Command & Conquer 3 -haastattelu / Uutiset / pelaaja.fi

Command & Conquer 3 -haastattelu

20.06.2006 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
15

Kesäkuun PCpelaajan Command & Conquer 3 -ennakossa oli lyhyitä kommentteja pelin vastaavalta tuottajalta Mike Verdulta. PCpelaaja haastatteli miestä pidempääkin, mutta tilanpuutteen vuoksi haastattelu ei mahtunut kokonaisuudessaan lehteen. Seuraavaksi siis tämän Legend Entertainmentin aikoinaan perustaneen pelialanveteraanin haastattelu kokonaisuudessaan.

mverdu_1.jpg

Tosiaikastrategiapelien lajityyppi on muuttunut paljon viime vuosina ja kilpailua riittää. Kuinka viette pelityyppiä eteenpäin Command & Conquer 3:lla ja kuinka saatte pelistä tuoreen tuntuisen?

– Yhdistämme nopean, sulavan ja hauskan pelattavuuden uuteen tapaan kertoa tarinaa tosiaikastrategiapelissä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä teemme pelin yksinpelikampanjassa. Palkitsemme pelaajia heidän käyttämästään pelityylistä ja annamme pelaajien tehdä tehtävien kulkuun vaikuttavia valintoja ennen tai jopa kesken niiden suorittamista.

Pyrimme myös saamaan pelaajat mahdollisimman paljon sisälle pelin tarinaan. Juoni tullaan sitomaan pelissä kaikkeen niin, että se tuntuu olevan joka puolella, eikä vain tavanmukaisissa välianimaatioissa. Toki niitäkin löytyy, mutta tarinalliset elementit koostuvat myös lukuisista pienistä yksityiskohdista, kuten tehtävänannoista, taistelukentillä kuultavista radiokeskusteluista, tehtävien aikaisista tapahtumista, tietopankista ja salaisista hahmoista. Meillä on jopa tarina, joka ylittää pelin normaalit rajat, mutta tästä lisää myöhemmin.

Tarinaa tukemaan olemme luoneet erittäin yksityiskohtaisen pelimaailman kaikkine eri vivahteineen. Ensimmäisen C&C-pelin Tiberium-maailma on aina ollut mielenkiintoinen tapaus: sieltä löytyy Maapallon ulkopuolelta saapunut itsestään uusiutuva aine, joka uhkaa laajeta koko planeetan kattavaksi, GDI:n ja NOD:in välinen sota ja täydellinen pelipahis, Kane. Olemme jatkaneet tämän maailman kehittämistä, laajentamista ja kuvaamista niin pitkälle, että se on yksi sisällöllisesti rikkaimmista pelimaailmoista, joita olen koskaan nähnyt. Ryhmä lahjakkaita ihmisiä on lisännyt lihaa maailman luiden päälle kuvaamalla GDI:n ja NOD:in syntyä, Tiberium-sotien aikajanaa, Kanen historiaa, sen maailman yleistä tilaa ja miljoonaa muuta yksityiskohtaa.

Kutsuimme jopa Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tiedemiehiä suunnittelemaan kanssanne Tiberiumin ominaisuuksia, kuten sen alkuperän, kuinka se toimisi atomitasolla, kuinka se vaikuttaa eläviin olentoihin ja miksi se on niin suuri energianlähde. Nyt meillä on valtava kokoelma kuvia, videoita ja dokumentteja jotka kuvaavat kaiken mahdollisen Tiberium-maailmastamme.

Uuden yksinpelikampanjan ja tarinan lisäksi päivitämme myös C&C-pelityyppiä niin, että se pysyy tuoreena. Lisäämme siihen ominaisuuksia jotka ovat vakioita nykypäivän tosiaikastrategiapeleissä ja kehitämme lisäksi uusia, koko lajityyppiä eteenpäin vieviä juttuja. Esimerkkinä mainittakoon liikkuvat tukikohdat, yksiköt jotka saavat uusia ominaisuuksia mitä lähempänä ne ovat ionimyrskyn keskustaa, yksiköt jotka yhdessä toimiessaan antavat pelaajalle uusia ominaisuuksia käytettäväksi ja World Domination –pelitila, jossa pelaajat voivat tehdä oman kampanjansa rakentamalla omat armeijansa ja valloittaen alueita pelikartalla.

GDI armored column.jpg

Kuinka paljon uutta ja vanhaa uusi peli sisältää?

– Palaamme ehdottomasti Tiberium-maailmamme juurille. GDI, NOD ja Kane ovat kaikki mukana, samoin tietyt klassiset C&C-yksiköt kuten Orca, Mammoth-tankki, kommando, häivetankki ja monet muut. Superaseet, kuten GDI:n ionitykki ja NOD:in ydinase tekevät myös paluun. Totta kai mukana on myös uusia yksiköitä, rakennuksia, hahmoja, paikkoja ja jopa kolmas pelattava osapuoli. Silti kyseessä on pohjimmiltaan klassisesta C&C-pelistä.

Voitko kertoa jotain pelin tarinasta?

– Peli alkaa vuodesta 2047. Tiberium on levinnyt laajalti ympäri Maapalloa tehden suurista alueista asuinkelvottomia. GDI ja NOD ovat taistelleet loppu planeetan hallinnasta jo vuosikymmeniä. Kun tarina alkaa, pitkä sota GDI:n ja NOD:in välillä on hiipunut lähivuosien aikana enemmänkin hiljaiseksi asemasodaksi. Jotkut GDI:ssä uskovat, että NOD on jakautunut useisiin pienempiin ryhmittymiin ja on hajoamisen partaalla. Toiset taas uskovat NOD:in suunnittelevan massiivista sotilasoperaatiota.

Pessimistien arvio osoittautuu oikeaksi. Psykopaattisen ja karismaattisen Kanen johdolla NOD:in veljeskunta lähtee suurhyökkäykseen, joka alkaa GDI:n kiertoradalla sijaitsevan komentokeskuksen avaruusasema Philadelphian ydinohjuksella tuhoamisella. NOD:in armeija vyöryttää siitä syntyneessä kaaoksessa GDI:n tukikohtia. Taistelu raivoaa joka puolella maailmaa ja se on vasta alkua.

Kuinka monimutkainen peli tulee olemaan?

– Teemme parhaamme, että peli vetoaisi sekä ammattipelaajiin, että satunnaisempiin pelaajiin. Muokkaamme ja parantelemme käyttöliittymäämme niin, että peli tuntusi hyvin nopealta ja vastaa hyvin kontrolleihin. Tavoitteemme on tehdä nopeatempoinen ja helposti ohjattava tosiaikastrategiapeli, joka tuntuu klassiselta Command & Conquerilta. Tämä tarkoittaa sitä, että peli ja yksiköt vastaavat ohjauskäskyihin välittömästi.

Ohjauksen lisäksi hiomme myös muita käyttöliittymän jouhevuuteen vaikuttavia tekijöitä, kuten yksiköiden reitinetsintää, tekoälyä ja muita vastaavia ominaisuuksia.

Tulemme myös panostamaan viimeistelyyn ja tasapainotukseen. Kutsumme kehityksen loppuvaiheessa parhaat C&C-pelaajat auttamaan meitä pelin testauksessa, tasapainotuksessa ja hiomisessa.

Uskomme, että voittaaksemme ammattipelaajat puolellemme meidän täytyy tehdä nopea ja välittömästi käskyihin vastaava hyvin tasapainotettu peli. Yritämme kovasti saada aikaiseksi jotain, mikä kelpaisi pelattavaksi myös turnauksissa.

Mammoth Tank Sentries.jpg

Eroaako C&C 3:n moninpeli jotenkin muiden pelien vastaavasta?

– Oli kyse sitten yksin- tai moninpelistä, minusta on tärkeää että kaikki on tasapainotettu keskenään, ja että pelaaminen sujuu kuin valssi. Siksi edellisessä vastauksessa kertomani asiat ovat erittäin tärkeitä.

Mitä mieltä olette kilpailijoista? Onko viime aikoina julkaistu jotain sellaisia tosiaikastrategiapelejä, joista piditte?

Act of War oli mielestäni hieno peli. Siinä oli paljon hyviä ideoita.

Monista tosiaikastrategipelien lajityyppi ei enää voi juurikaan kehittyä eteenpäin. Onko tämä mielestänne totta ja onko sille edes tarpeen kehittyä?

– Kyllähän lajityyppi kehittyy, mutta prosessi on paljon hitaampi kuin itse haluaisin. Tulevaisuudessa näen potentiaalia massiivisille verkkostrategiapeleille, joissa ihmisten välinen strategisointi ja taktikointi pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin.
Itse haluaisin laajentaa strategisten karttojen kautta pelattavien tosiaikataisteluiden ideaa entistäkin monipuolisemmaksi.

Perustasolla ainakin tekoälyssä on aina kehittämisen varaa. Kuvittele sotilaita, jotka osaavat automaattisesti mennä suojaan ja käyttää maastoa hyväkseen tai jotka käyttäytyvät älykkäästi ryhminä. Lisäksi voimme myös odottaa kehittyneempää pelifysiikkaa ja taisteluiden aikana muokkautuvia ympäristöjä.

Ensimmäinen Dune oli peli joka synnytti koko tosiaikastrategiapelin lajityypin. Aiotteko vielä palata aiheen pariin jossakin välissä?

– Rakastin Dune II:sta! Minulla on vieläkin paljon hyviä muistoja siitä pelistä. Minusta olisi todella hienoa nähdä uusi Frank Herbertin maailmaan sijoittuva peli. Vain aika kertoo, ilmestyykö vielä joskus uusi Dune-peli.

harvester.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

http://www.gamingbits.com/content/view/816/2/

Tulossa xbox 360:lle?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kyllä c&c3 tulee myäs XO:lle

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

World Domination –pelitila kuullostaa kyllä hienolta, mutta kun muistaa millainen oli tBfME2:sen The war of the ring-pelitila, niin mielenkiinto laskee huomattavasti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Command and coquer on bestis!!!!!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

commnd & conquer 3 2006 pop !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tulee XO:lle, aika kumma, mielestäni RTS pelit ei vain oikein toimi konsoleille. Muistan kuinka kaverini osti red alertin sen PSX ja ohjaaminen oli todella tönkköä, noh kaipa nämä toimivat paremmin XO:lla

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pidin todella paljon C&C Red Alert peleistä. Tämä täytyy hankkia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivottavasti ei olisi aivan hirvittävät laite vaatimukset, jotta pystyisi pelaamaan entisellä koneella. Toisaalta olen valmis ostamaan uudenkin koneen, jos peli täyttää odotukset (jotka ovat generalsin jälkeen erittäin kovat). Command & Conquer 3:sta (ja Diablo 3:sta) odotellen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Piru, c&c rulaa!!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tulipa hieman nostalgia kyyneleitä kun mainittiin Dune(t) lopussa :) C&C 3 tulee olemaan ostamisen arvoinen! Jo lapsena ihastuin C&C ja Red Alert peleihin.

Nostoja