Command & Conquer -klassikkojen paluuta suunnitellaan pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Command & Conquer -klassikkojen paluuta suunnitellaan pc:lle

11.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Electronic Arts suunnittelee tuovansa takaisin klassisia Command & Conquer -pelejä remasteroidussa kuosissa.

Yhtiössä tuottajana hääräävä Jim Vessella julkaisi torstaina Reddit-sivustolla kirjoituksen, jossa hän toteaa EA:n ymmärtävän fanien haluavan Command & Conquerin palaavan pc:lle. Sarjan 25-vuotisjuhlavuoden lähestyessä EA onkin alkanut pallotella ideaa ehostetuista Command & Conquer -osista jo siinä määrin, että töitä hankkeen eteen on pelijätin sisällä jo myös tehty. Seuraavaksi Vessella ja kumppanit haluavat kuitenkin kuulla yhteisön mietteitä asiasta sekä yleisesti Command & Conquerin pc-tulevaisuudesta.

Tällä hetkellä ainut virallisesti julkistettu Command & Conquer -hanke EA:lta on Command & Conquer: Rivals. Kyseessä on hieman Clash Royale -hengessä tehty mobiilipeli. Viimeksi isompi virallinen Command & Conquer -peli nähtiin vuonna 2010 Command & Conquer 4: Tiberian Twilightin muodossa. Sen jälkeen EA on tehnyt kokeilua sarjan parissa muun muassa selainpelien markkinoilla ja yrittänyt sovittaa sarjaa myös muunlaiseen ilmaispelimuotoon. Muun muassa vuonna 2013 ilmainen pc:lle työstetty Command & Conquer -peli kuitenkin kuuluisasti peruttiin ennen virallista julkaisua.

Command & Conquerin loi alunperin amerikkalainen strategiapelikehittäjä Westwood vuonna 1995. Jo 90-luvulla se kasvoi kattamaan useamman alisarjan, kuten isosti rakastettuun Red Alertin, ja auttoi rakentamaan pohjaa koko reaaliaikaisten strategiapelien genrelle. Yksi sen tavaramerkkejä on aina silloin tällöin ollut myös oikean elämän näyttelijöille kyllästetyt välipätkät.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Remasteroitu ykkös Red Alert olisi kyllä ehkä parasta ikinä.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Toivottavasti tapahtuu ja toivottavasti juuri nuo näyttelijöillä tehdyt scenet tekevät myös paluun.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Uusi /remasteroitu C&C kyllä kelpaisi.

Käyttäjän Kapache kuva
Kapache

Ja lampaat taas ostamassa vanhaa peliä uusilla graffoilla.. Keskittyisivät tekemään uutta, esim uusi RTS naksuttelu jos jotain vanhaa pitää kopioida.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Jep, C&C remasted, mutta vain uusintana graffat ja bugit pois, eli ei siis mitään uusia juttuja vain uusittuversio nykykoneille.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

Red Alert 1 - 2 ja Generals kiitos :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei, kun uusi kunnon peli. Miksi kukaan näitä haluaisi, jos ei uudet pelitkään kiinnosta? Siis silä EA:n logiikalla. Tuokaa nämä mobiilille, siellähän se teidän yleisö on.

Käyttäjän Action83 kuva
Action83

Itselleni ainakin nykykoneilla pyörivä ilmainen OpenRA riittää. Siinä on C&C 1 ja Red Alert 1 paljon paremmin tasapainotettuna. EA:n remasterit kelpaisivat minulle vain jos niitä ei olisi nykypelaajille tyhmennetty. Pelattavuus > Grafiikat.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus snaketus

Ei, kun uusi kunnon peli. Miksi kukaan näitä haluaisi, jos ei uudet pelitkään kiinnosta? Siis silä EA:n logiikalla. Tuokaa nämä mobiilille, siellähän se teidän yleisö on.

Mua vois kiinnostaa ensimmäinen ja Red Alert. Niiden jälkeen ei ole kyllä C&C:t napanneet yhtään.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No parempi remasteroinnut kuin ei mitään (saatika tuo mobiili-kikkare).....vaikka sieltä tulisikin uusi, täysverinen C&C, niin ei oikein löydy enää C&C 4: Tiberan Twilightin jälkeen luotto siihen, että EA osaisi tehdä sellaisen pelin josta sarjan fanit tykkäisivät.