Cliff Bleszinskin on aika palata – kehittäjäveteraani perusti oman studionsa / Uutiset / pelaaja.fi

Cliff Bleszinskin on aika palata – kehittäjäveteraani perusti oman studionsa

5.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Entinen Epic Games -kehittäjä Cliff Bleszinski on perustanut oman pelistudionsa. Vanhan Gears of War -suunnittelijan käsissä syntynsä on saanut Boss Key Productionsiksi kutsuttu yritys, joka tulee toimimaan Bleszinskin kotikaupungissa Raleighissa Pohjois-Carolinassa.

Pelisivusto Polygonin käsiinsä saamien dokumenttien mukaan Bleszinski on rakentamassa uutta studiota yhdessä Arjan Brusseen kanssa. Aiemmin urallaan Brussee on ollut mukana muodostamassa Killzone-kehittäjä Guerrilla Gamesia ja luomassa esimerkiksi Bleszinskillekin tuttua Jazz Jackrabbitia. Viimeisimpänä hän on vaikuttanut tuottajana EA:lla Battlefield Hardlinen parissa.

Kirjoitushetkellä Boss Keyn virallinen kotisivu on osin jo pystyssä, mutta toistaiseksi siellä ei ole nähtävillä mitään yhtiön tyyliteltyä logoa kummempaa. Aiemmin viikolla sivusto tarjosi mahdollisuuden tilata uutiskirjeitä, minkä lisäksi se sisälsi linkkejä kolmeen eri Twitter-tiliin. Yksi näistä oli Bleszinskin ja yksi Boss Keyn. Kolmas sen sijaan on mahdollisesti perustettu Boss Keyn ensimmäiselle pelille, johon tällä hetkellä viitataan nimellä Blue Streak.

Epic Gamesilla huimat 20 vuotta viettänyt Bleszinski on ollut sivussa pelinkehityksestä vuoden 2012 lokakuusta lähtien. Viime maanantaina mies vahvisti Twitterissä, että hänen "eläkkeensä" on viimein lähestymässä päätöstään. Lisätietoja Bleszinskin paluusta on tarkoitus kuulla ensi viikolla.

Lähde: Polygon, Cliff Bleszinski (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Sitten jännitetään, mobiilia vai sosiaalista huttua vai free-2-playtä? Vaiko sosiaalisia free-2-play mobiilipelejä? Mikä tulee oikeita pelejä, niin nostan herralla hattua.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Sitten jännitetään, mobiilia vai sosiaalista huttua vai free-2-playtä? Vaiko sosiaalisia free-2-play mobiilipelejä? Mikä tulee oikeita pelejä, niin nostan herralla hattua.

Ja näitä 'oikeita pelejä' ei vai voi sitten tavata mobiilialustalla tai muissa mainitsemissasi malleissa? Siihen suuntaan ainakin tällä hetkellä koko peliteollisuus on väkisinkin menossa, joten veikkaisin, että niitä sinun oikeita pelejäkin aletaan noissa pelisaleissa näkemään vähitellen yhä enemmän ja enemmän.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ei paljoo kyllä ole odotukset korkella ja enintään jotain free to play peliä odotan tulevan sieltä

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Mistä tämä free-to-playn ja mobiilipelin odottaminen on peräisin? Kumpikaan herroista ei ole koskaan tehnyt mitään sellaista. Itse veikkaan toiminta fps:ää, mutta saapi nähä mitä sieltä tulee.