalla mahdollisuus on pitää huomio pelattavuudessa. Se tekee peleistä uniikin, erikoisen ja vetoavan viihdemuodon. Kun tämä unohdetaan ja pelejä tehdään monetisaatio edellä, unohdamme tehdä loistavia pelejä. Niistä muovautuu enemmänkin koneistoja tai mahdollisuuksia jollekin aivan muulle. Tällöin alamme harhautua tieltä, Meier varoittaa.

Samalla hän muistuttaa, että kilpailu ihmisten ajankäytöstä kasvaa koko ajan erilaisten viihteenmuotojen myötä. Juuri tämän takia hän pitää tärkeänä, että kehittäjät jatkavat panostamista laatuun ja hauskaan pelattavuuteen.

– Olemme vielä hyvässä asemassa, mutta meidän on ymmärrettävä pelattavuuden kriittinen rooli tässä. Juuri se pitää pelaajat ilosina ja kiinnostuneina, Meier muistuttaa.

Lähde: BBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

"Todellinen haaste ja samalla mahdollisuus on pitää huomio pelattavuudessa. Se tekee peleistä uniikin, erikoisen ja vetoavan viihdemuodon. Kun tämä unohdetaan ja pelejä tehdään monetisaatio edellä, unohdamme tehdä loistavia pelejä. Niistä muovautuu enemmänkin koneistoja tai mahdollisuuksia jollekin aivan muulle. Tällöin alamme harhautua tieltä, Meier varoittaa."
Mobiilipuolellahan tuo on jo toteutunut täsmälleen noin f2p-peleissä.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Onneksi lompakolla voi äänestää, enkä aio yhtäkään NFT-pelleilyyn mukaan lähtenyttä yhtiötä tukea. Onneksi backlog on niin laaja, että sieltä löytyy pitkäksi ajaksi pelattavaa vaikka yhä useampi iso yhtiö alkaisi nuoleskella NFT:tä.

Nostoja