Uusi Civilization VI -laajennus Gathering Storm on paljastunut. Pelin toinen isomman luokan lisäosa ilmestyy Windows-koneille ensi vuonna 14 helmikuuta tehden erityisesti ympäristöstä isomman osan peliä.

Ympäristöjen uusi rooli näkyy lisäosassa varsinkin erilaisina luonnonilmiöinä sekä ilmastonmuutoksena. Tulvien merkitys on esimerkiksi kasvanut ja kokonaan uusina asioina esittelyn ovat saaneet tulivuoret ja myrskyt, jotka pystyvät olemaan sekä tuhovoimaisia että myös keinoja rikastaa niiden läheisyydessä olevia alueita. Ilmastonmuutos voi pitkällä tähtäimellä kasvattaa erilaisten ilmiöiden esiintymismäärää ja luoda muunlaisia haitallisia vaikutuksia, kuten merenpinnan nousua, mihin voi vuorostaan vaikuttaa kehittämällä energiaratkaisuja, jotka eivät esimerkiksi nosta ympäristön lämpötiloja.

Mahdollisuus uuteen diplomaattiseen voittoon saapuu sekin samalla peliin. Tämä tapahtuu vaikuttamalla isosti maailmanlaajuisen kongressiin ja siellä tapahtuviin päätöksiin. Kongressi voi esimerkiksi asettaa kieltoja tietyille asioille ja vaikuttaa näin niin ilmastoon kuin kansojen toimintaan. Ultimaattisena tavoitteena diplomatiavoitossa on nousta muiden kansojen suosioon joko Nobelin rauhanpalkinnon voittamalla tai hätäavun antamisen kautta.

Muita Gathering Stormin muutoksia ovat esimerkiksi uudet keinot muovata ympäristöjä rakentamalla esimerkiksi kanaaleja. Luvassa on yhtälailla uusia johtajia, ihmeitä, skenaarioita ja tuoreita tulevaisuuteen painottuvia teknologioita, jotka syntyvät osin jonkinlaisen satunnaisuuden kautta niiden spekulatiivisen luonteen johdosta.

Traileri Gathering Stormista on nähtävillä ohesta. Pidempi selostus lisärin annista on löydettävissä lähdelinkistä.

Lähde: Civilization VI (kotisivu)

Lisää luettavaa