Codemastersilta uutuuspeli Grid Autosport – rakennusaineina fanipalaute ja autenttisuus / Uutiset / pelaaja.fi

Codemastersilta uutuuspeli Grid Autosport – rakennusaineina fanipalaute ja autenttisuus

22.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Codemastersin autopelisarja Grid on tekemässä paluun tänä kesänä. Kesäkuun 27. päivä brittiläisstudio on tuomassa kauppoihin Grid Autosportin, jota pelaamaan ollaan pääsemässä sekä Xbox 360:llä, PlayStation 3:lla että pc:llä.

Vaikka Grid 2:n julkaisusta on ehtinyt kuluva vasta noin vuosi, lupailee Codemasters Autosportista jopa varsin erilaista kokemusta edellispeliin nähden. Yhtiö kertoo kuunnelleensa Autosportia varten tarkkaan pelaajien Grid 2:sta antamaa palautetta ja näin ollen uusi peli on laitettu hyödyntämään enemmän erityisesti aiempaa autenttisempaa ajokokemusta. Tämän pitäisi sekä tuntua ajettavuudessa että näkyä myös varsinkin ohjaamonäkökulman palaamisessa.

Jonkinlainen Codemastersin vanhojen TOCA-pelien henki pitäisi tuotoksessa olla myös läsnä.

Sisältönsä osalta noin muuten Autosports päästää ajamaan kilpaa 22 lokaatiossa ja sadalla eri reitillä, joissa alleen saa useita erilaisia kiesejä aina GT-autoista avorenkaisiin kaaroihin. Periaatteessa erilaisia autokisatyyppejä löytyy kaikkiaan viittä eri luokkaa ja halutessaan pelaajat voivat keskittyä pelin yksnpelikampanjassa vain muutamiin niistä, mikäli tietyillä ajoneuvoilla ajaminen sattuu miellyttämään huomattavasti muita enemmän.

Toki moninpelaamaankin Autosportissa myös päästään. Codemasters lupailee myös paljastavansa pelistä vielä läjän lisätietoja pitkin tulevia viikkoja.

Ohessa Grid Autosportin julkistustraileri.

Lähde: Codemasters Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Näyttäähän se ihan hienolta, mutta toivottavasti se ei ole yhtä typerä peli, kuin Grid 2 kahden minuutin kisoineen, jotkaa pakottivat törttöilemään jotta ehtisit edes jotenkin kisan kärkeen jos meinasit. Sekä typerä valinta jättää cockpit kamera pois.

Olisi myös kiva nähdä PC-alustalla jotain enemmän Gran Turismon tyyppistä juttua, jossa oman auton saisi myös ihan valita lukuisista, vaikka nyt mitään yli tuhatta menopeliä ei tarvitakaan, varsinkin jo 80% niistä on vuoden 2004 pelistä copy/pastettu. Sega GT on varmaan genren ainoa edustaja PC:llä ja sekin oli jo vuonna 2001 ja normaaliin tapaan läpimätä porttaus.

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Vanhat Tocat oli simulaattoripelejä. Pelisarja meni mielestäni ihan arcadeksi viimeisillä osilla. Nimi Toca putosi myös pois samalla. Nyt olisi hieno jos palattaisiin juurille. Katsotaan kuinka paljon on menty parempaan suuntaa. Suunta on ainakin oikea. Pistäkää local multiplayer peliin myös please.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Snaketus, huomaa kaukaa että Gran Turismo 5/6 eivät ole sinulle tuttuja jos todella luulet että 80% autoista ovat täsmälleen samannäköisiä kuin 2004 vuoden Gran Turismossa, puhumattakana fysiikoista. Typerä väite kaikin puolin.
PC:llä on ollut moniakin vastaavia mutta ne eivät ole koskaan myyneet kovin kummoisesti, Tocat, Test Drive Unlimited, NFS Porsche Unleashed, Shift 1 ja 2 jne jne.
Forza sopisi varmaan PC:lle paremmin kuin GT sarja sellaisenaan mutta kumpaakaan ei ole saatavilla, ainakaan vielä.

Käyttäjän Jester kuva
Jester
Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82

Snaketus, huomaa kaukaa että Gran Turismo 5/6 eivät ole sinulle tuttuja jos todella luulet että 80% autoista ovat täsmälleen samannäköisiä kuin 2004 vuoden Gran Turismossa, puhumattakana fysiikoista. Typerä väite kaikin puolin

Siis joo ihan typerä väite.....

GT6 autolista on suoraan GT4 otettu. Ja kaikki autot on vain vuosimalli 2012-2014 nykyjään. Se on ihan eriasia että ajaako vuosimallia 2001 nsx,skylinellä,supralla jne. Vai 2014 mallilla. :D Puhumatikaan siitä että 1100 autosta vain 900 on japseja. Jee jee

GT4 autolistahan oli GT2 autolista, ainut että uudet versiot oli nostettu rinnalle. GT5 ja GT6 autolistaa kun rupeaa vertaamaan niin onhan se naurettavaa. Copy paste ja vuosimalli päivitykset. Kuinka monta UUTTA autoa siinä on.

Kuinkahan monta Skyline:ä on GT6? Sitä en ole laskenut. Kyllä varmaan 50kpl saatu jo rikki, saavutus tietysti sekin. ;D

Nimimerkilllä GT1-5 löytyy. Enää en samoilla autoilla jaksa rullata. Ja omistan vielä prologuet:kin vielä.
Forza 3 lähtien en ole enää Turismoihin koskenut. Forzasta oikeesti löytyy muitakin kuin ne perus uudet autot. Ja fanien toiveita kuunnellaan. GT sarja ei koskaan tule muuttumaan. Siihen kun ei edes dlc autoja jakseta tehdä.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

1100 autosta 900 japskeja ? Huomaa kyllä että et sinäkään Jester GT:hen ole perehtynyt sitten GT4:sen. Koska jos kaikki Japskit jätetään ulkopuolelle, on pelissä 600 eurooppalaista ja amerikkalaista autoa. Melkein sama kuin sanoisit että Forza nelosessa ei ole ainuttakaan samaa autoa kuin mitä oli aiemmissa osissa ? Forza vitosessakin on DLC autoja mutta niistäkin 90% on samoja mitä oli jo nelosessa peruspelissä mukana, hurraa sille.
GT sarjaa ei tulla muuttamaan arcade kaahailuksi se on totta ja Rewindit jätetään amatööreille, piste.

Käyttäjän Jester kuva
Jester
Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82

1100 autosta 900 japskeja ? Huomaa kyllä että et sinäkään Jester GT:hen ole perehtynyt sitten GT4:sen.

Juu ei ole koskaan PS3 edes käyttänyt. Käy tuolla ja sano sitten etten ole perehtynyt sarjaan:
http://britgamer.co.uk/2013/11/06/how-many-cars-does-gran-turismo-6-really-have/

There’s something wrong here. More than two thirds of all the cars in this brand new game aren’t new at all. They first appeared in Gran Turismo 4 (or possibly earlier, because I stopped counting there), which was a PlayStation 2 title

HUPSIS millais mä kirjoitin siitä copy/paste autolistasta.

Here’s a chart of cars split by manufacturer. It’s no surprise that it’s dominated by the Japanese marques. The top 5 are all Japanese, and account for 561 cars, which is nearly half (47%) of all the cars in the game.

SELVÄSTI ALLE PUOLET :D Pitäiskö mun nyt mennä kiljuen ostamaan tuo peli kaupasta?

Siitä katselemaan koko autolistaa: http://www.gran-turismo.com/local/jp/data1/products/gt6/carlist_en.html

Hiukan vaan mietityttää tuon listan tarkkuus Lamborghini Countach 25th Anniversary '88 ekaa kertaa GT6. Miksi minulla on tuo GT5 tallissa? Minun on tietty varmaan Lamborghini Countach '88. Ja sehän on sitten ihan eri auto....

Kelaamista ei ole pakko käyttää, sen saa kokonaan jätettyä pois mielestäni. Forzassa on paljon samoja autoja mutta autovalikoima on todella laaja ja peli sisältää paljon 1960-1990 autoja. Ja vanhat autot lisääntyy kivasti.

Forzassa kaikki autot ovat myös hyviä ajaa. Toisin kuin GT sarjassa. Jenkit on niin sysipaskoja kun olla voi, ja virittäminen ei auta. Ja kaikki made in japan on niin PIIP hyviä.

Forzan hienoin puoli on se että ostat vaikka 1980 131 Fiat:in virität sen ja ajat sillä voittoon. Ja kyllä sillä vakiona pärjää muistaakseni kanssa. Kisasarjoja kun on niin paljon.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Oletan että et ole tainnut ajaa amerikan raudoilla kauheasti ? Ihan vain tiedoksi että suurin osa ennen vuotta 89 tehdyistä ovat oikeasti kamalia ajaa mutkaisella radalla, vink vink.
Forzassa kaikki autot ovat hyviä ajaa mutta oikeasti suurin osa pelissä löytyvistä autoista EI ole hyviä ajaa, piste.
En odota että ihmiset ostavat peliä josta eivät pidä, sehän on selvä asia ? Siitä ei tarvitse ruveta nillittämään kuin mikäkin kävelevä tietopankki.
Ok olet ehkä pelannut sarjan aiempia osia, so what ? Lamborghini Countach '88 on kutosessa vihdoin se Premium mitä se ei ollut vitosessa, en nyt sano että hurraa sille mutta onhan sekin jotain.
GT:ssä kun sisustat on tehty pieteetillä mikä on mahdollista vasta Forza vitosessa eikä siinäkään onnistu sateella saatikka yöllä ajaminen, melko halpaa kun ottaa huomioon uuden raudan.

forzan ajaa ilman ajoapuja läpi vaikka vakio Pintolla, LMP kisoissa tosin pitää käyttää viritettyä VW Kuplaa vuodelta '63 koska sehän on sitä realismia mitä pelaajat tahtovat :)

Forza on hyvä peli, mutta ihmiselle joka oikeasti välittää itse ajamisestakin on Gran Turismo kahdesta paljon parempi vaihtoehto (ja autoista)

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Anyways, toivotaan että Grid toisi jotain uutta ajopeligenreen koska sellaisia tarvitaan, parastahan on että jos Grid on hyvä, ei se päädy pelkästään fanipoikien nokittelupeliksi koska sekä PS että Box omistajat voivat sen omistaa.

PS, Itse pelaan molemmilla konsoleilla enkä siis suosi vain toista toisen kustannuksella